Gracias!

Mar 21, 2012

20.3.2012- Routine Mingguan

Assalammualaikum...

Hola!

Sebenarnya harini saya rasa mengantuk sangat... Mana taknya, saya stay up sampai pukul 4 pagi semata-mata nak katamkan sampel novel hasil nukilan rakan sekolah saya dulu... Masa sekolah dulu kami memang tak rapat... Seingat saya, bertegur sapa pun tak pernah... hehehe... Terukkan? Yelah orang tu kata saya garang... hahaha! ;):)

Saya kalau dah mula membaca cerita yang best lagi-lagi based on true story sanggup ketepikan semua benda untuk menghadap benda tu sahaja sepanjang hari...hehehe... Mr Hubby tahu sangat perangai saya yang satu ni :)

Nantilah saya share tentang sampel novel tu sebab kena mintak izin tuannya dulu... Betul tak? 

Kadang-kala saya rasa sangat bertuah kerana hidup saya sentiasa dikelilingi oleh orang yang hebat-hebat... Alhamdullillah, itu juga dikira rezeki dari Allah kan... Rakan-rakan blogger saya juga ramai yang hebat-hebat belaka... Kadang-kala terasa kerdil sangat diri ini... :)

Semalam, lepas Iman bangun dari tidur tengahari saya bawa dia pergi Embassy, sebab dah letih asyik terperuk je dekat rumah kan...hehehe... Tak ada apa nak buat, so bawa Iman jalan-jalan dekat Olive Park  sebelum pergi ke office Mr Hubby... Iman memang excited kalau cakap nak pergi office babah dia... Maybe dia pun rasa bosan sama macam saya...hahaha! ;p



Since kami sampai ke sini Mr Hubby asyik sibuk manjang so, memang takde masa nak pergi jalan-jalan apatah lagi bercuti... Sekadar berjalan sekitar Lima sahaja... Mungkin lepas ni, insya'Allah... Ada beberapa tempat yang dah sedia ada dalam wishlist kami nak pergi... Insya'Allah, Insya'Allah...

Jalan-jalan sekitar office Mr Hubby pun boleh dapat belajar benda baru jugak ;)

Cuba teka pokok ape ni?


Ok, dekat sikit....


Dekat lagi...


Siapa tahu?? ;):)


Boleh agak tak??

 First time bagi saya melihat pokok buah ni in real life... Alhamdullillah, cukup bermakna bagi saya :D...


Buah bawah ni pulak...


Rasanya semua pun boleh agak buah apa kan... :)


Selesai menunggu kerja Mr Hubby selesai, kami pun jalan-jalan ke San Isidro sebelum balik ke rumah... Singgah minum-minum dulu, di sini saya macam ketagih dengan Chocolate Drinks! hehehe... Biasanya kami akan ke Starbuck je untuk menikmati Chocolate Caliente (Hot Choc) atau Chocolate Frio (Cold Choc)... Yang lain memang kami tak minum :)

Iman pulak suka sangat dengan chocolate cake, dah pandai mintak  pulak tu sekarang ni...hehehe :D

Tapi kali ni kami singgah di sini...


Murah sikit berbanding dengan Starbuck...

Malam-malam kalau takde aktiviti, kami menjadi pengunjung setia Starbuck... Sampai jaga tu pun dah naik kenal dah...hehehe :)

Chocolate Caliente

Chocolate Frio Con Crema

 Chocolate cake... Yummeh! Favorite Iman ni! :) Bilalah umi nak pandai buat kek ye...keh keh keh ;p


Tengok tangannye tu tak menyabor! :)


Ada orang kata saya gila glamour... Saya tak kisah pun... Saya sangat bahagia :D


 Iman dengan botol air kosong wajib bawak... Kuat minum air kosong budak tecik ni! :)


Time ni kedai takde orang bolehlah ambik gambar... Taklah nampak jakun sangatkan...hehehe ;)

Dah jom balik...


 Sebelum tu singgah Vivanda kejap beli barang dapur sikit...


