Gracias!

Nov 25, 2011

If I Could Turn Back Time

Assalammualaikum & Salam 1Malaysia...

Alhamdullillah...syukur2 ya Allah!

Segala-galanya berjalan seperti yang dirancangkan...barang-barang rumah yang ditunggu selama 2 bulan akhirnya selamat sampai di Lima, Peru semalam 24/11/2011...

So excited...mestilah kan!

Selama kitorang di Lima ni boleh dikatakan datang sehelai sepinggang...betul-betul bawak baju & makanan sikit-sikit je... So, kitorang memang sangat merindui barang masing-masing!

Mr Hubby of course la rasa rindu dengan bantal bucuk & PS2 die... Iman pulak jangan cakaplah...kecian tengok die...masa datang haritu mana boleh bawa mainan die yang banyak-banyak tu...tapi adelah kitorang beli 1-2 biji mainan die kat sini... Sepanjang 2 bulan ni hari-hari dok tanya, "Umi, leh tak basikal?" - maksudnya boleh tak Iman nak basikal... sebab sebelum datang sini ade beli basikal untuk die... tapi semua kontena yang angkut...huhuhu...

Yang I pulak...mestilah rindu dengan 'alat tulis' di dapur...! Periuk Vision & kuali Tafel I... Lesung batu & pinggan mangkuk Vintage dengan Corelle lagi!

Eh, jap aku ade ke pinggan mangkuk Vintage & Corelle ...hahaha! - Sajer berangan orang kayo!

Sekarang baru puas hati! Barulah boleh masak dengan gumbira sekali!

Sebelum berkelana di negara orang haruslah buat listing barang ape yang perlu dibawak especially barang makanan... Masa tu punyalah pening pikir nak bawak ape...berapa banyak nak bawak... nak pikir expiry date lagi..huhuhuu... Memang sangat poning! Dah la laki bini sama-sama loklak..heheheheee

Bila dah sampai sini rasa macam nak turn back time la pulak...sebabnya, barang yang banyak kat sini kitorang bawak banyak...yang susah nak dapat kitorang bawak sikit jerk...huhuhuuu....

Tapi tak kisahlah, pandai-pandailah nak hidup...botul tak?!


Before Shifting

Barang-barang makanan yang nak dibawa- sila abaikan budak tecik tu

Siap packing

Dah boleh angkut!
Barang-barang perabot memang kitorang tak bawak...peti ais, tv-LCD (oh my new Tv), mesin basuh, katil semua kitorang agih-agihkan pada family sama rata...hehehee... So, rumah dikosongkan sedia untuk disewakan...

Tetiba rasa rindu pulak dengan rumah kami yang comel tu...macam-macam kenangan! Silap-silap Iman pun jadi kat situ..kui kui kui!

Kereta Persona I pun dah let go...so sad...so sad ~

Tapi tak kisahlah... tempat isterikan disisi suami... duit harta boleh dicari, suami??

Kok ado jual topi jalan den boli...ahaks...
Sorry boss!


Oklah... Iman pun dah dapat basikal die... He's totally happy and can't wait to play!


Betapa gigihnya Mr Hubby memasang basikal Iman...

You look so damn sexy lah bang bile buat kerja ala-ala mechanic ni! ~ antara ayat menggoda ye kengkawan
Serius! haha

Tada~
 Lepas ni kenalah bawak Iman pergi jalan-jalan kat Olive Park naik basikal!



P/S: Pssst... Berat badan I turun 2 kg... Yahooo!

5 comments:

Pn. Muda said...

Oh my....ko bawak sos tiram n sardin bebanyak ker? oh ho...

now i dah tau ayat menggoda you, tapi i really can't apply it to my hubby...serius...he will say " xsehat ke? " LOL.

p/s : your new house is wonderful, but yours previous...erm...dekat ngan umah mak ehhh? hihi...i still cant forget that land slide tu...hihi...

MaryaYusof said...

New house yg mane? Umah yg skrg ni aku sewakan...dekat tmn mantau indah...yg jln menuju ke sendayan-klia...umah kos murah je..husband aku beli for long term investment...mak aku tgl dgn abg aku skrg ni kat umah lama...

Pn. Muda said...

new house yang kat peru nilah, siap lif terus masuk umah tu....oo,...silap umah lama ye, tengok pic land slide tu sejibik macam area umah mak ko yang nak ngala ke umah idah tu..ingatkan kat situ...ihihi....ehem,,,habis correle....

MaryaYusof said...

Umah yg baru ni (Peru) umah apartment ala-ala omputih gitu...hohoho! Umah yg hb aku beli kat seremban tu umah cost rendah je...beli time bujang nak ngelak sewa umah lpas kawin...tu je yg mampu...hehehe

maszull said...

assalamualaikum marya...banyak juga barang2 yg kena dibawa tu yer first time dok negeri org x tahu mcm mana lagi kan...:)