Gracias!

Apr 17, 2012

Takdir Fitrah Terindah...

Assalammualaikum...

Hola Carino!

Harini saya terima bungkusan dari Malaysia yang ditunggu-tunggu... Alhamdullillah, akhirnya tiba juga selepas berjaya merentasi lautan & gunang-ganang...chewah! :)

Rasanya hampir sebulan barulah tiba tadi... 


Hubby yang terima, dia lak yang terlebih excited... cit! ;) hehehe


Ada kesan bungkusan dikoyakkan, mungkin semasa transit di Canada mereka mengoyakkan pembalut takut mana tau ade bom ke, dadah ke atau virus (teringat cerita omputih apa ntah, virus di post-post..hik3 ;p).. Sila jangan percaya* ;):))

Tada~


Novel 'Takdir Fitrah Terindah' hasil nukilan HANIS AZLA... Thank you very very much kak HANIS AZLA! Dah selamat pun sampai, Alhamdullillah... Suka sangat!!! Barangan kedua yang pernah kami terima dari Malaysia selepas simcard telefon... Tetiba terasa syahdu, macam tak caya je diri di perantauan...huk3 ;')

Terima kasih yang tak terhingga buat kak HANIS AZLA (K.Fea) sebab sudi melayan permintaan saya... Tak sabar nak baca ni... :)))


Terasa bertuah sangat sebab dapat novel direct dari penulisnya... Sila jangan jeles key ;) hehehe


Terima kasih sekali lagi ye kak... Semoga persahabatan di alam maya ini berkekalan... Insya'Allah... :)))

Siapa hantu novel,?? Sila beli di kedai buku berhampiran ye! Saya dah ada, korang bila lagi?? hehehe 

Tak sabar nak katamkan ni... Okey, see you then...

Chao! :)

Loves, xoxo~

50 comments:

anisalya said...

nanti kalau saya buat novel, sila beli ye. hahaha... dah lama tak beli novel. tak ada mood je nak beli.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

nak jugak.. xaci... hehe

kakcik said...

Kakcik dak khatam dah novel tu. Fea sedang menyiapkan manuskrip novel keduanya sekarang. :)

BrightEye said...

bestnye dpt autograph drpd penulis sendiri.. BE dh lama tak baca novel.

Puan Kutu said...

nak jeles gak nie.sy dok malaysia ni takde pun org nak bg.haha..

inazamri said...

dah lama akak tak baca novel..mesti best kisah dlm novel tu.

ainnoraini said...

kakain pun hantu novel jugak.,dh beli tp blm baca lg.. Kene ikut giliran sebab ada beberapa buah lg dh beli lum baca...
Mesti bedtkan citer tuu..

:: Mrs.Eady :: said...

saya baca ni pun nangis nangis..hehehee...dpt jugak dr kak hanis mase jumpe kat Mid Valley hari tu :)

saniah said...

Akak dh beli dh...sekrg si anak sedara pulak yg duk mngulangkaji novel ni...:) cerita ni mmg sedap kan..happy reading :)

Sidratul Muntaha said...

den tak reti ank komen since den tak suek baco buku melayu...
tak thu kenapo
tpi klu ramlee awang muryid boleh jo masuk
and also le ni buku memasak and baking je la..
tpi buku2 menjahit tak boleh lagi.
aura tak mari...
sama jugak mcm novel english...
rasa2 nak sehangat asmara,mak layan la danielle steel
klu tak john grisham jo!
tu pun sangkut2 dek gangguan askar2 2 org kat umah!

Hanis Azla said...

Salam marya.. Alhamdulillah novel tu dah selamat sampai.. berdebar2 akak rasa sbb takut ianya tak kena dengan jiwa marya..;) tp akak harap marya menyukainya..:)) Selamat membaca ya.. semoga persahabatan kita di alam maya ni sentiasa diberkati olehNYA.. ada rezeki boleh kita berjumpa di suatu masa nanti kan, insyaALLAH..
Take care..

AmirFX said...

Hola! Waaa.. Jauhnya novel tu terbang...

chepah ila hussein said...

wah! bestnya.

jeles! nak baca!

kak mar nanti bagi review erk pasal citer ni!

Juliet_iRa~" said...

wahhh dapat dr penulis novel lagi..heee

siap autograf!jeles..hehhe


oke nt nk beli..;p

Anum said...

seronoknya

.:fyzz:. said...

salam marya

sngt jelez ok...dpt lak dari penulis yg real..waaaa..sonoknya..
nnti dh habis khatam citer la sinopsis kat kami semua yer..:P

Nens Collection said...

wahh sonoknye..dapat fresh dr penulis..
selamt membaca..;)

Nini D.. said...

novel ni mmg best..teman udah 7-8kali khatam baca :)

Eye_nee said...

jeles sgt ni...akk pun dah beli novel dia but without her signature....hrmmmm....

Sue-Rya Qistina said...

wah..beruntunglah akak dpt novel dr teman alam maya..mcmane jalan cerita novel ni?nmpk mcm menarik je.. :D

IntaNBerliaN said...

wah seronoknya.. dpt buku dirext dr penulis.. :-)

umiyumi said...

laa mati2 ingat dpt bungkusan makanan rupa2nya dpt novel special dr penulis lagi. fuhh cayalahh.. nanti buat la review :)

mama ju, said...