Iman dah kenal dah tempat ni, sebab boleh naik trolley rupa car tu... Sukalah dia kan ;)


Dah... dah... jom balik... Babah dah penat tu... ;)

Chao!

Nanti saya blogwalking ye... Nak tidur puas-puas dululah...

P.S. Yang gambar buah tu buah pic atau peach, yang warna hijau tu buah limau mandarin kot ;p

58 comments:

anisalya said...

bestnya la kalau dapat minum2 dgn husben. berdua je. eh... mood romantikla pulak. kih3...

kakcik said...

Tengok keadaan persekitaran meja babah Iman tu, memang tahulah tahap kesibukannya.

Blog kita, suka hati kitalah nak letak gambar kita ke gambar apa ke, kan?

:)

BrightEye said...

Buah yg 1st tu mcm buah apricot or peach kan..? yang 2nd tu mandarin ek.. hehe..

Cikgu Ma said...

saya ni plak x pandai nak snap gambar cantik2...

che mid said...

Salam, apa khabar dik, lama tak 'jumpa' kan.. begitulah hidup dirantau, kena pandai meng'happy'kan diri.. dapat pi ofis suami pun dah kira baguskan

akak nak teka buah plum tadi.. lebih kurang la kan.. he he,

meh singgah blog.. mesti rindu kampung punya.. jom..

Ibuhani said...

As Salam Marya.....buah peach n orange ke tu??????
Bergmbr mesti.....biarlah apa org nk kata! Kalau kita peduli apa org nk kata....semua benda pun x boleh buat. Janji apa yg kita buat tu x memudaratkan diri n menyusahkan orglain...hehehe...spending time ngan family x kira kt mana pun. But bonding time yg penting utk memori kita!

Acik Erna said...

assalam marya..terima kasih kongsi gambar buah peach yang masih hijau dan dipokok lagi..biasa tengok buah yang dan masak je..

:: Mrs.Eady :: said...

ralit membaca semua entry akak :)

Mariambebakar said...

Memang seronok kalo dapat curi2 masa keluar bersama suami dn anak2..
Sukanya tengok keluarga Marya :)

QueeN TerataI said...

seronok je baca blog marya ni.. yela Queen ni x berkesempatan nk pergi ke negara org so baca blog org pun rasa seronok.. hehehe peduli la apa org nak kata. kalo dia x suka x pyh tgk atau baca blog ni.. kan.. kan.. :)

Anum said...

bestnya kalau dpt pergi sane

So Shy Lady (SSL) said...

samalah kami d sini, t.k mn2 en.hb sibuk mmnjang. buah apa tu? asam glugor ke eh?
sapa yg kt giler glamour tu? byk btul kuman dlm hati dia

Eima Ari said...

jeles Iman suka minum air kosong...

Humaira choc cake tu mmg fav tp air kosong xmo...=)

Miss Dee said...

seronoknya boleh tengok pokok peach live. :)

ShimaSalleh said...

bestnye pokok peach hihii

Sama la shima pon kalo baca novel yg best mmg apa keje pon xleh buat..
Tp skrg dh kena psg lapan mata xleh mcm dulu klu tgh baca buku ;p

Aqil tamo minum air kosong! susu manjang! Tp adik afiQ mau! sgt suka minum.. Pki sudu boleh, pki cawan pon boleh.. Nganga aje :)

Sue-Rya Qistina said...

yes2..betul tekaan saya utk kedua2 buah tu..hehehe..

bestnye dpt dok tempat org..bila la turn saya plak ye..huhu

miloais milo said...

sedapnya air.... eheheheh

comel le buah pic tu!
kalo dah masak - lagi comel - pinkish dan merah2 skit...

mama ju, said...

Salam.
Dulu2lah mama suka jugak baca novel kasi habis..tapi kdg2 sakit kepala dibuatnya..
Seronok baca kisah marya sekeluarga.

