Gracias!

Dec 30, 2011

Mee Udon di Peru

Assalammualaikum...

Hola 1Malasia!

Mee Udon

Haritu masa balik dari Tottus (Supermarket) terjumpa 1 kedai Jepun ni... Banyak jugak barang-barang asia yang ada dijual di situ... Tapi kebanyakkannya barangan Jepun lah...

Di Peru ni ramai jugak orang Jepun & Cina.... Mereka menjadi warganegara dan berniaga di sini... Kalau mereka(Peruvian) melihat kita yang muka asia ni biasanya mereka akan kata kita ni jepun (sebutan-hapon) atau Cina (sebutan mereka-cino-dah macam orang nogori lak...kekekek).

Masa belek-belek barang tu I terjumpa mee udon ni... nampak macam sedap... so, I pun belilah... harganya S./11.00....

Memang mahal, di sini barang import memang mahal... Tapi sebab tak pernah makan tu yang beli... Macam I ni pergi Jepun pun tak pernah, dapat makan mee udon di Peru pun kire oklah kan... kekekekek...

Ingredients

Bila tengok ingredientnya macam selamat untuk dimakan... Seafoods & vegetables based...

Belum pernah buat lagi... Cara masaknya pun mudah sahaja, macam masak mee segera....

Cuma nak tanya kengkawan yang pernah makan... Macamana rasanya?

Nak taruk apa ye bagi rasa lebih sedap??

Tolong bagi cadangan ;)

Muchas Gracias ~




16 comments:

~ yus ~ said...

tak pernah makan, jadi tak tahu.

kalau duduk obersea, mesti sentiasa check ingredient pada bungkusan kan, kat sini, check juga, tp tak begitu teliti mcm kat sana...hehe

Zie said...

Kat malaysia ni pun kalau nak makan pun macam tu jugak.. kena rajin belek..

maCy said...

teringin nak try.. huhu

محمد رازيق said...

tak pernah makan jugak kak. tapi macam best. hehe. selmat athun baru kak, jmput singgah blog, jmput bc PUTUS CINTA :)

AmirFX said...

Tak pernah rasa lagi mee udon.. Macam sedap jer...

Puan Kutu said...

adoi pernah dengar je mee udon nie,tak pernah makan,.hiks..

CIK TOM said...

sori..ciktom xpernah makan lg mee udon..try tnye pcik google..heee

CikLilyPutih said...

buat cam maggie goreng jelah.. mesti best punya

MaryaYusof said...

~yus~: Betul tu yus...mmg kena check even dekat Malaysia pun same ;)

MaryaYusof said...

Zie: Mmg betul Zie... kalau rasa was2 better xpyh beli ;)

MaryaYusof said...

maCy: Nnt try cari di Msia... rasanye ade :)

MaryaYusof said...

Mohd Razak: Tula..nampak macam best... akak dah baca kisah PUTUS CINTA tu ;)

MaryaYusof said...

AmirFX: Nampak mcm sedapkan..hehee ;)

MaryaYusof said...

Puan Kutu: Samala dgn kite ;)

MaryaYusof said...

CIK TOM:Betul jgk ye cik tom...mcmana leh tak terfikir..ngee~

MaryaYusof said...

Cik Lily Putih: Ok jgk ek..nntla try ;)