Gracias!

Jan 29, 2012

Dear Saniyah ~

Assalammualaikum...

Dear my beloved friend Saniyah ~

This is special for you that I want you to know :)

First of all, thank you so much sebab ko mengambil berat pasal aku...ko buat aku terharu key :) Seperti yang ko cakap semua ini rahsia Allah yang kita tak tahu... Aku sekarang sedang belajar menerima hakikat & redha dengan segala yang diaturkan oleh Allah untuk aku... Tak bermaksud aku sudah putus asa, Allah know best! :)

Memang dulu aku sangat mengharapkannya... You know, how badly I want it... Macamana kita berangan-angan nak pergi induksi & KAP sama-sama... nak gossip-gossip benda yang bodoh-bodoh... nak tengok gelagat orang and then gelak sama-sama... sambil perasan cantik & ayu...konon-konon kita sangat glamer & hot... Melayan cerita Tamil 'Nenaan Kathal' again... kekekek ;):))

Tapi tipulah kalau aku cakap aku tak sedih & kecewa, aku ni hanya manusia biasa, perasaan tu tetap ada... 

Dulu aku fikir pangkat, wang & kerjaya yang hebat adalah penentu kejayaan & kebahagiaan seseorang... Tapi sekarang lain, setiap hari aku muhasabah diri aku... aku tanya diri aku... apa yang aku inginkan dalam hidup ini... Benarkah itu yang aku inginkan? 

Bahagiakah aku kalau aku ada pangkat & duit ribu-ribu dalam bank, tapi berjauhan dengan suami & anak-anak? Ini aku tanya diri aku sendiri, sanggupkah aku??

Bila aku telek diri aku, rupanya dalam hidup ini lebih daripada semua tu... bila Nadzri & Iman tidur, aku pandang muka dorang... aku rasa aku tak sanggup... Biarlah aku berkorban asal kami dapat bersama... bak kata mak mertua aku, biarlah hidup susah makan colek sambal belacan sekali pun, aku sanggup... Insya'Allah, moga Allah bagi aku kekuatan dan kesabaran...

What happens is from our mutual understanding & agreement, kami sama-sama memilih jalan ini... Walau mula-mula dulu aku pun macam ragu-ragu, lagi-lagi melibatkan career aku... Ko tahukan macamana susahnya nak dapat apa yang kita dapat sekarang... Nadzri menyakinkan aku, dan dia tak pernah paksa atau suruh aku berhenti kerja... Dia menggalakkan aku lagi... Dia support aku, dia suruh aku balik juga kerja after 3 years nanti (boleh je nak sambung cuti), walau dia terpaksa tinggal sorang-sorang kat sini... sebab die taknak aku hilang kerjaya aku! Itu pun aku tak bersyukur lagi...

Aku yakin apa yang aku buat & dapat hari ini adalah perancangan dariNya... aku akan cuba buat yang terbaik, lagipun ini juga satu peluang bagi aku... Tak semua orang dapat peluang macam ni, betul tak? ;)

Thanks Sani, ko masih ingatkan aku... Bersedih & bergembira dengan aku... Aku rasa nak peluk-peluk ko :))Tunggu aku balik ye... Anyway, Tahniah! Felicidades! I know you deserve it! Nanti jangan lupa story kat aku apa yang jadi kat Jalan Duta*wink*wink*...

Shopping baju cantik-cantik tau! Beli handbag baru, kasut baru, tudung baru... Just remember, what people think of us is none of our business, no matter how you feel, get up, dress up & show up! Niat: Untuk orang selesa dengan kita dan kita pun rasa yakin :)))

Tak sabar nak tunggu 3 tahun lagi, aku akan kembali (chewah, ayat ;p)... Aku pun tak tahu mana penempatan aku nanti... Cyber Jayakah atau Jalan Duta? Moga yang terbaik juga untuk aku... back to basic, semua yang berlaku ada hikmahnya yang tersembunyi :))

Saja aku tulis kat sini, biar semua orang tahu... how I appreciate our friendship :) Aku sayang ko! Miss u a lot :)

Bundle of loves...

xoxoxoxo...


P.S: Sani, aku dah baca balik yang aku tulis dulu-dulu tu... Yang perasan macam omputih latin tu... rasa nak muntah pulak...kekekekek... Ko kan tahu aku suke berangan... Nak delete lah... malu#




28 comments:

missSenget said...

tak rela rasa nya nk berjauhan dengan suami..

kalo da kawen nanti laa..

chepah ila hussein said...

Kak Mar!

