Gracias!

Dec 5, 2011

Picnic Depan Rumah??

Assalammualaikum...

Hola!

Semalam kitorang pergi picnic...tak jauh, depan rumah je...

Di mana lagi kalau bukan di Parque el Olivar (Olive Park)...

Sebenarnya, nak photoshoot gambar Iman...untuk diframekan... Biasalah Iman mana reti dok diam, susah nak amik shoot yang cantik...

Sambil menyelam sambil minum air, bolehlah rehat-rehat sambil menikmati udara musim summer yang segar...

Budak tecik ni mmg susah nak suruh die pandang kamera

Berangan nak jadi Ben10 tapi isap cupon (puting) lagi...

We're sorry for Iman, sebab dekat sini die takde kawan.... Kawan dengan Umi jelah tiap hari... buat teman gaduh... Ade yang nak berkawan dengan die tapi masalah komunikasi... kelakar pulak sebab dah jadi macam ayam dengan itik bila bercakap...



Tapi, hari ni Iman dapat kawan baru... walaupun sekejap, at least die bersosial jugak... Iman pun dah jadi lebih friendly... tak garang-garang macam dulu lagi bila jumpa kawan... perkembangan yang bagus untuk anak Umi... Alhamdullillah...


Iman menggendeng bola budak tu sebenarnya...
Biasa pergi padang/park bawak bola tapi hari ni bawak basikal sahaja...tu yang die tak tahu malu sibuk nak main bola orang... Nasib baik anak mat saleh ni tak kedekut... nak bermain dengan Iman... Iman pun bagus pandai jaga air muka umi & babah... very well-behaved!







Budak ni sebaya dengan Iman

Tetiba Iman nampak budak pompuan... biasalah Iman suke sangat main dengan budak pompuan... mungkin die teringat dekat kakak-kakak die dulu... Lisa & Ika...


 
Seisi memperkenalkan diri kot..hehehe

Umi pandang dari jauh je
Macam gaya bos je berjalan...



Masa untuk minum..mesti dah haus tu..
Berangan nak amik gambar mcm babah jugak


Basikal ni hadiah daripada uwan..untuk cucu kesayangan die...beli masa nak berangkat haritu... Terima kasih wan...

Baring-baring bawah pokok yang redup macam ni memang mudah rasa mengantuk...
Tengah-tengah melepak ade pulak orang gile datang... I rasa die gile sebab dengan baju buruknye...nak kata minta sedekah, bukan... datang-datang dekat I hulur tangan kiri nak salam... I dah serba salah... Mr Hubby pun dah blurr...kih kih kih... I tak faham ape yang die cakap yang kitorang paham die cakap sin zapatu... takde kasut... aku tengok ade je kasut die...boleh pulak cakap BI sikit-sikit... Rasanya memang orang tak betul sebab cara die bercakap macam merepek-repek...
Kenapalah aku selalu kena kacau dengan orang gile...huhuhuuu...nasib baik lepas tu die blah cakap I'm sorry, disculpe... hahaha... lawak betul!


Tit bits
Ni jelah bekalan yang kitorang bawak
 Ada cerita disebalik gambar burung ni....

Tengah Mr Hubby syoook ambik gambar burung ni, tetiba ade sekor anjing datang menghampiri kitorang.. I memang tak perasan pun sebab anjing tu datang dari arah belakang....

Tiba-tiba, "Oh, mak ko anjing!" Mr Hubby melatah... I ape lagi terus toleh belakang tengok anjing tu melompat sebab terkejut dengan I sekali rasa nak melompat...kih kih kih.... terus Mr Hubby halau... lintang pukang anjing tu lari, kebetulan tuannya pun ade dekat-dekat situ...

Terus kitorang ketawa berdekah-dekah sebab Mr Hubby melatah.. tak pernah dibuat...

Dorang ni memang suka bawak anjing berjalan-jalan, lepas tu anjing-anjing tu memang suka melepaskan hajat dekat pokok zaitun ni... meninggalkan tanda... Kebetulan kitorang lepak betul-betul bawah pokok... Hah, ambik ko!

Kat sini memang banyak anjing pakai baju... ade yang comel...yang buruk macam tuannya pun ade...hehehe... Human best friend lah katakan... Kitorang bukan takut cuma malas nanti nak kena samak-samak ni... eeceh alasan!



Lepas tu kitorang terus pergi lunch...dekat belakang rumah je... Buffet S/.50 seorang... sedap...! Kalau tahu, tak payah breakfast simpan perut makan kat situ jerk...hehehehe.... gambar makanan tak menarik walaupun sedap... tak payahlah tunjuk...

Da... adios!

3 comments:

wahida said...

slow2 ye iman, pas ni mesti ramai kawan...

salam kenal, terus follow sini...

MaryaYusof said...

Insya'Allah...lepas ni ramailah kawan die...Tq wahida for ur visit... =)

wan nurul hezrina said...

kak!ko luperlah nak amek gambar org gila tuh.haha