.:fyzz:. said...

salam marya..
apa kabaq? nsb baik mr hubby temankan jalan2..ada gak teman kan...wlpun dia bz..tp kt isteri n anak ttp jd keutamaan...
bagus2..minum air kosong byk mmg very good..bagus la iman nih..:)

Nini D.. said...

wah...buah pic!!!
bestnye

maszull said...

assalamualaikum....wah seronoknya dpt jejalan,minum2 ye....:)

Nazayiena said...

Seronokkan dpt tgk pokok peach realkan....peduli apa org kata kat Marya janji kita bahagia...

Asmara said...

ingat buat contest tadi teka buah apa? hehe.. agak jugak buah peach sbb tengok belahan bwh dia tu. hikhik.. anyway enjoy your variety of chocolate!

~najwa~ said...

1st time tgk pokok peach ;)

Lynn said...

Salam Marya...
Lynn ingat buah yg first tu buah pala..hahahahha..salah rupanya..

Gila glamour ke?hehehe..i terasa jugak..ekekekkekek(habis tu takkan pic iman je kan?hehehe)

mamavogue said...

Salam Marya,

best nyer duk minum2 minum hot choc & mkn kek.
dah lame nak tanye ni, psl bowling set Iman. nampak menarik sungguh:-)

Pen Biru said...

pokok pear ke..pokok lemon ke..heheh ntah le

ijayuji said...

Salam!!! wahhh! jakun** pestaim nampk buah pic ijooo :D ni ler kalau dah ddk negara org, jauh perjalanan luas pemandangan tp kita tak begitu pulak sbb asyik duk kat umah ajerr hihihi....

IntaNBerliaN said...

sy rs akak ni sungguhlah bertuah... sk tgk akak ;-)

|| NaFiRaa || said...

Salam marya..
alahai.. mesti boring kan~ x de geng nak lepak.. itu salah satu cabaran kalo tinggal di negara org kan~

bestnye.. dapat tengok pokok pic tuh.. moga suatu hari nanti kat mesia pon boleh tanam pokok tuh.. kikiki.. teknologi sekarangkan dh canggih~

wew~ tak tahan tengok kek coklat tuh~ tangkap leleh!! yum yum!!!

♥MAMASYAZA♥ said...

first time jugak tgk pokok peach

Eye_nee said...

setuju juga dgn Mrs. eady tu..biarpun N3 kamu kdg agak panjang...tatp nak baca ayat2 tu satu persatu..ralit...cuba kasi petua sikit mcm mana nak buat org baca N3 kita sampai habis..heheh..

Peach...dapat kamu tgk in real yer...

Eye_nee said...

setuju juga dgn Mrs. eady tu..biarpun N3 kamu kdg agak panjang...tatp nak baca ayat2 tu satu persatu..ralit...cuba kasi petua sikit mcm mana nak buat org baca N3 kita sampai habis..heheh..

Peach...dapat kamu tgk in real yer...

Pok Amai-Amai said...

Seronok! Seronok! Seronok sgt! Sukelah! Nak lagi cite2 awak kat sane. Hahahaha!

Wow! Kat sane, pokok buah pic tu org dok tanam mcm tu je kan? Kat sini, nak tgk yg real pun kene msk shopping mall yg besar2. Hahahaha! Bestlah.....buah mandarin tu klu kat Europe, org pgl clementine kan?

norhidana said...

wah2... membaca sampai kul4 pg... msti best sgt sbb sampai boleh baca abis tuh...

sonok nyer kt embassy tuh ada mcm2 pokok2

Kamalia said...

yeayyy..betul apa yg saya teka..buah peach,kalau dah masak nnt sangat cantik tau kaler dia..kat sini ada juga activiti peach picking,tp tak penah pi pun..
..biasala marya,org yg berkata mcm tu mesti sebab dia tak boleh buat apa yg marya buat..

Hanis Azla said...

tgk meja pun tahu tentu tgh sibuk sangat hubby matya tu.. so kenalah bersabar sikit sementara nak tunggu boleh berjalan2 ke tempat2 yg menarik di sana kan.. oh, gitu rupanya pokok peach.. thanks for sharing ye..