Kamoo telah di tag oleh saye!

Sila jawab . . . hohohoho

Izan Ishak said...

indahnya sebuah persahabatan... izan yg baca ni pun terharu sama...

Pok Amai-Amai said...

Eh, np nak delete tulisa lama. Kenangan tu...hiks!

.:fyzz:. said...

so suwit ja letter kt bff marya nih

btw..Allah dh tentukan jalan kita..insyallah..u will get the best in ur life

norhidana said...

terharu baca surat ni... walaupun tak tau ujung pangkal sangat2.... hhehehhe

betul kan,semua apa yg jd pada kite dh tertulis... dh tersurat.. kite cume ikut je apa yg dh di takdirkn utk kite

yana-feehily said...

LHDN jalan duta ke dulu kak? Hmm..tah2 penah terserempak makan kat medan selera tu..hihi

ya..Allah mengetahui apa yg terbaik utk hambanya :)

AmirFX said...

Sani had a great friend... :D

azian said...

salam kenal...
kl laa sy tu saniyah....mmmm....terharunya saya...
kdg2 kite ade byk pilihan tp kene pilih satu aje...so, pilih laa yg terbaik...setiap yg berlaku, ade hikmahnya....tak mo sedih2 hoccay!!!

peru????best tak???heheheh

yana-feehily said...

dulu ofis dekat masjid, time rehat mmg beli makan kt situ la..teringat nasik kukus, nasi ayam, mihun sup utara n mee kari..nyum3...

ikatankasihku said...

WOW..sahabat sejati...
nak dpt yg memahami bukannya mudah..
hidup ni pon penuh dgn liku2...hope tabah yer.. :)

Apple Pearl said...

wahh..terharu pulakk baca entry nii khas utk bff akak yaww..sweet!

#me gusta! :p

Papa Mifz said...

Setuju peduli kan kata2 org,yg penting diri sendiri and family

IntaNBerliaN said...

best plak baca entry nih... yap kak.. kita perlu berkorban untuk kebahagiaan family kita.. percayalah sesungguhnya kebahagiaan kita adalah apabila tengok hubby n ank2 kita bahagia... :-)

ainnoraini said...

terharu bila baca ni..
tapi apa nak kisahkan org nak kata apa punn...kite kene tabah...

mama aini said...

assalam marya..berkorban demi suami dan rumahtangga adalah satu keputusan yg bijak..kerana kebahgiaan memang tak dapat dijual beli dgn wang ringgit..hargai apa yg kita ada skrg !!!..adik mama juga melepaskan jawatan demi mengikut suami..

msredcheesecake said...

Muga hubungan baik ini berkekalan kan? Ini pasti yg terbaik darinya... Kadang2 kita belum nampak lagi....

wahida said...

apa dah jadik kat jalan duta? cer citer...hehe...

saniyah said...

Aku baca banyak banyak kali.
Banyak banyak kali, banyak banyak kali.
Mata aku rasa panas.

Rindu kt kau. Rasa nak kau ada 2nd february ni.

rumah kuning said...

terus teringat kawan2 lama yg sekarang ni amat jarang dpt jumpa.

Puan Kutu said...

betul tu semua ada hikmahnya..

sy mmg tak sanggup berjauhan dengan keluarga..:)

Deru Ombak said...

Assalamualaikum
Deru Ombak datang ziarah Bumi Peru di Maya..
Salam kenal.

Cho Zila said...

baguih kalau ada bffni.. akakni entahler mungkin takder tapi bf ramailer...
sani.. ooo saniyah... bertuahnya namamu di sebut2 di blog ini...

Tea said...

berjauhan dengan suami itu mungkin kita mampu.. tapi anak2 perlu ada rasa seorang ayah di sisi saat membesar.. masa yg berlalu takkan berulang kembali.. manfaatkanlah..

Cikgu Ma said...

saya pun ada sorg member yg sangat kamceng..tp lelaki...cuma sekarang dijarrakkan sket sebab dia dh berumahtangga..takut wife dia salah faham...

wan nurul hezrina said...

kalau penempatan n]kat cyberjaya bleh datang umah wan=)

eeiyss said...

jauh2an sat (sebentar) pun dah windu... (kalau eeiyss la...upsss...haha) macam mana la lama - lama ... uhuk3

susumanis said...

wahai para isteri yang solehah..selagi daya selagi mampu tpt kita disisi suami..tiket kesurga adalah REDHA suami..itu hukum Allah swt..tiada siapa dapat meyangkalnyer..utk beautiful marya dan diriku yang selalu alpa :))