Gracias!

Jan 5, 2012

Once in a while...

Assalammualaikum...

Hola Cariño!

Sebelum mulakan entry harini... nak jawab dulu komen yang lepas...

~ Chepah Ila Hussein: Mmg syok Ila, lg2 dpt mkn free ;) de enginuer: Encik enginuer tak mkn pedas..? Kami suami isteri sangat suke makan pedas sebab dua2 org N9...Tak ade bekas sebab tu packed dlm polistrene...rasanya lebih mudah, sapa nak tapau pun senang :) Kella: Tq Kella... senang-senang nanti datang lagi ye ;) KakChik: Saya pun baru 2 kali buat mee rebus ni... jumpa resepi dari Che Mat Gebu... saya minat makan mee rebus ni sekali try alhamdullillah menjadi pulak..tu yg berani jamu orang makan :) Kamalia: A'ah, serai tu banyak tanam kat embassy, dekat sini tak pernah jumpa yang dijual... tapi ada dengar mereka suka gunakan daunnya untuk masak compare mcm kite yang guna batangnya... Dekat Jepun mahal ye...benda rare kan...sebab tu mahal agaknya :) J.Syazwana: Sebenarnya tak tahu pulak org Johor suke makan pedas, yang akak tahu org Melaka & N9 memang masakannya pedas...mungkin semua yg tinggal di Pantai Barat / Selatan mmg makan pedas kot...heehee IntanBerlian: Terima kasih IntanBerlian...suka betul dengan nama ni... sudi-sudi datanglah lagi...Hb akak duta kecik je... dok negara orang mmg seronok sebab banyak benda baru yang boleh kite pelajari...tapi yg tak best bile kena tinggal berjauhan dgn keluarga......tinggal di sini bukan seperti pergi bercuti, tu yang tak best jugak...hehee Nadiah: Hai, Nadiah! yes, I rasa cara begini lebih convenience & effective utk membalas setiap komen readers... I really admire Zu's/mamatiamia's blog... Everytime I read her blog, it's touched every inch of my heart.. so, I don't think it is wrong to imitate her way... I hope she will not angry with me when I'm doing this :) Thank you for stopping by :) Zie: Thank you Zie.. sudi2 sila datang lagi ye...ade banyak lagi makanan untuk santapan mata you..hehee ;) Dr Singa: Wah, Doc in da house! Tq Doc nnt jgn lupa dtg lagi ye ;) So Shy Lady: Thank you, don't forget to come back again ;) NzA: Terima kasih ibu kerana sudi singgah :) Dee: Thank you Dee... it's great to have a friend like you too... please come again whenever you free... I'll visit you often ...Insya'Allah ;) AzieAzah: Hai kak! seronok jugak tengok kisah akak bercuti di Kelantan... banyak yg sy tak tau jd tahu... thanks kak sudi singgah :) Ieda: Betul tu kak Ieda ...kalau macam ni selalu boleh naik berat badan...hehehe...tq kak sudi singgah ;) ~

Sekarang ni musim panas.. kalau tido malam harus pakai kipas kalau tak berpeluh-peluhlah badan... Suka sangat tido pakai selimut, macam tak boleh tak pakai selimut walaupun panas buta...  Dah jadi macam hobby pulak tido berselimut...

Sebenarnya bukan nak cerita pasal selimut pun...kekekek... takde kaitan langsung...


Last week, kami  pergi jalan-jalan ke Larco Mar dengan officemate Mr Hubby yang baru... Saje jalan-jalan lepas pergi ke Barrio Chino yang kedai banyak tutup sebab New Year... dekat situ ade jual chocolate cookies Havanna ni... I tak pernah makan... Tapi anak officemate Mr Hubby beria-ia suruh I try chocolate cookies ni... Die cakap, it's really nice & sweet... Banyak pakej yang ade; ade yang 6 pcs/box, 12 pcs/box & pakej yang ade bermacam-macam jenis bentuk chocolate pun ade... Tapi harganya makdatuk sangatlah mahal... yang I  beli ni harganya S/.49++ for 12 pcs... Tapi teruja jugaklah nak beli... suka chocolate but sweeten cookies kureng sikit ....Mr Hubby suke lah...hehee...

Product of Argentina
 Mungkin disebabkan itu jadi mahal T_T

Rupa dalam bungkusan...
Alamak, pecah pulak dah!

Look the creamy inside~
Chocolate
 Rasanya sangatlah, terlalu manis... I boleh makan but not really fancy of it...seriously ~


 Tapi oleh sebab cookies ni mahal... kenalah makan sampai habuk-habuknya sekali...hehee


Makan Cream Crackers Hup Seng lagi best...hehee


12 comments:

blog-tips-kurus said...

biskut mayat=awesome!! :-)

eB ezrin said...

singgah sini balik. polo u back. tq :)

Nens Collection said...

salam kenal jugak dari nenscollection
jauh komen dr peru..seronoknyee...bile nk g jenjalan sana ye..hehe..xmo duk sana..g jenjalan mau..hehe..sy ni ratu leleh,xleh jauh2 duk celah ketiak aje..tp kalo dh rezeki kene g sana..pergi jugak la kan..huhu..

~dh follow sini..

ORLANDO AHMAD said...

n9 area mana? Gua pown orang sane

Kamalia said...

kahkah..biskut hupseng mmg trbaik..nsb baik ade lg 2bungkus lg nih..
akk pun n9 jugak..senogori kita..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

betul betul, hup seng tetap di hati walau dapat crackers segah nama apapun! hehe cicah air teh panas pulak. yummy ah!

Queenie said...

adeih...baru kali ni boleh masuk sini...tak sker ceklat eh? meh baling kat sini....

AmirFX said...

Hap Seng! Thumbs up!

de engineur said...

Aiks, kat Peru pun ada Hup Seng cream crackers. Ke, tapau dari Msia?

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

jauh nyer travel biskut tu.. sampai ke Peru

kakcik said...

Biskut lemak memang terbaik! :)

IntaNBerliaN said...

biskut hup seng ada tak jual kat sana..hihii

akak duk sana brp tahun yer..