Gracias!

Apr 2, 2012

Hola Linda!

Assalammualaikum...

Hola Linda!

Linda means cute, pretty, beautiful @ nice.

So, siapa nama Rosa Linda means Cute Pink, Beautiful Rose.. hehehe ;);)*w* Tetiba teringat lirik lagu "Rosalinda ay amor..." maksudnya Oh, my love Rosalinda :)))

Untunglah siapa yang bernama Linda, hari-hari orang panggil dia beautiful, pretty ;) Teringat my bff, Azlinda... Biasa memang panggil dia 'Linda'... Linda, rindu lak kat ko...hik3x ;)

Frangipani - for all beautiful ladies who's reading now! Especially  Kak Cik Seroja :) 
Topic harini, chewah macam pengacara lak... hehehe ;):) Topic ni untuk 18 tahun ke atas sahaja tau... Hanya yang berfikiran terbuka sahaja boleh teruskan pembacaan... 18sx sikit... Tapi bukan lucah key *w* :)) Just to share experience... hikhikhik :)

Masa mula-mula kami sampai ke sini dulu, saya sangat teruja nak melihat wanita Latin ni... Sebab mereka ni kan terkenal dengan wanita-wanita yang cantik, jelita, ratu cantik pun ramai dari sini kan... Tengok jelah artis-artis seperti Jeniffer Lopez (Oh, all time favorite!), Salma Hayek, Shakira, Antanio Banderas, Enrique Eglesias... Cantik, hensem and hot! hehehe ;p

Image: Google
Perfecto! 
Dengan kulit dorang yang cantik & macam kulit orang Melayu - tanned gitu...

Cantik, lawa bagi saya adalah subjektif... Kadang-kala bagi kita dah cantik dah tapi bagi orang lain, biasa-biasa je... 
Olive Park
Terus-terang, masa baru sampai dulu, apa yang saya lihat mereka ni cantik dan sangat mementingkan penjagaan diri walaupun usia dah semakin meningkat... Lagi-lagi bagi golongan yang kaya senang cakap yang berduit, mereka memang jaga kecantikan, from head to toe... So, kalau lihat walaupun umur dah banyak, dah berpangkat nenek pun still pakai make up, pedicure and manicure ni toksah ceritalah... 

Olive Park
Yang penting mereka sangat menjaga 'asset' mereka...*w* :):)))

Olive Park
Walau dah bergelar nenek mereka still pakai bikini (two piece ngko!), muka memang berkedut tapi body.. Pergh... Wa cakap lu... Mantap! kekekek :D

Tapi sayangnya, mereka ni ramai yang berperut 'muncit'... hehehe... Maybe sebab lepas bersalin tak pakai bengkung kot... Myself & Mr Hubby selalu jugak sok sek sok sek bergossip bila tengok mereka-mereka ni... Yelah, depan mata kan... Tak boleh nak pandang tempat lain dah... hahaha! ;)

Naked pics is everywhere and openly sold here!
Gambar-gambar 'vogel' memang mudah untuk didapati di sini... Memang berkarat otak... Dalam newspaper mainstream pun boleh tengok free... Adeh! Lepas baca paper kena scan virus, banyak-banyak beristighfar... Nasib baik semua in Spanish, tak beli pun...keh3x...;p

Cerita tentang 'asset' mereka yang superb tu, haritu saya ada beli blusher (pemerah pipi), saya mintaklah dari promoter tu any 'gratis' (free) gift... Dia bagi saya ni ~


Cis, terasa tau! Tahulah saya punya 'asset' comel, you knowlah kan normal Asian size... hak3x... Mr Hubby sengeh jek... hehehe... Hampeh betul! ;p

Kalau nak tengok Peruvian women boleh tengok di sini... Bagi saya walaupun mereka ni cantik tetapi wanita Melayu adalah yang tercantik di dunia!  (,")v



Hey, ladies you are beautiful! :)) Love ya!

Chao!


44 comments:

azieazah said...

Cantik yg subjektif. Bagi kita gemuk tu hodoh, tapi ramai juga mata lelaki melihat gemuk gempal tu cantik dan seksi.

So kita tak perlu terlalu terikat atau pot sangat bab ni. Anugerah. Terima jer. Asal sihat.

*Kak Azie pun selalu perasan lawa (dan lawak) gak! hahahaha

Acik Erna said...

assalam marya..kalau gambar yang macam tu banyak dimana2 susah jugak kalau anak2 nampak tu kan..macamana nak jawab kalau anak2 tanya..

AmirFX said...

Salam.. Hola Marya! Waaa.. Ingin gak nak berjumpa dengan wanita dari negara latin... :D

kakcik said...

