Gracias!

Dec 12, 2011

Senor Limon

Assalamualaikum...

Hola 1Malasia!

Cerita tentang last Thursday... I gantung periuk... hehehe...

Penat masak setiap hari, sekali sekala gantung periuk ape salahnye betul tak?

Kitorang makan dekat sini...


Senor Limon

Pernah mentioned dalam entry yang lepas... Clicks di sini

Sebab sedapkan... tu yang datang lagi...heheee..tapi kali ni simpan perut... Pagi breakfast roti 2 keping je...



Senor Limon

Appertizer/Snacks

Sambil menanti turn, Mr Hubby ambik makanan, kitorang dihidangkan dengan sejenis snack yang dipanggil  'Kancha'!

Jagung yang kering, I rasa die goreng hehehe... dan bergaram...

Mula-mula dulu macam tak reti sangat nak makan... tapi sekarang rasa macam ketagih bile dah start makan sekali... macam makan kuaci... tak boleh nak stop!

Kancha
Pilihan Mr Hubby
Mr Hubby biasalah, mesti ambik favorite die... Ceviche @ Cebiche... Dulu pernah cerita tentang famous peruvians's food ni di sini...

My portion
Yang ni I tak tau namenye ape tapi, filet ikan goreng, sotong & udang goreng tu memang sangat sedap... Sweet potato pun sedap jugak...hehehe...


Jom kite makan!
Lepas tu masing-masing makan tak ingat dunia dah...nak snap gambor pun tak sempat...kui kui kui...


Arroz con mariscos


Lemonadas

Kitorang order 1 jug Lemon juice... my favorite ni... ;)

Jug = Jarra

Restauran ni menghidangkan pescados & mariscos (fish & seafood), tu yang kitorang berani nak makan ;) 

Perut pun dah kenyang tapi tak lengkap tanpa pencuci mulut...

Dessert
Sedap jugak tapi apekan daya perut dah buncit kekenyangan... so, share jelah dengan Mr Hubby...



Kenyang perut suka hati!

Boleta
Kenalah bayor dulu dengan tips nya sekali...

Macam makan kat hotel wa cakap lu...hehehe....

Esta bien... Iman pun dah cranky nak tido...

Buenos Noche Peru!

Hasta Luego ~


Esta Bien = ok ( is well)
Buenos Noche = Good Night
Hasta Luego = See you again



10 comments:

konde said...

duh sedapnya tuh makanan

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

fyzz said...

holla...perfecto ..perfecto dinner...eh lunch ke nih...btw sedapnya tgk..harga pun msti la mahal skit kan..camner price kt sana? fyzz nih tah la bila nak stop tabiat makan nasi tah...kalau tak makan nasi cam tak sah..nk gak makan2 gini...:P

wahida said...

yg ko punya tu menarik la, tapi nampak portion mcm sikit jer...ke byk? sbb aku nampak sikit..huhu...kalau sikit, mesti tak cukup utk aku...hahaha...


sonok masuk blog ko, boleh belajar bahasa asing...kalau ada suara kan best, boleh belajar cara nak sebut sekali...hehe...

klcitizen cikgunormah said...

wah... nampak sedap, terliur lah pulak :)

MaryaYusof said...

Konde: Mmg sedap tu yg dtg lg...hehehe

MaryaYusof said...

Fyzz: Si, Perfecto! Harga makanan di sini mmg agak mahal compare dgn Malaysia... klau sekali mkn paling murah setakat ni kitorang makan S/. 40... lpas tu portionnye sgt besar boleh makan utk 2 org...

MaryaYusof said...

Wahida: Sbnrnye ni buffet, kitorang mkn ulang-ulang...tu yg amik sikit2...sb di sini klau xabis mkn yg lebih tu kena timbang & kena charge.... sebutan spanish ni macam ejaan bahasa melayu juga, hanya beberapa prkataan je berbeza ckit ;)

MaryaYusof said...

Cikgu Normah: Mmg sedap... ;)

rATu kEBaYA said...

menarik hidangan tu ye.. sedap je nampak..

Salam kenalan dan terima kasih kerana berkunjung di blog RK..

MaryaYusof said...

Ratu kebaya: Mmg sedap ;) Tq for ur return visit!