Gracias!

Apr 28, 2012

Sepetang Bersama Rakyat Malaysia Lima, Peru

Assalammualaikum...

Hola 1Malasia!

Semalam, Embassy ada buat sedikit jamuan makan-makan bersama rakyat Malaysia di rumah Dato' Ayauf Bachi (Ambassador). Macam Garden Party yang pernah dibuat di Pejabat Kedutaan Lima dulu (Click untuk baca entry ye!;) )... 

Ntah macamana saya boleh pulak terlupa nak charge bateri kamera... grrrr... jadi saya just guna kamera kecik je...hik3... Mood pulak tak berapa baik sangat semalam, jadi gambar tak beberapa nak memuaskan... Asal ada ;) 

Tengok jelah gambar ye :))


Rumah Dato' ada pool, Iman suka sangat main dekat pool... Terjerit-jerit kejar dia... Issssh... Tunggulah dah pandai swimming nanti nak oiiii...! Risau Ummi kalau tergedebus dalam tu... huhuhuuu....




Ms Sharmini & Mr Wilfred... Mr Wilfred ni adalah Chef di Westin Hotel, Lima Peru... Lama juga dia tinggal di sini kalau tak silap dah 5-6 tahun... ;)


Iman biasalah buat hal dia, main... main... & main... Lama tak jumpa kengkawan lah katakan ;))


Kuih apam tu Kak Siti yang buat, oh ya Kak Siti ni PA Dato' :))


Yang lelaki baju putih (gambar atas) adalah husband Kak Siti...


Dari kanan, Dato' Ayauf Bachi bersama Malaysian businessman... Both, the Chinese man & lady in black are from Gano Excel!  Check: Malaysian Company In Peru


Part of Dato's residence...


Dari kiri Kak Siti (PA Dato'), Datin Halimah & isteri usahawan Malaysia, Amy...


Lama tak pakai baju kurung... isk...isk...  ;):))


Now, makan-makan time...


Tak sempat nak ambik gambar makanan...  Ada nasi lemak, kari ayam, beehoon goreng & beberapa jenis kuih-muih... nyum..nyum...nyum...



Datin & anak-anak buat teh tarik especial! Dengan cuaca yang mula sejuk sekarang ni memang best kalau dapat minum teh tarik panas! :))


Jadi pemerhati je... Tunggu turn sebenarnya nak dapatkan segelas tea...hehehe ;)))


Rasa nak belilah stove cumel ni... hikhikhik ;p


Anak Dato' yang lelaki sulung ni jadi tukang tarik teh... ;))


With local staff & guest :))


Seisi bergambar sebagai penutup... Iman dah penat + boring....


Datin cakap saya nampak kurus & susut... Horay! hehehe... ;p


Ok, saya memang tinggi sebab dulu pernah jadi model sambilan...

Hahaha! ;p

Tipu jer, tau korang memang tak caya! kihkihkih... Saya sememangnya kategori wanita tinggi... 163 cm :):)) Tapi ni saya pakai heel ye... I love stilettos even I know I'm tall enough! I feel good in it! Feel more graceful ;) *w* hehehe ;p

Ntah macamana dapat hidayah nak pakai baju ala-ala kurung lak... Rindu... padahal orang lain kasual jerk...hahaha... Nampak ayu cikit! Konon... uwek ;p

Lama jugak tak pakai barang kemas, macam rantai, gelang semua sebab bahaya pakai  barang kemas kat sini especially emas... Iman jadi sangat jakun doklah belek-belek ummi dia ni... Banyak pulak soalannye tu... ish... Kelakar pun ade...hehehe... Oklah...

Esta bien, chao! :))

P.S. Penat sebenarnya sepanjang hari ni berjalan pergi Zoo... Be updated! Insya'Allah, see you then... Adios~



43 comments:

Pen Biru said...

bestkan dpt keje d tmpat org..kat sana, kwn2 adalah keluarga

ijayuji said...