Kita semua sebenarnya sudah cukup cantik. Tinggal lagi, bagaimanakah kita menjaga dan menghargai kecantikan itu? :)

LYAfrina said...

hehe... itulah..apa2 pon.wanita melayu ttp cantik n sedap dipandangkan... biasalah klo kt sana..semuanya bebas je..gmbr "vogel" tu pon..biasa j bg mrk kan..

apa2 pon...untung gak petua2 tradisional org melayu nikan..walau dh beranak pinak..kalo jaga... blh dpt body cun kan

Huda said...

yea, cantik itu subjektif, cantik pada kita tapi tak cantik kat mata orang kan..takperlah biar saya cantik di mata suami saya je, hehe

Pok Amai-Amai said...

Bagi sy, walaupun perempuan itu gemuk, walaupun perempuan itu mukanya berjerawat batu, walaupun perempuan itu bibirnya sumbing....setiap perempuan yang dilahirkan semuanya cantik! Yeay! Heheheheh!

Hanis Azla said...

betul.. cantik itu subjektif.. tp pada akak semua wanita itu cantik.. penjagaan diri yang membuatkan ada yg nampak lebih menyerlah dari yang lain.. semoga hati2 kita juga secantik wajah yg dikurniakan ALLAH..

♥MAMASYAZA♥ said...

bab perut mmg kena jaga, takut terlebih vuncit

miloais milo said...

iols teringat lagu james blunt - your're beautiful
ehehehehe

Ibuhani said...

Cantik bunga frangipani tu! Marya dh bg ibuhani idea utk tanaman dlm taman kami....hehehe.... TQ! Org2 latin mmg cantik2! Tp org2 melayu pun apa kurangnya....tp kecantikan luaran x kekal lama. Jgn x cuba Clarins firming lotion tu tau!

pssstt: suka idea alpaca rug light brown in color depan sofa.. :))))

..::SangRatoo::.. said...

Salam Marya,

Bagi jue..semua wanita adalah "linda" walau nama bukan linda..sebab cantik tu kan subjektif..yg penting kene "LINDA" dlm hati tu..hehe..syok juga sebut linda ni..heehe

mamavogue said...

Marya Sayang,

Mothers like us are the MOST beautiful ever..hehe
~sempat perasan lagik~

ShimaSalleh said...

Siapa bilang gadis melayu tak menarik
kehkehkeh.. suka lagu jamal nih eh eh

Semua ciptaan Allah indah2 belaka :)

Lynn said...

Astaghfirullah..boleh pengsan nie kalau lynn yang ada kat sana..hahahhaha..boleh caya ke dorang punya rahsia kecantikan aset tu..?hehe...

wardah @ fie shah said...

Wanita Melayu cantik & sopan. Pakej! hehehe. Terus teringat Rosa Lynda punya bunga kt kepala. Hahaha

QueeN TerataI said...

kalau tny saya haruslah sya akan jawab saya ni cantik... kalau x cantik pasti xde yg berkenan nak buat bini kan? hehehehe kira stok cantiklah dah jadi isteri dan ibukan? ngeeee

tp mmg very open la kat sanakan.. agaknya kalau org kita terutamanya lelaki kalau tgk confirm berpinar-pinar biji mata.. kihkihkih

Sidratul Muntaha said...

huhuh..
kdg2 bukan sbb buncit
mgm dlm culture depa yg muncit ni sodap!
sorry ade ciri2 tut kat situ..
thu tak org tamil/telegu aka Indian la..
belah2 india timur and also arabic?!
klu ko pasan...
dlm budaya depa..
anak or isteri yg gemuk/gebu/tetek beso/perut buncit ni tanda kuarga or laki bgi cukup mkn and depa bahagia..
otherwise yg aku pasan la latino ni,yg aku tgk dlm citer2 depa..
kuat nonggang!
*minum arak daa..
tu pun kea arah membuncitkan perut..
lagi satu,sbb food kot?!
yg aku agak la..
asal masak mmg mesti pedas/jalapeno mesti guna..
guna tomato berjuta..masam dan masam.
ape lagi?!
mesti pedas2 punya...
sume tu buat bloating perut...
ni aku punya opinion jer..
ko yg duk sana ko lagi tahu kan?!!

*study case kenapa aku kate gitu?!kat sini ramai studetn arabic yg gitu,include turki.hohoho!!
food totally masa2 giler,manis2 giler smpai nak kena potong kaki and also,boob mesti beso or vontot beso.
boleh nmpk even pakai jubah la...

*owh yer..dah torai dah daging masak itam ekau tu...ado dlm blog.nnti ekau carila sondiri yo?!

Mixed-family in da house.... said...

Awwww......dugaan laa utk orang lelaki kan di sana...hikhikhik...ada free show....

Sidratul Muntaha said...

dagign masak hitam tu ade dlm blog..
aku dah update post kepada 5
maybe ko tak pasan..
ko cari la..
ade jo..
aku link sekali blog ko kat situ..
huhuuhh...

Sidratul Muntaha said...

bereh..
dah btulkan..

