Gracias!

Mar 13, 2012

Living In Peru Fan Page!

Assalammualaikum...

Hola Peeps & Amigos!

Muchas gracias for reading my blog again! ;) xoxo... Thank you Puan Writer Hanis Azla, Dini, Fyzz, Shima , Noor Fatin & to all for the petua! Alhamdullillah, gusi dah makin surut bengkak & sakit pun dah kurang... Bila makan benda yang panas, keras & pedas memang menjadi-jadi sakitnya... So, saya minum ais & kulum-kulum ais banyak-banyak...hehehe... Rasanya memang itu yang menjadi solution...;):)

Actually, saya nak promote Fan Page...hikhikhik *blushing*... Pada sesiapa yang sudi bolehlah click-click situ ye, di belah atas sidebar belah kanan anda... Untuk sesiapa yang mempunyai akaun FB, kalau takde nak buat macammanakan...hikhikhik...

Fan Page 'Living In Peru' ni saya buat bertujuan untuk berkongsi cerita, pengalaman & macam-macamlah secara spontan... Sebab kadang-kala tak sempat nak cerita dalam blog...hehehe :D

Saya hanya akan berkongsi benda atau perkara yang saya rasakan menarik sahaja... Sebab saya pun tak suka nak semakkan Wall FB kengkawan...hehehe ;)

Mungkin melalui cara ini kita boleh merapatkan lagi silaturahim sesama kita insya'Allah... Perkongsian ilmu yang mungkin di luar jangkaan kita... ;):)

Kalau sudi, ringan-ringankanlah jari jemari anda ye! Loves you all so much! xoxo :-*

Jazakumullahu khairan~



P.S. Dunia sekarang dunia persepsi... Kita memberi pelbagai pesepsi pada perkara yang hanya nampak pada mata kasar serta melontarkan pelbagai andaian... Apa yang terjadi mempunyai hikmah yang BAIK buat si anak kerana menjaga ibunya sekian lama... 

Ya Allah, semoga ada syarikat yang akan mengambil Amir bekerja seterusnya membenarkan dia menjaga ibunya sehingga akhir hayat... Insya'Allah, amin... Menjaga IBU atau bapa yang sudah tua adalah ladang ibadah... Membuka pintu-pintu rahmat Allah... Lihatlah sekeliling kita, mereka yang menjaga ibu bapa yang telah tua, rezeki mencurah-curah... Ingatan buat diri saya dan juga buat suami tercinta, pandangan mata kadangkala mengelirukan, jadi pandanglah dengan mata hati :)

Semoga beliau mendapat jodoh yang baik juga yang boleh memahami keadaan beliau... Kesian kena buang kerja hanya kerana persepsi masyarakat :'(



35 comments:

Mixed-family in da house.... said...

Salam marya,
saya dh folo fanpage....hikhikhik.
Tak sabar tunggu berita terkini hiburan sensasi dari sana....auuwww!

Huda said...

Setuju dengan part yang u kata dunia sekarang hanya memandang pada mata kasar semata.

I follow fanpage u ok.

kakcik said...

Nanti kakcik klik fan page tu.

Sama2lah kita doakan yang terbaik buat Amir dan ibunya.

:)

Adylia Qarissa said...

wahhhh...akak dah ada fanpage :)

Eye_nee said...

tu sbb kita jgn terlalu cepat memberi persepsi negetiv dlm komen ttg sesuatu kejadian..tak pasal2 mendapat dosa pula sedangkan cerita sebenar adalah berlawanan dgn apa yg kita lihat....

mahu skodeng itu fanpage....

Pok Amai-Amai said...

Ok. Insya-Allah sy follow!

CaDLyNN said...

nnti saya follow ye :)

Gen2Merah said...

yaaa, saya dah follow fan page akak.. mesti follow punya sebab nak kenali lebih mendalam suasana orang kita d Peru sana... xoxo...

p/s: jangan lupa folow fan page saya plak ye.. hik hik... Muchas gracias

Kamalia said...

salam marya..done!bravo babe,ade fanpage lagi tuh..ni glemer ni..hehe
p/s:dulu kat lendu duk hostel mana ye?saya kat balqis..

norhidana said...

fuyoooo best2...nnti dana follow yek...

maszmadi said...

wah ada fan page, jap lagi boleh like.. hehe

Mama Ema said...

kena follow time lunch hour nanti...hehehe

|| NaFiRaa || said...

sudah follow.. hehehe.. moga page nih buat kita makin dekat..:)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

sudah like (^___^)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

of koslah sy like bcoz blog ni one of my peberet blog!

