Gracias!

Jan 13, 2012

Mi Amor - Mr Hubby

Assalammualaikum...

Hola cariño!

I believe every woman need a man in their life, no matter how great she is...

So, do I ;);)

Alhamdullillah, Allah mengaturkan hidup saya dengan indah sekali...  Saya dipertemukan jodoh dengan lelaki pilihan saya sendiri, dia seorang lelaki yang sangat memahami dan yang paling penting menerima saya seadanya... :):)

Dialah Mr Hubby atau nama sebenarnya Muhamad Nadzri bin Abdullah Sani (dulu, dia marah kalau I salah tulis nama dia..kekekek)
Kami berkawan selama 8 tahun sebelum berkahwin... Sekarang masuk tahun ke-4 perkahwinan kami ;):)

Alhamdullillah, tiada dugaan yang besar sepanjang perkahwinan ini...

Mi Amor
Dalam hidup ini, saya tidak mintak yang lebih selain lelaki yang boleh melindungi saya sebagai suami & anak-anak yang soleh, bijak serta menghiburkan hati kami adalah harta yang sangat bernilai - money can't buy!

Mr Hubby with his 'second' wife
Ni gambar sebelum kahwin, rasanya masa bertunang... His first car yang dah macam second wife die... sayang sekali kereta ni sekarang berada di Malaysia... Di sini left-hand drive, so tak sesuai untuk pemanduan di sini... Banyak dah dia laburkan duit dengan kereta ni, tukar enjinlah, modified sana-sini... sigh*

Mr Hubby suka main bola especially football & futsall... Di sini, die pun dah start join dengan budak-budak Indo & local yang buat game setiap hari Ahad... Oh, He's so excited! I couldn't describe how happy he is! Sampai ajak pergi beli boots baru lagi weekend ni...hehehee

Di sini Mr Hubby bekerja di Kedutaan Malaysia, Lima... Boleh tengok di sini...

Saya bersyukur pada Allah kerana diberi jodoh  dengan lelaki yang membuatkan saya bahagia, yang sangat memahami dan sabar melayan karenah saya...terutama sekali time saya preggy...

Semoga jodoh ini berkekalan, Ya Allah...

Susah dan senang kami tempuhi bersama, insya'Allah sehingga ke akhir nyawa...


P/S: Harap entry ni tak membosankan :)


39 comments:

susumanis said...

salam...good morning marya, seronok baca pasal cinta hati marya pagi pagi nih, doa saya kasih kalian kekal hingga ke surga..amin

Ariff Budiman said...

Semoga kebahgiaan itu berkekalan. kami rakyat Malaysia tumpang gumbira di sini. Ini merupakan kurniaan Allah

che mid said...

Salam kenal dari Che Mid. Takpe, sekali-sekala kena refresh tentang pernyataan kasih sayang pada suamikan.. pasti hubby baca tau..

geraugebang said...

hingga ke syurga...insyaallah

Ibuhani said...

Smoga kekal selg hayat dikandung badan..... :))))

Queenie said...

didoakan semoga terus bahagia berkekalan hingga kesyurga...amin.

masak sedap2 selalu...

Zefa NorAsmara said...

Ibu Yusuf singgah ziarah dan follow..

Alhamdulillah, semoga kebahagiaan itu berkekalan.. :D

caer sasuke said...

sweet je bace..hehe

wallpaper dekstop doodle percuma

Azi said...

semoga keluarga marya bahagia selalu ye...

NIZAM said...

tak bosan pun entry ni.

have a nice day k. :))

p/s: sy harap, bila sy kawen nnt, sy pun nk jd lelaki yg bisa membuatkan isteri bahagia. cewah :))

Qaseh Suhaida said...

Betul2...Kasih sayang tidak boleh di beli dgn wang ringgit.

terima kasih kerana sudi singgah blog saya...

suri solehah said...

akak pulak yg touching..huhu..moga berkekalan dalam kebahagiaan hingga akhir hayat sis

msredcheesecake said...

Bersyukur dgn keberuntungan ini.... Susunan Dia pasti yg terbaik...

MAT SOM said...

Semoga Marya dan suami dilimpahi keselamatan dan kebahagiaan sehingga ke akhir hayat.

