Gracias!

Dec 17, 2011

Living In Peru Part VIII: Cara Mereka

Assalammualaikum...

Hola 1Malasia!

Just nak share bagaimana orang-orang di Amerika Latin berhibur... Cara mereka tentulah tak sama dengan kite yang kaya dengan adab ketimuran...

Ok... Gambar di bawah ni semasa kami di Buenos Aires, Argentina...





Walaupun dah tua tapi boleh tahan wa cakap lu...

Mereka ni suka menari... Yang ni tarian tango... Lepas dah buat performance kenalah bagi duit... penat dorang menari tau...

Bailar = Dance (Menari)

Yang ni pulak di Parque de Kennedy, Miraflores - Lima, Peru






Yang ni makcik, pakcik, atuk & nenek menari...ahaks...

Yang bestnye tu dorang ni menari for free & just for fun!

This is how they're entertaining & expressing themselves...



Memang cute tengok dorang ni menari... Sporting giler...


Preoccupied~
  Puas pujuk Iman balik... Tapi die taknak...kui kui kui...





Lepas tu boleh pulak Iman nyanyi lagu, Nenek-nenek si Bongkok Tiga.... adoyai ~

Selain menari, mereka jugak sangat creative menghiburkan orang ramai...

Untuk orang dewasa....




 Untuk kanak-kanak pun ade...




Memang menghiburkan sebab dorang ni bersemangat & penuh perasaan kalau bawa satu-satu watak tu...

Selain tu, ade jugak street entertainer....

 Robotman




Yang ni kena bayarlah kalau nak tengok die bergerak, menari etc....

Ini juga adalah cara mereka mencari duit...

Tu jelah pun... Banyak lagi sebenarnye, senang-senang nanti I upload lain key...

Esta Bien... Hasta Luego!

Ciao ~



8 comments:

.:fyzz:. said...

intersting! sonok ja tgk tempat orng..tp yg menari tango tuh msti bestkan..tgk la atuk tuh menari...pompuan tuh lak cam muda skit la..kan kan..pepun..jauh berjalan luas pndangan..

blog-tips-kurus said...

syoknya Iman, kecik2 dah dok oversea. bila nak balik ni?

*tlg ajar basic Spanish.. :-)

MaryaYusof said...

Fyzz: Betul tu... mcm2 perangai dorang ni ;)

MaryaYusof said...

Blogtipskurus: Insya'Allah mmg nak balik... sy pun sedang belajar... ;) tq for ur visit~

maCy said...

wow. silverman! err robotman okey. hehe

its nice to see other's culture kan. dapat belajar, dapat timba pengalaman :)

MaryaYusof said...

maCy: Yes, dear...mmg enjoy but sometimes homesick too...Malaysia is the best home ever~

Anonymous said...

wahhhhh sonoknye tgk diorg wat performance....slightly different with othrs kan....hehehe kalo aku suka tgk je la nk join mcm menari kematu la jwb nye...kui kui kui ~noya

susumanis said...

cam joget lambak kita je kan..hehehe