Hanis Azla said...

nnt akak follow fanpage tu yer.. kat ofis akak tak boleh nak masuk FB..

IntaNBerliaN said...

ooo kemam ais ek.. lenkali nk try lah..hihii

akak, saya nak like tapi nape button tu xda yer??

p/s : thanks tau kak sbb support saya dkt entry tips otak kanan tu.. ;-)

..::SangRatoo::.. said...

Salam Marya..

oo siannye sakit gusi..ada rasa mcm nak marah² tak?hehehe..apa² pon Alhamdulillah bengkak dah surut..mmg seksa sakit gusi atau gigi ni kan..

Jue ada FB jugak, tapi jarang² on nye..nanti ye kite LIKE fan page tu :)

.........cP~ said...

Salam.

Sedih tengok video tu. Hilang kerja pulak tu. Itulah orang sekarang, cepat sangat buat konklusi. Dapat majikan macam tu pun haru jugak. Dengar berita sikit, tak tanya betul2, sedangkan orang tu depan mata. Terus je pecat. Apa pun, insyaAllah rezeki dia luas tu nanti. Dia sayang kat mak dia sungguh.

ieda said...

akak doakan yg terbaik buat suami myra ye .. insyaallah dik , banyakkan lah berdoa ye ..

NOOR FATIN said...

assalamualaikum kak.

saya dah like fanpage akak! ehehehe fb saya fatin vavavoom..

saya suka bahasa spanish. suka sgt. tapi skrg xberapa nak ingat saya la. hik3! tapi bleh la faham sikit2.. :)

teringin rasanya nak jejak kaki ke spain sejak lecturer saya cerita kehidupannya di spain dulu.. moga ada rezeki.. :)

kesian en amir tu kan... kesian sgt.. :( smg Allah permudahkan urusan beliau.. insyallah :)

Puan Kutu said...

sgt suka cerita dr peru tp line bb kt opis nie macam hampeh, tak keluar2 fanpagenya,nti kite dtg lg n like ok..:)

itulah..kesian amir..:)

So Shy Lady (SSL) said...

alhamdulillah nsib baik akk t.bsangka buruk ms komen psl brita ni dlm blog2 kengkwn dulu


ye lah kita pon tak tahu crita yg sbnarnya kan jd jgn cepat jatuhkn hukumn. kesal, byk kali juga akhbar trutama harian metro bri laporan yg silap

NzA said...

trkdg kita membuat andaian tnpa tahu prkara yg sebenar.....semoga Amir diberi rezeki utk menyara ibunya..sama2lh kita doakan.....

anisalya said...

betul la tu kan. berita cuma laporkan apa yang terbaik pada dia orang tanpa fikir kesan dan akibat pada org lain.

Kakzakie said...

Itulah Marya sayangnya ada yg punya mata cantik tapi mata hati buta... moga tidak begitu pada kita...

Queenie said...

aunty takder fb laa...

IntaNBerliaN said...

akak.. saya dah LIKE..hihii

mama aini said...

assalam marya..mama turut simpati kat amir..maaf mama lambat BW ke entry marya..mama dilanda kebzzzan terlampau..hik2x..

mama ju, said...

Salam Marya
Nanti kita follow ya, rajin2 tulis ek1

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

erm....

Aishah Jahirah said...

saya dah like fanpages....hehee.
tu la kes amir tu bila fikir balik, kita takde kat situasi dia nak judge lbh2 pn.memula hangin jugak, moga Allah murahkan rezeki dia dan mak dia.amin
untuk google+ badge harap tutorial ni dpat membantu-----> http://arisyahjahirah.blogspot.com/2012/03/cara-buat-google-plus-badge.html

ct rahani said...

sy dh follow jugak fanpagenya.. :)

Ummi Iman said...

dah like :) pengajaran jgn suka buat andaian sendiri.. dgr berita atau ckp2 org, setakat boleh dgr sahaja.. tak perlu tokok tambah. boleh jatuh berdosa pula bila tak betul..

Ezad Skytech said...

ringan tangan je nak LIKE..hee~