Cikgu Ma said...

datang follow..thanx 4 leaving ur comment...err, orag sarawak ke?

Tiramisu Fatiema said...

moga berbahagia hingga ke syurga..salam kenal..thnks..gracias,ziarah blog sy..

Rumah Kuning said...

salam. semoga tautan kasih sayang marya sekeluarga berkekalan selama-lamanya.

fifa said...

Sgt ok klu mcm tu. sebab ade org xsebaik hidup kita..harus selalu begitu. Yang sentiasa bersyukur.kerana tiada sapa yang tau hidup kita dikemudian hari. Ngeh ngeh ngeh..amcm komen ni hebat x hahahahahah

amiey lee said...

salam kak..kita wat lawatan balas.... alahaiii baca akak nye blog terasa macm kita dh smpai ke peru...

besttt nyeeee..... kita penah buat entry pasal satu tmpat idaman nak pergi heee...akak buat la review kt sana kekeekee :p

http://dvillahati.blogspot.com/2011/06/my-dream-huacachina-peru.html

QueeN TerataI said...

salam kenal.. thanx follow me.. do follow u...

azieazah said...

Entri ini sempena?

Selamat Ulangtahun Perkahwinan, semoga jodoh kekal bahagia ceria selamanya.

Dalam perkahwinan, kita tak boleh terlalu meminta, terlalu mengharap tinggi. Bersederhana dan menerima seadanya penuh syukur..

Pssstttt... hensem nya hubby youuuuuu....!

Kim salam bleh? ahaks!

NzA said...

InsyaAllah..semoga bahagia hingga ke penghujung....itulh yg kita diakn setiap masa......amin.....

yana-feehily said...

salam..wah bestnya duduk kt tmpt org..dapat byk pengalaman. salam perkenalan kak marya :)

Papa Mifz said...

semoga bahagia hingga ke akhir hayat...amin..:)

ieda said...

syukur bila apa yg kita harapkan menjadi kenyataan ..
dunia skrg payah nak cari suami yg memahami .. tapi itu sudah ketentuan bila kita boleh menerima kelemahan dan kekurangan pasangan masing2 ..

semoga berbahagia dikk ;)

Adylia Qarissa said...

dkna doakan agar hubungan akak kekal hingga nafas terakhir :)

Munnafendy said...

errr jauh nye akak ni.. =)

smoga jodoh dgn hubby bpanjangan & bkekalan k... =)

fazrulnoor said...

Eh, tercomment guna acc wife plak.tu la kalau dah pkai ipad yg sama..sorry pn fifa..saya da buat correction untuk blogger peru ni..hehhehehe

mama aini said...

semuga kebahgian berkekalan selama2nya..amin..

Sue-Rya AQ said...

suami adalah teman dan sahabat terbaik kita..kerana dia mengetahui segalanya tentang kita..

insyaAllah..semoga berkekalan hingga syurga firdausi...amin..

IntaNBerliaN said...

xbosan pun kak.. tp rasa seronok baca... ;-)

smg akak & hubby akn kekal bahagia selamanya ;-)

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah segak org nya :) smga Allah terus lindungi akak skeluarga :)

mamawana said...

Alhamdulillahirobbilalamin. Bahagia forever. Hopefully dan doa yg berterusan.

Lynn said...

Maria..
menitis airmata bila baca en3 nie..ntah..rasa rindu kat hubby pulak..

blog-tips-kurus said...

semoga sentiasa diberkatiNya.

*doakan nak jodoh yg baik juga. (>.<)

Puan Kutu said...

tak boan..sysuka baca..sgt sweet..lama gak ekk 8tahun tu bercinta..Alhamdulillah semoga bahagia hingga hujung nyawa..:)

Teenager Housemaid said...

ouh..now i got it..
husband sis kerja disana..bestnye!!!


sis, best tak kalau melancong di sana? ade tempat perlancongan yg menarik?

.:fyzz:. said...

fyzz doakan marya kekal bahgia selamanya..bersama mr huby tersyang...
sama la saya pun bercintan cintun lama..before kawin..cintan cintun 5 thn..kawin dh thn ke 8...

eeiyss said...

moga kekal hingga ke syuga...insyaAllah... bestnyer~