Gracias!

Jan 5, 2012

Penyakit Malas Menyerang!

Assalammualaikum...

Hola Cariño!

Hari ni rasa nak bangun pagi pun malas...hehee... lepas Mr Hubby pergi kerja... golek-golek atas katil dengan Iman... gomol-gomol die sikit... walaupun bucuk macam tapi sangat sedap dicium...hehehee... Pukul 9 baru bangun mandikan die... bagi die berendam dulu.. sambil tu kemas-kemas ape yang patut, barulah mandikan die properly...

Dengan tak mandi, hanya basuh muka & gosok gigi terus ke dapur... belek-belek barang dalam freeze sambil kepala ligat berfikir nak masak ape... Iman bagi biskut dengan roti pun tak mahu... last-last makan Mister Potato jerk untuk breakfast...

Last-last terhasillah menu ni...

Telur Masak Kicap
 Resepi di sini....
Terung goreng legam

Kuah asam belacan
Gara-gara penyakit malas menyerang...


Tekak tak seberapa sedap...masak macam ni lagi menyelerakan...ermm...

22 comments:

ORLANDO AHMAD said...

telur masak kicap sangat2 sedap

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mmg... kadang² lauk cam gitu lagi selera nak mkn kan? aik..kat sana ada jual belacan ker?

pasal kina tue kan..kina rasa pun mcm tu jugak la.kena la sabar. nama pun kerja dengan org kan.

thanks yew sudi jengah blog kina. salam perkenalan jugak yew. peru tue jauh sgt...tapi bila ada blog nie mcm dekat je kan?

i follow.....

luahfikiran ... mari kita said...

SALAM,
Tengok gambar2 tu, tak nampak malas pun ... masakan best2 je . Kirim salam kpd abangnya.

de engineur said...

I think your cooking/the way u prepare & serve them is so presentable. They look as good as those served at restaurants.

Looks tempting.

Kamalia said...

hehe..simple tp menyelerakan:))

CikLilyPutih said...

telur kicap.. terbaekkk tuh.. dah lama tak masak lah

Nens Collection said...

best plak tgk telur masak kicap tu..citarasa mesia die peru..;)

Mixed-family in da house.... said...

eh sedap ajer ni, lauk simple ni lah yg buat terkenang2......

munna said...

salah ziarah kembali...

menu mcm tu mmg terbaekkk..klu dah malas...tapi tak sedar makan bertambah klu menu mcm tu

InaAchik said...

tang terung cicah air asam tu mmg kasik kite meleleh la... :)

Queenie said...

aritu pun akak masak telur kicap, lupa nak masuk entri hihi....tp best kan sesekali makan itu macam? wa..terung tu...sengaja nak goda eh? makanan fav tuh!

AmirFX said...

Terung goreng.. Aaa.. Nampak sedap...

Liza Razak said...

tgk menu terus terliur ! kalah masakan western

kakcik said...

Sesekali sedap juga makan telur masak kicap dengan nasi panas. Tambah cili api buat ulam. :)

Zie said...

Kalau dah boleh masak macamtu dah bukan malas tu...

Ummi Iman said...

kadang-kadang yang simple tu lebih menyelerakan

NzA said...

terliur la tgk terung goreng + kuah asam belacan tu....

Puan Kutu said...

masyaallah..terasa macam nak makan nasik sekarang..tp kena kawal nafsu..dh malam..hihi

Dalila Hamid said...

adeh... menarik....

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said...

masakan yg sempoi la lg sedap..
hihi..
telur masak kicap..
yummy!!!

wan nurul hezrina said...

hehe..kak kalau akukan malas mmg tak masak langsung..ko kira tak bape nak malaslahnie..hahaha

Ummi Iman said...

nampak sedap kuah asam tu ;)