Zie said...

nanti masak leh lah petik yer..

Mamasya said...

Aslmkum Marya.samalah dg bongsu akak,kalau ckp nak keluar rumah mesti nak ikut...bosan dok dlm rumah...sama mcm mamanya..hi..hi.akak kalau ada xtvt ladies adalah juga ke Embassy.. dkt rumah je.

Azi said...

DH LAST BARU NAK BAGITAU BUAH APA, TERTUNGGU2 AZI.. NAKAL YEA MARYA..

AZI PN KLU BORING BARULA BWK SOFEA ...

Maya Mayana said...

bagus la iman suka minum air kosong...

ambik gambo blh hilangkan bosan ye dak? kalau tk pegang kamera rasa gatal je tgn tu..hehe,saya pn sama

awak nk stay Golden palm trea resort bila balik nanti yer,cemburunya saya,saya dpt tgok dr jauh jer...jgn lupa try pepahat..kat sana seafood apa yg best yerk??

AmirFX said...

Salam.. Hola Marya! Baru first time gak tengok buah pic.. Ingtkan buah asam.. Rasanya camne erkk?

ajumohit said...

Hampir setahun di Sana ye marya, sbg peminat buah plum tu mmg teruja tgk pokok Dan buah secara life, klu buah tu dh masak snap lg gmbr dia tau ;)

Nida said...

Belum pernah lagi jumpa pokok peach secara real... tapi buah peach selalu makan..:)

gadisBunga said...

peach!!! bertuahnya dpt tgk pokok peach. biasanya tgk kat farmville je (dulu la) hehehe...

*

baca buku kalau pasal kisah hidup sebenar ni menarik sbb mcm kita baca diary orang kan.

CintaZulaikha said...

wow, untung betul kan kalau dapat berhijrah nig, banyak tpt yg kita leh kunjung...

follow u back k...thanks following me..

MulutPayau said...

Assalamualaikum dik...

pertama kali akak tgk pokok peach tu....bertuah dapat kenal negara orang...
Akak pun kalau baca novel yg best, sanggup tak tidor......

Golden Rose said...

rasanya yg 1st tu buah pic kot....yg kedua maybe zaitun...well tak dptla den nak kesan...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer dapat tengok real2... subhanallah.... (^____^) bila la dapat jejak ke negara luar ni kan... insyaALLAH...moga ada izin DIA... (^____^)
20mac tu tarikh keramat: tima kasih atas wish (^___^)

ieda said...

kalau dah mr hubby sebuk x leh nak buat macam mana dah kan dik huhuh
same je kerja pejabat atu kerja sendiri huhuhu

waaa tu mempelam epal kan .. sedap nie .. kalau mudee sedap colek kicap lada ;)

NOOR FATIN said...

wahh saya pn xpenah rasanya tgk pokok tu dekat2.. heheh..

sedapnya coklat kek tu.. terliur pulak rasa.. huu

eLLa n aLia said...

keluarga bahagia :)
tadi baru mkan kek cklat.. rasa nak makan lagi :) hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

jalan-jalan mmg boleh hilangkan bosan kan :)

Zefa NorAsmara said...

Wah.. sy dihujung keretapi. Komen yg ke 54. Tiba2 rasa nak buat kek coklat. Tiba2 juga teringin makan buah peach.. :D

Puan Kutu said...

sy ingat buah kedua tu limau purut.haha..

sedap nampak minuman n kek iman..gila glamour?sape yg cakap gitu?tak patut betul..:)

ikatankasihku said...

bialah org nak ckp kita gila glamor, yg penting, glamor di blog sendiri..hihihi

wa said...

oo..buah peach ek..nak teka buah apricot tadi hehe.

Ummi Iman said...

sedapnya.. siapa tak suka coklatkan? biar apa pun orang kata. kita adalah diri kita selagi kita tak ganggu hidup orang lain.. peace no war hihi.. kirim salam kt Iman ya