Rizal Slaughterheart said...

well... after all... Malay woman is the most beautiful for me :)

norhidana said...

untungnyer org nama linda... heheheh
ohooooo... sana sini bnyk gmbr vogel? seram2...
mana2 yg jenis tak kuat iman, abis lah

huhuhu cantik itu mmg sgt subjektif... mereka mungkin cantik tp tak lawo kot

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..
hehehehe.. nampaknye bab2 menjaga kecantikkan perlu kita contohi.. feremfuan memang kena selalu nampak cantek di mata suami kan! hehehehe

betol~ feremfuan melayu tetap cantek!!!

MamaEma said...

alamak, tercuci mata kat sini pula

ieda said...

fuh berpeluh baca entry adik kali nie .. ekkeke tapi seyess org yg ada nama rosa linda tuu kebanyakan nyee cantik2 .. konon2 lamunan dlm citer rosalinda tulah .. ;)

hakikat mereka berkulit wajah macam kita .. sawoo matang cume mancung dan tinggi sikit idung nyeee ;)

aduhh gambar vogel merata2 nie x leh terima hakikat nie ekekek ;)
dik kat sana .. selalu mereka nie berbikini time2 panas ke @ cuaca disana same aje ??

ps : akak email nanti ye ..;)

maszmadi said...

papepon tetap bangga jadi anak melayu... alhamdulillah..

missSenget said...

berdarah idung tgk gmbr2 naked tu..

lepas tu tgk asset sndiri..
keh3..


harap2 x tergoda laa iman para2 suami kt sana..

Fai @ Fai Shaklee said...

agaknye kalau fai la, memang kejutan budaya kak bila ke sana... hehe... ibu bapa kena mainkan peranan penting dlm hal ni. budak2 ni bkn tau sgt pasal gambar2 tu semua... tapi yg bestnye, budaya diorg yg SANGAT MEMENTINGKAN KECANTIKAN. i loikeee... hihihi :))

Papa Mifz said...

wanita2 Latin mmg cun2 sokmo...hehe

NIZAM said...

Salam k.Marya,

bak kata Christina Aguilera: I'm a beautiful no matter what they say. hehe.

Puan Kutu said...

mmg cantik tu subjektif.pada sy.sy lebih suka tgok penampilan dan cara personaliti seseorang.dekat situ lahirnya cantik.bukan pada paras rupa semata..:)

sgt setuju org melayu adalah yg paling tercantik..

NOOR FATIN said...

waahh gambar2. pehh tak de cover2, haha pengsan tgk. budak2 xleh tgk ni :P

yaa pmpuan melayu tetap cantik! yeahh! ;D

mama aini said...

salam marya..ehem cantikkan wajah mereka..ehem ayat tak bolih menahan..`taulah asset saya comil`..ha2x..

Kamalia said...

muncit ??tak selera mak..haha
gambar yg dijual pun gambar fomfuan perut muncit ek?pitam saya..
kat sini selalunya magazine kat convenient store memang banyakla jual..selalunya saya takkan lalu kat rak magazine tu..huhu
iman sanagt kelakar ok..auntie yg baca ni pun boleh tergelak dengar jwapan dr iman tau..:D

Cho Zila said...

memang diaorang memang jaga penampilankan.. akak kalau gi sana terkejut orang sanakan... sempoi sesangat...
gitulerkan... budaya orang sanakan..

anisalya said...

broadband lembab la. mcm siput nak loading semua. just baca je sbb pics tak keluar. huhuhu... yup... asian is the best la kan. hehehe...

Mariambebakar said...

Hmm, Marya apply tak free gift tu? kihkihkih..kalo berkesan boleh kirim..Muahahahaha,Jangan mara ha, kata 18sx

Bulan Syurga Firdausi said...

alamak kak malu......heeee

Ummi Iman said...

mcm2lah marya ni... saya percaya kecantikan tu dtgnya dari dlm.. kalau luaran tak cantik tapi dlm cantik masih ramai yg suka. tp kalau luar cantik dlm tidak pasti ramai tak suka. betul tak?

Aishah Jahirah said...

owh ada makna linda tu dalam bahasa diaorg....bertuah sape nama linda...wah bahaya ni pic naked everywhere....

Cikpuan rara said...

ooo yeke sis.patut lah kalau kite tgk org2 tua pon selamber je ber bikini.kalau opah2 kite berbikini,kena pelangkung dgn atok.hehehe.

wan nurul hezrina said...

diaorg barat nie kan kak kalau rasa bagus n bahagiajer madangjer vogel..mmg karatkan otak.kena beli scan virus banyak2.hahah..

mmg perempuan melayu lagi ayu=)tapi kena ngaku skangnie pompuan melayu jarang2 ada adab kemelayuan.semuanya nak copy barat style.nak2 budak2 muda.moga2 wan bleh didik anak2 menutup aurat n menjaga kesopanan diri=)

Ezad Skytech said...

untung sape nama linda ni..hee~

> huuh..byk virus masuk..hari2 kena scan ni kalau dok sana...hee