Gracias!

Nov 22, 2011

Pink Mata Hitamku...

Assalammualaikum & Salam 1Malaysia!

Wah...wah...wah! Sana-sini tak abis lagi cite pasal bola...ish...ish...ish sabor ajela ye!

Ape kata kite relax jap...

Jom kite cite tentang warna kegemaran...



Setiap orang mesti ade favorite color, betul tak??

Orang kata warna melambangkan peribadi...betul ke?

Entahlah...macam aku ni, aku pun tak tahu ape sebenarnya warna kegemaran aku...

Tapi kalau ikut mata aku ni, aku memang mudah tertarik dengan warna pink @ merah jambu...agaknye itulah warna kegemaranku... heheheee...boleh ke macam tu?!

Sungguh pun begitu, baju-baju aku taklah semuanya pink...begitu jugak barang-barang lain, takde maknanye aku nak letak semuanya pink...nanti jadi Pink Pantherlah pulak...cite cartoon ni pun aku tak penah minat...ehehee 

Ade orang terlalu obses dengan warna kegemaran dorang ni...kalau suke color pink tu segala-galanya nak pink...pelik pulak aku...yelah nama pun dah warna kegemarankan...lantak kome la...

Orang yang suke color pink ni selalunya bersifat feminine...sebab tulah orang lelaki kalau boleh taknak ade kaitan dengan color ni tapi sekarangkan dah moden...fesyen tanpa sempadan...ape sahaja color milik semua orang...betul tak?! Mr Hubby pun dah boleh terima baju yang warna-warna ala-ala pink ni...nampak lebih metroseksual kan...? Kui kui kui...

Kalau ikutkan semua color pun aku suke...ikut keadaan...

Tapi dalam banyak-banyak color aku kurang minat dengan color biru...maaflah ye orang-orang yang suka color biru... kite tak serupa...ngeh ngeh ngeh...

Kebanyakan orang disekeliling aku mesti suke color biru... Kata orang, sape yang minat warna biru ni romantik, tenang, cool...betul ke? Agaknye lah kot...hahaha!

Kenapa aku tak suke color biru

Ha...pikir yang bukan-bukan lah tu...bukan blue movie lah...haw haw haw...yang ni orang mengong je suke! 

Sebabnye...aku rasa color biru ni warna yang menyedihkan... blue...nama pun biru...bile aku tengok color ni mesti aku rasa sedih  T_T 

Sebab tu aku kurang baju color biru...hehehe...but... my jeans is always blue....yelah takkan nak pakai jeans color pink pulak kan...

Hey, ade je orang pakai pink jeans!   Erk..ade ke?

Warna hijau pun aku suka jugak...tengok jugaklah tahap kehijauannye..hehehee

Kata orang siapa yang suka warna hijau ni kuat cemburu betul ke?

Aku banyak jugaklah baju color hijau ni tapi campur-campur warna lain... tapi  kadang-kadang aku macam tak sukalah pulak...ntahla,  rasa warna ni macam rasa pahit...hahaha! Warna pun boleh rasa...
Sukati akulah kan...hehehee...

Warna kuning pun cantik jugak! Ceria gitu! Tapi kalau striking sangat sakit pulak biji mata ni...Warna kuning sering dikaitkan dengan Raja...bukan Raja Gopal lah...hehehee

Aku penah baca artikel yang bagitau kalau nak look stunning dalam sesuatu majlis bolehlah pakai baju warna kuning...yang ni korang boleh try...mana tau yang belum dapat jodoh sampai pulak jodohkan..hehehee...

Warna hitam pun aku suke gak...

Aku ade kawan yang suke sangat color hitam...segala-galanya nak hitam tapi nasib baik die putih  orangnye klau tak, nampak biji mata & gigi jelah...hahaha...!

Orang selalu cakap warna hitam ni misteri...ape yang misteri aku pun tak tahu!

Ade ke orang suke warna kelabu?

Mestilah adekan kalau tak, tak dapatlah aku beli baju warna kelabu... Warna kelabu ni senang nak matching dengan ape sahaja... betul tak?!

Warna merah menyala...sape suke angkat tangan?!

Amboi, merahnya mak ngah!

Cantik jugak color ni kalau kena gayanya...warna merah ni selalu dikaitkan dengan darah, pembunuhan...semangat yang membara...passion... hish... macam-macamlah...

Ade kawan aku dulu masa kat Uni. kalau nak buat presentation je mesti pakai lipstik color merah...bagi confident katanya... betul jugak cakap die tu...hehehee

Warna coklat pun ok jugak!

Ape-ape pun warna putih adalah warna yang suci & murni... Tapi aku masih lagi tak paham kenapa perhimpunan bersih aritu tema warna kuning....nampak sangat otak deme ni kuning berkarat!

Putih lambang suci, bersih, setia dan macam-macamlah...

Nak nikah pilih baju warna putih... nak solat bagi wanita guna telekung putih...nak kafan mayat pun pakai kafan putih...!

Suka tak suka, warna putih akan menyelimuti kita bila ajal menjemput kita kelak! Putih warna terakhir kita!

P/S: Eiii...seramlah pulak...


6 comments:

chepah ila hussein said...

Dulu tak suka kaler pink. tapi biler dah ada two daughters maka saye terpaksa menerima warna pink. dergggghhhh!

Saya suka warna merah!

MaryaYusof said...

Ila suke color merah? Merah menghairahan..aauww! Meow!

Anonymous said...

aku suka color biru tp bile bukak almari mesti byk baju color purple smpai mr hubby tanyer awk suka purple ke??? erk mcm mana tu ek kekekeke...n mr hubby lak color plg xsuka dia pakai is pink, none of his clothes color pink but one day i will make sure dia pakai bj color pink kekekkee...agak2 dia bc tak komen aku ni mery hehehe - noya

Pn. Muda said...

aku pun suker merah dulu..pastu bakal en.husband suh pakai pink2 kaler...lepas kawin..ikut suker la....hahahakkk....

MaryaYusof said...

Noya, lain kali ko jwb dgn husband ko, sy suke biru...oleh sb sy ni feminine dan suka color biru so jdlah color purple...kekekek...mcm nadzri, color pink dlu mmg die banned abis-ade ke die ckp color pink klau lelaki pkai mcm bapok...skrg ni sejak da pandai fesyen2 ni, byk jgk kemeja die color pink...tp kemeja jelah...nampak ceria & cute jek...ko paksa je tariq tu...hahaha! - jgn mrh ye Tariq (klau die baca) heheheee

MaryaYusof said...

Puan Muda Marlia: See... lelaki suke color pink sbnrnye kan? Tp malula konon nak pkai...suruh kite plak pkai...hehehee