Gracias!

Dec 21, 2011

Not Year End Sales, but Year End Reception!

Assalammualaikum...

Hola 1Malasia...

Como Estas?

Dua tiga hari ni life kami di sini quite hectic... memang tak sempat nak pegang lappy... sigh*

Semalam Iman tak berapa sihat... Muka die especially mata naik merah-merah... biasalah allergic... tak pasti sebab ape, tapi rasanye sebab makan fish cake terlalu banyak... Beli ubat kat farmasi... Alhamdullillah dah ok... Kalau tak, haruslah merengek gosok-gosok mata & muka...

Well, umi & babah pun kulit sama-sama sensitif so, run down pada anaklah kan...hehehe~

Ni gambar masa kat Malaysia...lebih kurang macam nilah keadaan die semalam...
Hari ni Embassy of Malaysia, Lima ada buat Year End Reception... Not Year End Sales yer kengkawan...  As Third Secretary's wife... I have to play my partlah kan... Terpaksa angkut Iman sekali... Yelah sape nak jaga die...lagipun die bukan nak sangat dengan orang lagi-lagi stranger... Oleh sebab majlis ni formal, kami terpaksa beli suit untuk die... sepatutnya dak tecik mane leh ikut... Nasib baik Datuk Amb. tak cakap ape-ape...huhuhuuu...




Susah betul nak suruh die possing elok-elok... Die bukannya suke gambar die diambik...

I terpaksa bergilir-gilir dengan Mr Hubby look after him... Tahu jelah budak tecik ni bukannya tau duduk diam... Takut die mess around pulak... Ramai tetamu VIPs yang datang...kenalah jaga imej... bukan imej kami je... tapi imej negara oii...

Nasib baik Iman well-behaved... semua puji die, bonito (nice), good lil' boy etc... syukur Ya Allah... risau gak kan...cume last-last minute tu die cranky sikit, nak tido... I pulak tak bawak susu die... Saje...kadang-kadag bukannya nak minum, membazir pastu kena buang...

Layan die main Angry Birds & car's game~ 
Lupa nak bagitau majlis ni diadakan di The Westin Hotel, San Isidro...







Bergambar bersama Amb' wife, Datin Halimah & Madam Punitha (Malaysian)...

Iman dah mengantuk... memang kesian kat die...alahai, nak buat macamana!

Mr Hubby & Datuk Ayauf (Amb of Malaysia, Lima)

Yang kiri tu Mr Bong - nak balik Malaysia dah ni... orang kuat emb jugak tapi bahu dislocated sebab jatuh bicicleta (bicycle)...

Yang tengah tu K.Mizah (PA- pun dah nak balik Malaysia jugak sebab dah due) yang lain adalah local recruited staff... baik-baik diorang ni ;)
Majlis pun bermula~


Kebanyakan yang datang adalah wakil dari embassy negara masing-masing...antara yang hadir dari negara Indonesia, Thailand, Venuezuella, China, Mesir (Egypt), Jepun, Peru, Malaysia and banyak lagi... Ada yang I kenal & ada yang tak...so, bertambahlah kenalan lagi ;)


Yang best tu Chef yang masak untuk menu kami adalah Malaysian... Nama die Wilfred Das, this Indian man has been around the world for 18 years (If I'm not mistaken)... Dah tentulah die tahu sensitivity orang Islamkan... Semua makanan especially daging & ayam dari Masjid... Alhamdullillah, dapat makan satay ayam & rendang kambing & lembu... memang sedap masakan die... Rico!

Sangat sibuk linger around and take turn dengan Mr Hubby jaga Iman sampai tak sempat nak bergambar sangat... sigh*

Ok, jom kite tinjau menu makanan pulak...

Very nice food presentation...






  


Yang ni bukan makanan ye... Rosa = Rose... Sempat rembat 2 kuntum sebelum balik..hehehe~

Kite tengok aksi dorang makan pulak...



Bukan senangkan nak rasa masakan Malaysia... Puas sangat dapat makan masakan Malaysia yang bukan dari air tangan sendiri...hehehe~


Aik... Iman pun lapar sangatlah umi... kesian~


Di akhiri dengan seisi bergambar....



Balik je rumah terus terbongkang...


Tido dengan bunga kat tangan... jangan giler bunga macam umi sudah...

Esta bien!

Hasta Luego...

Ciao ~

15 comments:

Papa PUSS said...

Salam

haha terbaek lah segalanya..
Picture mmg menarik..
pandai amik ea.. cute dia pakai casual si comel tu.

blog-tips-kurus said...

bonito!! tergoda tengok food-puasa... :-)

*jadi VVIP's wife kena le vogue gitu. fiwit!

.:fyzz:. said...

hi marya..u look so sweet ngan kebaya nyonya tuh..iman pun very handsome..!
waaa.i think best part time makan2 tuh heheh.walaaaa..:P

nnti hubby and marya stay kt Peru 3 thn ke..? cam nak mintak dok oversea gak..mmg lama dh nak mintak mara luar negara..tp lom smpai seru lgi..:P

MaryaYusof said...

Papa PUSS: Tqvvm... pic tu main snap2 je...heheee.. sy xboleh nak buka link @ blog kamu... internet terus off line... byk x dah try...

MaryaYusof said...

blogtipskurus: Muchas Gracias ;)

MaryaYusof said...

Fyzz: Muchas Gracias... insya'Allah 3-5 thn...tp maybe 3 thn lg sy balik sb kena kerja... skrg amik unpaid leave... insya'Allah Fyzz ur turn will come... klau ade peluang pergi je... menimba pengalaman di tmpt org & add value pd diri sendri ;)

IntaNBerliaN said...

samala.. anak saya pun alergic jugak.. ni br ni doc gtau, dia dah kene ekzema pulak.. saya pun mmg kulit snsitif jugak.. tu yg ank pun sama jugak kot..

klcitizen cikgunormah said...

wah hensem si bujang kecik. bila tengok terbongkang kepenatan, kesian n luculah pulak :)

Lady Rina said...

bestnyerr...ni bila nak balik M'sia??..:)

:: Izz :: said...

gorgeous la u sis....hee ~~
alahaiii iman nampak botol cucu la tgh makan tu...hihi

MaryaYusof said...

IntanBerlian: Iman dr bb lg mmg super sensitif kulit die... mmg kena hati2 ;)

MaryaYusof said...

Cikgu Normah: Lama jugak die tdo..kepenatan sgt :)

MaryaYusof said...

Lady Rina: Insya'Allah 3-5 thn lg ;)

MaryaYusof said...

Izz: Biasala Iman & botol xboleh dipisahkan ;)

susumanis said...

interesting bagat nih :)