Salam marya! tingginyaaaaaa!!! akak cuma 161cm ajerr, berat tok sah ckp lerrr ehehe.... seronok kan sesekali ada makan2 mcm nii, kita jrg nak bergaul dgn org2 embassy sbb jauh sikit tempatnyer, lagi satu akak malas sgt nak kuar2 lagi suke duk dlm rumah, kecuali kalau ada event kat sekolah atau meeting baru akak kuar, kalau takat suke2 carik pasal ukur jalan mmg jarang sekali lah kecuali kalau nak jogging, tp skrg ni pun tak leh jogging kat luar sbb suhu 38c skrg ni mmg panasssssss! jdner turun dekat gym jerr :D portable gas cooker tu akak ada sbb buat standby kalau gas abis ehehe... dulu2 beli sbb rumah dulu guna hotplate, buatnyer blackout masa buat bekal tak ke haru dan lagi satu, rajin pulak nak menaip panjang2 ari ni hihihi.. rumah ambassador tu sebijik lah mcm rumah2 yg selalu dekat telenovela tuu kan kan :D

.:fyzz:. said...

salam
marya..apa kabar?fyzz ok ja...
waa nmpak anggun gitu ngan berbju kurung..bestkan garden party cam nih..santai ja...emm besalah marya bwk anak gitew la ..kita la kena kepung kan..
best tgk menu2..apam tuh cam best ja..terer PA dato wat..:)

Norsalmi said...

Tentu seronok bila dtp berkumpul ramai2 mcm tu.. Maklumlah jauh dari keluarga..

Oo.. Marya pun tinggi orangnya ye.. Samalah kita..

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Yong

Byk tu jer ke org Malaysia kat sana ?
Terserlah ketinggiannya....

Rumah Kuning said...

memang cukup tinggi utk jadi model. hehehe

Lady Rina said...

seronok dapat kumpul ramai2...the best part time makan2...:)

NOOR FATIN said...

tinggi melampainya akakkk! hehe bestkan dapat jumpa org kita kat sana ;)

maszull said...

assalamualaikum marya...wah seronok nyer ada jamuan makan2 kat rumah kedutaan yer...meriah majlis tu...

AmirFX said...

Salam.. Hola Marya! Wow... Tinggi gak Puan Marya nie... Boleh masuk next top model.. hihi.. Gurau jer..

sudipVSsenduk said...

162cm!! Tingginya!

Ibuhani said...

yelah....marya nmpk tinggi dlm gmbr tu. Pakai pulak baju yg ada design jalur menegak.....lg lh nmpk lampai! Ibuhani suka dgn kwsn rumah tu....lapang!

Mama2Q said...

hihi...saya kategori petit dan sgt cumel...dan jenis org yg tak berani nak pakai heel, so lagi lah nampak kemetot!

Azian Elias said...

Boleh lah kita kawan. Sebab akak pun tinggi.. 171cm.. Terjulur lebih dari orng lain..Hee

CaDLyNN said...

wah..mmg mcm modellah..kalau lin duk sblh kak marya..kt bahu je la kot..hihihihi

Mariambebakar said...

Salam,
Indah kan bila bersama dengan kawan2 senegara?

Saya selalu katakan pada diri, orang yang tinggi pakai apa pun akan nampak cantik (bagi badan yang ngam la)..
Selalu teringin mempunyai anugerah itu (Me 154 only)
Semoga kita semua tergolong di kalangan orang yang bersyukur..

U look beautiful ;)

Momma AA said...

Waiting for the update.. Zoo!! hehe.. :))

anisalya said...

mesti meriah kan? kat sana pun takde siapa. time ni la boleh gather2.

maszmadi said...

salam,

bestnyer dapat makan2 tepi pool, hehe sambil erat2 kan persaudaraan yerk..

Zie said...

bestnya Mayra.... pernah dengar bos saya cerita pasal dok sna... jumpa orang besar2... berdepan... ja... tapi kalau kat malaysia... satu inci pun susah kena berebut plak tu... hehehe

wahida said...

tinnginya ko nok...mesti kaki ko panjang mcm Nasha Aziz...hehe...

