Gracias!

Jan 26, 2012

Game Tag Versi 2012: Siaplah Siapa Yang Kena Tag

Assalammualaikum...

Hola Mi Amor!

Semalam, kena tag dengan Cikgu Ma ;)

Macam seronok pulak, lagi-lagi tang soalan 'maut' tukan...hehehee

Ok, di bawah ni syarat-syaratnya : -


About me-MaryaYusof:

Berasal dari Seremban, Negeri Sembilan / Berkahwin juga dengan orang Negeri Sembilan / Suka pakai jeans / Suka makan bila bosan / Sangat gila dengan bunga-bungaan / Mudah sangat tertarik dengan colour pink / Suka berangan / Hobi: Reading, Travelling & Gardening / Memakai cermin mata since Form 3/ Bachelor in Accountancy from UiTM/

Soalan daripada CikguMa:

1. Macam mana kenal blog CM?
Tak ingat sebenarnya, hehehe...tapi rasanya masa blogwalking nampak macam unik nama ni tu yang terjah :)

2. Nama seseorang yang paling unik anda pernah dengar?
Ghani Banggau... He's one of my friends... Hi, Ghani! Kalau dia baca ni * ;p 

3. Teman blogger paling anda sayang a.k.a mesra?
Semua pun sayang & semua pun mesra.... Play safe...ahaks ;p

4. Tempat kerja/belajar sekarang?
Sekarang fulltime housewife & sedang bercuti tanpa gaji mengikut suami berkhidmat keluar negeri, saya bekerja di LHDNM (income tax)

5. Nama penuh anda?
Maryatie Binti Mohd Yusof...asal nama MaryaYusof tu boleh baca di sini ye! :)))

6. Nama seseorang yang sedang melekat dalam kepala anda sekarang?
Iman (nama anak, sebab masa sedang buat entry ni dia ada kat sebelah melompat-lompat tengok cerita boboi boy... sigh* nak kena babab!)

7. Kalau sudah kawen, bila tarikh perkahwinan anda? jika belum, bila agaknya?
Dah ada anak, mestilah dah kahwin *wink,wink* Tarikh perkahwinan 08.08.2008 bersamaan 7 Sya'ban 1429 Hijrah ;)

8. Perkara memalukan yang anda pernah lakukan/ lalui ?
Nyaris terjatuh atas pentas masa nak ambil hadiah masa di Uni dulu... dah pakai cantik-cantik, control ayu pakai kasut 2 inci nasib baik tak tergolek 'dog'...kekekek

9. 5 patah perkataan anda untuk CM?
"CM jangan nakal-nakal tau!" Boleh ke?hehehe~

10. 1 potong doa yang sering diamalkan.
Doa makan & doa tidur... Oleh sebab, makan lebih kerap daripada tidur... Doa makan yang sering diamalkan... hehehe... 

11. Dah like fanpage CM belum?
Sudah ;)))


Yang kena tag, you have to answer all this questions :)))

1. Nama penuh please...?
2. Tarikh lahir?
3. Cita-cita semasa kecil?
4. Favorite hero semasa kecil?
5. Minuman kegemaran?
6. Rancangan TV kegemaran?
7. Nama orang yang paling unik pernah jumpa?
8. Pendapat tentang orang Negeri Sembilan? Jujur tau :)
9. First impression tentang blog Marya Yusof? Kritikan membina dialu-alukan :))
10. First thing yang dibuat sebelum tidur malam?
11. Kalau jadi PM (Perdana Menteri) apa perkara pertama yang nak buat pada negara Malaysia?

* Berat sangat ke soalan-soalan ni? Rasanya tak kot...jawab je relax2 key ;)

Saya dengan besar hati menge 'tag' mereka-mereka ini...  the names that crossing my mind at this moment...enjoy! :)))

1. Fyzz
2. susumanis
3. IntanBerlian
4. MamaAzi
5. Mixed Family
6. PapaMifz
7. Lynn
8. Wan Nurul Hezrina
9. PapaPUSS
10. Shima
11. AmirFX

Happy tagging! :)
Chao!


