Gracias!

Nov 15, 2011

Tres Corazones - 3 Hearts

Assalammualaikum...

Malam semalam, dapat jemputan dari Embassy of Indonesia...dapat tengok movie free...cerita Indonesia... First time tengok cite Indon ni...tahu je lakan kat Malaysia kitorang ni tak berapa suka nak tengok especially drama Indonesia ni...sebabnya, yang ditayangkan boleh dikatakan cerita tak masuk akal cerita tahyul...ermmm memang kepantangan Mr Hubby lah.... (Telling the truth mintak maaf sesangat)

Malangnya I tak boleh nak tengok ape ntah lagi nak enjoy cite tu... Mr Hubby tengok sensorang je...Iman menangis tak mahu duduk dalam sebab gelap...takutttt...eeeiiii geram betul!

Tapi takpe dah mintak copy dari dorang tapi tak tau bile boleh dapat... Mr Hubby cakap best jugak cite tu...
I sempat berangan je dok kat luar dengan Iman...tunggu sampai movie abis...dengan pakai tudung ala-ala Hana Tajima...saja tukar imej...kih kih kih...

Layan je la...

Pamplet yang mempromosikan Negara Indonesia

Budak kecik ni sibuk je bile umi nak posing sikit
Dapat jugak posing tapi cepat-cepat sebelum budak kecik datang...hehehe

Macam Hanna Tajima tak? Ke macam Hanna Terkesima...? What ever...

Sila abaikan stokin warna-warni tu sebab stokin lain takde...sejuk woii!

Baju tu beli kat Saga Falabella, S./49.90 selepas discount...

Berminat?? Sila tinggalkan pesanan anda...

Hahahaha...takde maknanyeee...

Lepas dah abis movie, sempatlah berkenal-kenalan dengan beberapa kenalan baru...

Yang best tu dapat berkenalan dengan Peruvians yang pernah tinggal di Malaysia... Even it was about 20 years ago, and they'd stayed in Malaysia for only 2 years, they still can speak a few of  Malays words... They said they really miss the taste of durian & some others food...really enjoyed their time in Malaysia... Listening to their thought of Malaysia had almost made me burst into tears...huhuhu....

Her name is Rosana, they've got a daughter who was born in Malaysia named Zainab or something.... Her husband studied in UIA during that time....They're love spicy food and give me some tricks & tips on how to find halal food in Lima...

Arghh...preoccupied  talking we forgot to take a pic together... maybe next time when we meet at the Masjid... Insya'Allah...

I've heard that somebody had been staying in Malaysia for 20 years... I've to find them...ngeh ngeh ngeh...

Anyway proud to be Malaysian! Tanah tumpah darahku....


P/S: Entry boring sebab dah ngantuk nak tido... Buenos Noche Peru!


2 comments:

Nur Syu'aidah said...

wah bukan main cantik lg auntie <3

MaryaYusof said...

Ni auntie berangan la...hahahaa