Nazayiena said...

Seronok ya sekali sekala ada makan2 di rumah kedutaan tp yg x tahannya budak2 macam Aiman mana boleh nampak pool mesti nak main2 tepi tu,

Marya tinggi dan slim je....

ikatankasihku said...

wowwwwwwww, meriahnya...cantik baju mar..ayu gitu.... :)

miloais milo said...

cun lah uols...
tinggi n kurus - cukup pakej jadik model tu...

IntaNBerliaN said...

kita samlah kak.. dulu sy pun sk pakai kasut tinggi.. walaupun tinggi dah 165cm tp sy rs xcukup tinggi sbb sy berangan nak tinggi 170cm ke atas..hahahhaha...

tapi skrg dh kurg pakai kasut tinggi.. bkn pe, ank kecik ni.. tgh susah nk bergaya lebih2.. jenuh nak ngejor.. kang tak pasal2 sy lak yg terpelecok..hihii

header baru ek kak.. cantik :-)

Ummi Iman said...

Sama macam iman saya.. Mesti kena main kejar2. Mmg nampak kurus sebab ganti puasa kot plus baju warna hitam. Nampak humble je datin tu ya.. Suka..

Hanis Azla said...

mmg marya nampak ayu berbaju kurung.. Ala-ala model kan.. surelah tinggi.. he..he... kalau berdiri sebelah akak mmg nmpk rendanglah akak.. sukanya dengan rumah tu.. ada laman yg luas, ada pool.. best2.. best juga bila ada gathering kan.. dpt kenal2 borak2.. paling best makan2..

anis scha said...

Tinginyaaaa.. cantik!

Jo-Blogger said...

best lah pegi luar negara n dok sana.. saya ni tiket flight AOR-KUL pun xmampu lagi nak beli..hihi. tengok la kalau ade rezki

msredcheesecake said...

Mesti best dapat berkumpul dgn org sekampung...hheee... Rasa malaysian sekejap....

Ezad Skytech said...

wahhh...mesti best dpt berkumpul ramai2 mcm ni kan kak..:D

Queenie said...

marya, kalau kita berjumpa, jangan berdiri sebelah akak ya!
takut sakit tengkuk nak dongak!

Azi said...

salam marya...

azi pn dh lama rasanya tak pakai baju kurung...hi3

Nida said...

Bila berjauhan dengan saudara mara.. merekalah yg akan menjadi pengganti saudara buat kita...

Faten Rosli said...

bestkan ada gathering mcm ni kan kak..boleh hilangkan rasa bosan2 dr dok keje seharian

Alin Marlini said...

Apam yang tidak dilupakan...

norhidana said...

seronoknyer kak.... i like lh akak berbaju kurung tu...menyerlah hitam+pink itu...

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..
tingginye Marya.. zura nyer tinggi 158 jek.. kikikiki..

meriah jugak majlis.. dapat lah kumpul2 kat sana kan~ hilang lah sikit rindu pada famili..:)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alamak, 163... berdiri tepi is, nampak sangat kekerdilan is.. kekekke (^____^)

Nens Collection said...

HEHE..X GEMUK PON KAK MARYA..SLIM MLIM JEK..HEHE..162 MMG TGGI OKEH..LAYAK JD MODEL..HEHE..

SERONOKNYEE DUK OBERC..HEHE

Cikgu Ma said...

penah jadi model sambilan?x percaya boleh tak? hehehe

wan nurul hezrina said...

aku taw ko memang tinggi kak oii.ngan aku kalah jauh.hahaha kalau pakai kasut tumitpun ala2 tak sama laie.hahaha..

luas kawasan makan makan nie ek.nampak besh jew

Izan Ishak said...

marya mmg nmpk cam model pun. dah tu kurus pulak tu... ni yg izan jeles nih...