Gracias!

Dec 5, 2011

Living in Peru Part VI: Boulevard de la Felicidad

Assalammualaikum & Hola Amigos!

Dua hari ni memang tak sempat nak update ape-ape, biasalah dihujung minggu biasanya hari bersama keluarga... betul tak??

Krismas pun tinggal beberapa minggu lagi so, dekat sini memang sambutannya amat meriah... Majoriti yang tinggal di Peru especially Lima ni beragama Kristian... bahang-bahang krismas tu memang sangat terasa... Malam tadi ade parade di sepanjang jalan San Isidro... Lupe nak bagitau, rumah kitorang di Perbandaran San Isidro nilah... 

Lampu berwarna-warni siap dipasang di sepanjang jalan utama... jalan utama sudah semestinya ditutup sempena perarakan ni...

This parade fully sponsored by Coca Cola... 

Macam biasa Mr Hubby amik gambar, me & Iman jadi model tak berbayarlahkan...

Jom tengok gambar...

Parade tu akan bermula di sini
Clown yang buat mimic
Iman takut sebenarnye...eeiii anak jantan umi sorang ni...

Puas menunggu orang ni buat belon asyik meletup je sampai Iman pun takut...

Live Band- English Song musykil gak dorang ni paham ke?
Posing manja-manja gitu

Pokok krimas & Deers
Pun nyanyi lagu omputih gak

Kadang-kadang aku musykil jugak dengan dorang ni... lagu sume dalam B.Inggeris tapi bile cakap dengan dorang ni macam tak faham pun ade gak... Agaknya dorang ni faham tapi tak reti nak cakap kot...ermm...

Policia
Polis ni macam kite kat Malaysia FRU- macam nak merusuh pulak...eheheee


Kepala teleng menunjukkan dah penat berjalan

Dari rumah kitorang ke pintu gerbang ni jaraknya lebih kurang 2 km...kalau naik teksi S/. 5.00. Penat ahkak tau dahlah pakai heel 2 inci...huhuhuuu...


Wong Supermarket

Inilah supermarket Wong yang aku selalu sebut tu.... biasanya kitorang berjalan kaki ke sini... kalau berjalan lenggang lengguk sambil menikmati pemandangan macam kami, mengambil masa lebih kurang 1/2 jam untuk sampai... exercise lah kononnya...

Pertunjukan bunga api menandakan parade dah nak bermula

Kalau dah jadi sponsor mestilah ade die everywhere
Muke die ni lagi

Haruslah ambil kesempatankan...coke satu!

Comel-comel belako dancer ni!
Nak start dah~

Nama pun Christmas kan haruslah ade Santa Claus

Show begin!

Custom ape ntah tapi comel...nampak dompot jerk...kih kih kih

Tinkle Bell kot!

Macam fairy tales

Ha, yang nilah aku cakap tadi! Comel & dompot!
  
Penat betul berjalan.... tapi enjoy even rasanye warna-warni di Malaysia lagi happening....

P/S: Dekat sini teruja betul nak pergi tengok show-show macam ni, dekat Malaysia jangan haraplah...tak suke sesak-sesak dengan crowded... mungkin di sini tak de aktiviti lain kitorang nak buat & nak experience benda baru di tempat orang.... Just go & enjoy...kalau tak bile lagi kan??


3 comments:

chepah ila hussein said...

wah!sronok nye.....

ila nabilah... said...

aunty mar cnteknye...meriah...msty best un!!!
jeles woooo....

MaryaYusof said...

Ila & Ila: Seronok2....nak patah rasa lutut berjalan...hehehe..