Gracias!

Nov 2, 2011

Living In Peru Part I...

Assalammualaikum...
Wah...dah lama betul tak update...pejam celik pejam celik dah nak masuk 1 bulan kami  di perantauan...macam tak percaya je...

Di dunia yg boleh dikatakan 89% different...dari segi lifestyle, foods (of course), entertainment, cuaca, bahasa & bla bla bla....hehehee...senang cakap kitorang ni macam duduk at the other side of the world...but it's very interesting to find a new life with a new routine...

Just imagine, jauhnya kami ni sebab naik kapal terbang je dah makan masa hampir 30 hours...30 jam ye kawan2...huhuhu...jet leg toksah nak cakap...but..it's great! New experience yg xkan dilupakan...nasib baik duk business class (nak jugak mentioned...bkn senang nak dapat..hehehee) klau tak mmg kematu punggung & kejang sendi-sendi ni...

Mula-mula sampai dulu waktu tdo mmg lari...lagi-lagi bagi si kenit Iman...orang syok tdo kitorang dok memekak malam2 makan meggi...heheheee...siang pulak dok tdo...sebab perubahan waktu & jet lag...

Dari KLIA terbang sampai ke Cape Town lebih kurang 12 hrs & then terbang ke Buones Aires, Argentina lebih kurang another 12 hrs...after, kitorang stay a night kat sane sebelum berlepas ke Lima, Peru...it's took about 5 hours... Bisik kat Mr Hubby, next time please amik flight melalui Amsterdam yek...tak tahan dok dalam flight lama-lama....keras b*****

So, finally we arrived at Lima International Airport...dari atas kapal terbang we all so excited nak tengok negara yang bakal kami duduki selama 3-5 years ni...but...jeng..jeng....jeng...

The view from inside the flight was so...you know..shocking us!! hahaha...
Macam padang jarak padang terkukur okek...
No pokok yang menghijau saujana mata memandang yang menyambut kedatangan kami...yang ade hanyalah bangunan petak-petak 4 segi dengan tanah tandus yang macam gersang...hihihiiii....
Mr Hubby cakap, memanglah macam ni sebab Lima ni kawasan gurun....tapi cuaca pada hari tu agak sejuk walaupun dah nak masuk summer...lebih kurang 16-18 darjah celsius...

Tapi, bila dah turun flight and jalan-jalan,actually it's not that bad...bunga-bunga sangat cantik...pokok olive @ zaitun ditanam merata-rata... Kalau nak tengok pics kitorang anak-beranak berangan bolehlah cari kat FB aku...hahaha..

Ok..nanti I sambung cerita sebab Mr hubby nak balik...lunch time....daaa....adios!

P/S: Adios maksudnya goodbye...

4 comments:

ifa said...

lunch time at 2:24am?? sila tukar timing zone ye supaya cerita anda lebih logik.. ahahaha
(mana poskad x sampai lg nihh??) -ifa

MaryaYusof said...

Lexla...xsempat nak tukar lagi ni...baru nak update..Iman da menyibuk...

chepah ila hussein said...

kak mar!
nak cakap selamat hari raye haji!
hehehe...

lomang takdo kek sano...

jangan mara...gurau je.

MaryaYusof said...

Selamat Hari Raya Aidiladha Ila...Huhuhuuuu...tulah lomang xdo kat sini...nak buek camno...tolonglah postkan..heheheee...