Gracias!

Dec 10, 2011

I am not a terrorist!

Assalammualaikum...

Hola 1Malasia!

Kalau korang nak tahu di Lima, Peru ni berlambak-lambak cerita Bollywood... Yes, rupanya filem-filem Bollywood ni benar-benar menebusi pasaran dunia... Mula-mula dulu aku sort of macam terkejut jugaklah... kelakar pun ade jugak... tapi yang sedihnye tu filem Melayu (Malaysia) langsung tak ade...huhuhuuuu...

Sebelum tu, sape dah tengok cite Ombak Rindu? Macam best je... Tak dapat nak tengok... ;(

Back to the topic...

VCD, DVD and ntah ape-ape lagi dijual dengan harga yang murah...biasalah pirated kan...hehehe...

Aku ni bukanlah peminat tegar cerita-cerita Bollywood ni tapi kira boleh layan jugaklah...tengok pada pelakonnye jugak... Kalau Shahrukh ke, Kojol eh silap...Kajol ke...aku bolehlah tengok....sebab dah tau kualiti lakonan dorang ni... 

Masa pergi Polvos Azules (kira macam pusat membeli-belah downtown), aku adelah rembat 2-3 VCD... Salah satunya cerita ni....

Tak berapa nak clear gambarnye...kejap eee....






Mi Nombre es Khan = My Name is Khan

Korang pernah tengok tak? Ke aku yang tak perasan kewujudan cerita ni...? Kui kui kui...

Cerita ni memang best... Kalau korang tak pernah tengok lagi... Better go & watch it...highly recommended...

Kisah seorang retarded Muslim tapi berhati mulia... Die telah merantau ke San Francisco...jatuh cinta dengan wanita Hindu dan akhirnya berkahwin... Satu tragedi telah memisahkan dorang ni... Dimana orang Islam telah dituduh sebagai pengganas disebabkan peristiwa 11/9... Die dituduh sebagai pengganas hanya kerana die menyebut "My name is Khan, and I am not a terrorist." Biasalah orang Amerika kan takut dengan bayang-bayang dorang sendiri... Tapi orang yang hatinya lurus, Allah sayang... Betul tak?  Nak tahu cite ni kenalah tengok sendiri...

Ni pengalaman aku sendiri, selama tiga bulan aku di bumi Lima, Peru ni orang Islam adalah golongan minoriti... Kalau nak sembahyang Jumaat contohnya kena tunggu lama jugak untuk cukupkan 40 orang... Korang just imagine... perempuan Muslim di sini pun bukan semua yang memakai tudung... So, bagi aku yang bertudung ni memang peliklah bagi dorang ni... Kalau pergi kemana-mana memang menjadi perhatianlah... rasa glamer kejap...

Tapi yang tak syok tu ade jugak yang macam jeling-jeling semacam... Bile dah tengok cerita ni nak je aku cakap dekat dorang ni macam ni, "My name is Marya Yusof, and I am not a terrorist," Boleh ke? Agak-agak kena tangkap tak??

Esta bien... Ciao!


8 comments:

wan nurul hezrina said...

aah kak ko copyjer ayat shah rukh2.aku minat sangat ngan shah rukh..suka gak kajol..nnt nak tgk lah=)

fyzz said...

hi marya..saya suka shah rukh khan and movie hindi..emm ye ke kt sna pun top gak yer film hindi cayalah..:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

wahh, how's peru? never been there? byk filem hindustan? ok lah dr filem tamil kan? sy minat hindustan:')

kotak bulat said...

tu semua pengalaman kan.. berharga.. err, nak tgk cite ni gak la..xpernah tgk lg

MaryaYusof said...

Wan: Tula..rase nak tampor pun ade gak dorang ni wan..hehehee

MaryaYusof said...

Fyzz: Hi Fyzz!! ;) Filem Hindi mmg top jgk kat sini... :)

MaryaYusof said...

Fifiey Lychee Marathon: Hi! Not so bad...We've just enjoyed our life here... Lots of hindustan's movie but we've never found their people instead...

MaryaYusof said...

Kotak bulat: High recommended! ;)