Gracias!

Feb 12, 2012

Garden Party (Embassy's Hi-Tea)

Assalammualaikum...

Hola 1Malasia!

Alhamdullillah, this morning dapat bercakap & melihat muka mak... Lega rasa hati, bukan nak cakap sangat pun, dapat lihat muka & tengok dia sihat dah seribu syukur :) Mak pun bukan jenis yang bercakap banyak, kalau orang tak rangsang dia untuk bercakap dia akan diam sahaja... 

I'm very close to  mak compare dengan adik-beradik yang lain... Yelah, dah anak bongsukan... Masa bersama tu lebih lama kalau dibandingkan dengan yang lain... I think now it's the time to others take their turn jaga & give more attention to emak... Not because selama ni dorang tak pernah ambik tahu, tapi yelah I'm married & for sure I have to be with my hubby... And my hubby pun sayang dengan mak, as he has mentioned before... Orang lelaki ni susah nak cakap dia sayang, but my hubby selalu confess that he loves my mak :)))) 

Oklah back to the topic, last Wednesday Embassy ada buat  Hi Tea hosted by Dato' Ambassador... This simple party dibuat di perkarangan embassy sahaja... Most of the guest are Malaysian... Seronok jugak sekali-sekala dapat berkumpul macam ni... Masak pun simple-simple je... Jom kita tengok apa yang ada ~


Antara menu yang disediakan... 


I made the gelatina lychee... Uish, mahal betul agar-agar di sini tau... Satu paket yang kecil tu S./7.90... Menyesal pulak tak bawak haritu...hehehe

Gelatina = Jelly = Agar-agar

Goreng pisang & some sweets...

Banana Fried = Platano Fritas


Hadiah for lucky draw...


Sedikit kata-kata pemanis dari Dato' Ambassador :)

Tak faham kenapa Mr Hubby pegang perut... Lapar kot...hikhikhik....


Antara tetamu yang hadir...



Local Recruited Staff...


Some Malaysian that came... Majlis ni informal...


Menu istimewa, mee goreng aka spaghetti goreng... Sedap & terbaik! Chefnya adalah kak Siti, I just tolong potong-potong je... Bab memasak serah pada yang pakar! hehehe...Terlupa nak snap teh tarik special


Semua nampaknya suka dengan menu yang disediakan ;)


Some of the guests adalah Peruana yang dijemput khas untuk meramaikan majlis :)


Yang paling seronok time macam ni siapa lagi kalau bukan budak tecik ni...

Imanlah...hehehe...

Dapatlah dia bermain & bersosial...


Even there is communication barrier but Iman can easily mixed around... 

Budak-budak kan... There is no boundaries in their world....


Iman cakap Melayu, mereka cakap Spanish... Apa ada hal...hehehe... Boleh je main :)


 Cute kan... Malays mixed with Peruana :)


Happy betul anak umi ni...




Iman sedang mengendeng anak Peruana ni...hehehe...


Alamak, umi rasa terpaksa rejectlah sebab ganas bonar... Memanjat macam el nino...hikhikhik... Cari awek Malaysia jelah ye nak :)

El nino = Boy


Seterusnya, lucky draw winners :)








Party berakhir dengan jayanya.... Alhamdullillah... Balik dah malam, Iman tidur tak sedar-sedar sampai pagi keesokkan harinya sebab keletihan tahap maksima... Lepas tu terus kena throat infection, maybe berjangkit dengan one of the kids yang memang tak berapa sihat that day... Biasalah budak-budak badan tak berapa nak kuat antibodinya... Syukur, sekarang dah ok lepas makan prescription yang doktor bagi... 

Kalau sebut nak ke ofis babah, he will be no. 1 to follow... Ingat hari-hari ade party... hehehe...

Esta bien, sampai sini dulu... dah malam Iman pun dah selamat tertidur...hehehe.... Buenos noche!

Hasta lavista :)


36 comments:

Mama Ema said...

seronok bila ada masakan Malaysia kat luar negara..terasa rindu membuak-buak jadinya

ainnoraini said...

Wahhh... Mcm2 makanan ada yee...semuanya nnpk sedap jer...Mmg comey budak perempuan tu yee..

Zefa NorAsmara said...

Apa jua acara, makan2 adalah acara yg paling seronok.. :D

Ibuhani said...

zaman skrg ni duduk jauh dr mak x jd masaalah. BOleh berhubung dgn skype, phone n byk lg dgn menggunakan kecanggihan elektronics utk melepaskan rindu dgn mak!

Makanan pun nmpk sgt3 tempting!

Tea said...

kat ana kalau buat majlis terasa sgt meiah kan walaupun hanya sejemput yg hadir...

Kamalia said...

sedapnya nmpk spageti goreng tu..saya kalau dpt makan masakan org lain,memamng suka sangat..haha..jemukan makan masakan sendiri..
psssst..marya nampak tinggi sgt..adakah ketinggian anda sama mcm model?hehe

Mariambebakar said...