Aslkm Marya

Tebalnya novel tu...
Canrik sagt header tu. Tu warnawarni di Peru ke?
Bila nak balik bercuti ?

yana-feehily said...

saya pun gila novel..tp dh lama sgt tk beli novel alaf21. selalu beli novel jemari seni :)

selamat membaca kak marya..

tq atas komen akak :) moga iman membesar dgn sihat dan kuat..

mama ju, said...

Hehe mama baru terbaca artikel 'Penghijrahan' mana yg terlaksana?

Moga apa2pun terbaik buat Mar.

♥MAMASYAZA♥ said...

akak yg dok kat malaysia ni pun, tak berjaya lagi cari buku ni

Nazayiena said...

Wah seronokkan dtp kiriman brg2 apatah lg jadi perantauan,novel lg tu,selamat khatam ok....

Mixed-family in da house.... said...

Salam Marya,

wah x sangka minat kita sama...

dan dan dan.....saya jeles anda dpt novel direct dr penulis...

waerhhhhhh.....nak jugak!!!!!

hehehhe...happy reading....

Saya tunggu SUNAN MUSAFIR by Ramlee Awang Murshid

dapurmerahibu said...

Happy reading..

QueeN TerataI said...

DULU MMG HANTU NOVEL.. TP SKRG NI KEKANGAN MASA MEMBUATKAN qUEEN LUPA SEKETIKA HOBI MEMBACA NOVEL NI... kalau dah baca novel mmg x ingt dunia lain dah... hehehehe

norhidana said...

wah lamanyer hampir sebulan baru sampai... tp takpe jnji selamat sampai yek...

best tu dpt dr penulisnyer sndiri... msti sampai tak tido nk katamkan

cinnamon.com said...

tak minat baca novel..

Pok Amai-Amai said...

Klu kite perantauan, dpt hadiah dr tanah tumpah negara sendiri...wow!

Cho Zila said...

memang syiok yerk layan baca novel...
best.. best...

NOOR FATIN said...

saya mmg hantu novel. hehehe suka sgt baca. mesti best kan novel ni. nampak tebal je. hehehe

selamat membaca akak! ;D

MamaEma said...

wah memang seronoklah lebih-lebih lagi dapat terus dari tuan empunya..

|| NaFiRaa || said...

salam marya..
bertuahnya~ sanggup pos novel dari malaysia haaa...

zura nih x gemar baca novel.. kalo majalah ok lagi.. sila jgn tiru ferangai buruk zura nih k~ muehehehe

miloais milo said...

best banget ye dapat hadiah novel - nak plak dari penulis tu sendiri...

tak kira - nak jeles gak...
huk huk huk

:D

maszull said...

assalamualaikum marya...wah bestnya dpt novel tu dr penulisnya sendiri la...:)

susumanis said...

wah bestnyer darling, i pun tunggu ni hanis antar kt my add, x sabo nak baca , doa doa nanti novel hanis leh la jadi movie cam ombak rindu kan..insyaAllah..amin :))

NIZAM said...

wah! eksaitednye dapat novel dari malaysia. lame tu tunggu, sebulan. mmg pos brgn dr malaysia mmg lmbt camtu ek?

p/s: akak nak share kate2 yang mn ye? amek je. hehe. sy pun share dari org punye gak.

Mamasya said...

Salam Marya.wah jauh novel tu travel...tp yg best penulis yg poskan.akak dah lama tak baca novel...dulu2 masa zmn sek mmg suka novel...

anis scha said...

Lama tak baca novel and lama hilang mood nak baca novel :p

CaDLyNN said...

wah..bestnye....lame dah tak bace novel

munna said...

munna dah baca novel ni...mmg best... tak sabar tunggu novel seterusnya dari kak hanis azla

Mama2Q said...

wow.,,nak kena gi beli gak ni...

Aishah Jahirah said...

mak aih jauhnye novel ni merantau...bertuah tu penulis dia sendiri yg kasi...:)

Ummi Iman said...

tebalnya ;) berapa lama boleh habis tu ya.. tajuk macam best je..

Mariambebakar said...

Salam Marya,
minat sgt baca novel..dulu-dulu. (Kalo dalam kuliah tu, baca novel jer sampai abih..Tapi strategi lain (buka tape recording). Balik bilik, khatam kuliah melalui tape pulak..Ngee,.

Sekarang lak, mummy lebih sayangkan tido memandangkan esoknyer nak kena keje, dn penat jaga anak sendirian..
Rindu Sgt dengan hobi tu. Sekarang pun membeli jugak novel, tapi bukan jadi satu kemestian :(
O yer, lagipun tak suka bila daddy kutuk mummy baca novel melayu (sila jgn marah).. Dia nak suruh mummy ikut dia, baca semua buku inggeris..mana boleh! 1 page jer pun, seratus m/s dictionary mummy kena cari maksud wording.. Malas la mummy...

Liza @ Adzriel AB said...

seronok tengok buku dah sampai. maklum saja hanis azla amanahkan kak liza yg poskannya (kak liza yg offer diri sebenarnya.. he..he..), anak jadi tukang tampal setem. kak liza simpan resit pos hinggalah dia kata brg dah sampai. lega sangat.