35 comments:

Puan Kutu said...

tag macam nie mmg dah ramai yg kena.selamat.hehe..

kakcik said...

Hehehe... kakcik dah agak Marya kerja di LHDNM bila Marya beri penerangan tentang potongan CP di blog kakcik tu! :)

Cikgu Ma said...

jangan nakal? mana ada nakal kak...hehe...anyway, thanx yea jawab soklan saya...x susah kan..kan..kan...hihihi

msredcheesecake said...

Dah pernah dapat tag ni.... Jenuh nak menjawabnya.... Have fun..

IntaNBerliaN said...

ok kak.. nanti saya jawab yer.. thanks tau tag :-)

Lya Colours said...

cantik tarikh kawen

CaDLyNN said...

oo suke pink ye..kite pon suke pink :)

chepah ila hussein said...

seb baik takde...hahahaha
tak yah susah2 nak tag orang...
miahahahaa

Tea said...

Dah pernah buat ni.. haha~

|| NaFiRaa || said...

best baca!!!

Kamalia said...

cantiknye tarikh wedding tu..8.8.8..:))

NURULHANIF said...

hehe.. nasib baik xkena tag.. hehe

wahida said...

nnt kalau ko balik malaysia, kita dating yer...ofis ko ngan ofis aku dah dekat sgt dah tu...

yana-feehily said...

nasib baik ye tak tergolek dog..hihi..

wahh cantik tarikh kawen akak 08.08.08.

maszmadi said...

hehe, tengok boboiboy sampai lompat2.. mesti seronok tu kan.. hehe

QueeN TerataI said...

tarikh kawin kita sama!!

Cho Zila said...

cantik tarikh perkahwinan...
susah gak kalau kena tag kena lak reka soalan...

ShimaSalleh said...

huhu.. keno tag suda

mama aini said...

ehem..cantik tarikh 08082008 tu..ha2x..ramai kena tag tu.. :)

Lynn said...

Oh My God...Marya..apa yang awak dah buat kat saya nie..(dalam nada jerit)hahahahhaha...

Aduyai..baru setahun jagung la..tak sesuwei tau..adush,berhempas pulas nak jawab nih...hehehe...

Anyway..thanks dear..i like...

AmirFX said...

Hola! Aiyyaaa.. Kena tag.. hihi.. Okeh.. Nanti saya buat... :D Nway, nice wedding date.. Senang nak ingt...

ainnoraini said...

Baru la tau serba sedikit tuan punya diri ni...

Azi said...

tq ingat azi dalam ingatan...

btw azi nikah 10/8/08 xjauh beza kan...

Sham said...

jawab jangan tak jawab...hee

eeiyss said...

hohohhoho...

Dinas Aldi said...

Terima kasih sudi ke blog akak :)

Sangat menarik tarikh kawin tu, susah nak lupa bila sambut anniversary kan.

Papa Mifz said...

Oh kene tag la den..

Esok2 den buat yer ;-)

eva said...

best main tag2 ni.. lagi2 kalau terkena soklan cepu emas.. bahahaha..

wah dah bertuka wajah baru.. comell!! ;)

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan, thanks lawat blog saya...

So u are in Peru..wow....tak pernah saya terfikir pasal duduk di sana..anyway, maybe saya boleh belajar byk benda tentang Peru dari blog u...

Lama ke suami kerja di Peru?

Asmara said...

beautiful marya! hehe.. lama cuti, jln2 ke minggu ni? :D

ieda said...

gud luck kepada yg di TAQ ... ekekke sib baik nama akak x der ekekke ;)

Izan Ishak said...

dulu tak suka pink.. tiba2 skrg ni dah suka plak...

azieazah said...

I suka tarikh kahwin 08-08-08 tuh..

Phiewwww nasib baik tak kene!~

.:fyzz:. said...

waaa.nama saya adalah yg pertama di tag..ok ok insyallah fyzz akan cuba jwb ngan jayanya k..

NzA said...

jenuh juga nk jwb soalan tu...hi.hi.hi....