Enjoy jugak yer :)

norhidana said...

seronoknyer kalu duk jauh2 ni dpt berjumpa sesama org melesia... msti syok kan kak...

hehehe budak2 kak, kt mana pun di campak boleh jd kwn nyer... lg2 kalu yg peramah gitu... hehhe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Hai marya,

seronok dpt berkumpul-kumpul mcm tu kan..menu pun semuanya nmpk menyelerakan

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. meriah jugak majlis tu yer.. macam2 makanan ade.. mesti seronok dapat kumpul ramai2 rakyat malaysia camtuhkan~

CikLilyPutih said...

marya
then u dpt apa lucky draw? tak kan x dpt kot.. nampak cam banyak je kat atas meja tuh

wardah @ fie shah said...

Seronok! Siap ada lucky draw. Eheh

wan nurul hezrina said...

waaah mat salleh makan makanan msia=)

aReLaN said...

kitorang gi embassy bila ada raya je dlu.hehehe..cam menarik je.nak tanya,wujud ke nasi ayam peru???sebab semalam ada orang tolong buatkan.sedap.rasa lain bila jamah masakan malaysia kat luar negara kan

Sue-Rya AQ said...

wah..seronoknya dpt berkumpul ramai2..makan sama2..have fun together..bestnye!

miloais milo said...

salam.... banyak hari tak berkesempatan masuk blog uols...
ni dah masuk - sekali harung baca 3 entries... ehehehehe

comel banget anak uols...
dan cun2 belaka gambo bunga2an tu...

sudipVSsenduk said...

kanak2 sentiasa ceria dlm apa jua perjumpaan yg diadakan kan.. best betul jadi budak kecik ni...

AmirFX said...

Holla Marya! Makan adalah acara yang ditunggu.. haha... Cute jer budak2 Peru tu..

Asmara said...

Hi marya, seronok la sekali sekala kumpul gitu kan! paling seronok mestilah iman! :D

Bulan Syurga Firdausi said...

dapat jgk mkn mknan masia kn kak hehehe kak, mf ye lmbat bls kunjungan :) sy sibuk sikit skrg :(

missSenget said...

cari laa menantu peruana siap2 kak..

hahaha..

comel diorang..

susumanis said...

salam beautiful marya..alhamdulillah mak marya sihat n hub loves her..bertuah la ko yo..hehehe..makn malaaysian food kt ober c rasa enak semacam kan..rindu sebenonyerr tu..iman..cari gadis melayu malaya je lah yo, jauh nanti nak balik kg rayooo..hehehe

-Incek Fik- said...

Perghh!

Mesti meriah kan majlis tu ^^ seronok tengok foreigner luar merasa makanan kita, sekali gus memartabatkan dan mempromosikan makanan Malaysia kat persada dunia :)


**ada can nak merasa menantu dari Peru hehee~

Lynn said...

wah..macam ada harapan dapat menantu orang peru je..hahahaha..

camna keadaan kat sana...?everything ok?harap awak baik-baik sahaja kat sana ye..amin

Aishah Jahirah said...

baru ada kesempatan nyinggah sini.hehee...
erm jarang laki ngaku syg mak mentua woo...beruntungnya mak marya dpt menantu penyayang....
hehee budak2....seronok tgk diaorgkan,xksh walaupun berlainan bahasa.

Gen2Merah said...

wowww.. bestnya makan2 kat luar negara... Peru plak tu... mesti dorg kagum dngan kesedapan masakan kita kan...

eima-caa said...

Salam..follow back..

bestnyer dok obersea...~teringin~

;)

Hans said...

seronoknya
tgok menu2 tu yang kek2 bersusun tu terus kecur air liur
nampak sedap


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Ini Kisah Kami said...

Assalam...dah follow u back...

seronoknye dapat tggal kat negara orang...

Nice to know u...keep in touch k!

| SUE | said...

kenapa makanan semua tu bes²? ish ish ishhhhh tengok anggur pon dah terliur...hahaha

umiyumi said...

Salam.. wahh bestnye ada makan2 tu.. ramai ke rakyat Msia kat sana? bagusnya embassy boleh jemput mcm tu kan :)

AYuNG said...

best nya...
lama dah stay sana?

Rumah Kuning said...

berkumpul ramai2 mesti best....terutama bab makannya. hehehe

eeiyss said...

lapaq agaq2 sana la... kak marya pos la kat eeiyss sket... hoho

Puan Kutu said...

teruja jua melihat semua makanannya tu..bangga sebab masakan melayu dimartabatkan di luar negara..

iman pun kemain lg dpt jumpak kawan..main tak hingat!hehe

Ummi Iman said...

baguslah iman.. sama mcm iman saya yg tak takut orang dan mudah mesra