Gracias!

May 23, 2012

Corat-coret: 81 Aniversario de San Isidro Part II

Assalammualaikum...

Hola!

Sambungan Part II ni... Nak update cepat-cepat sebab petang ni pukul 4.30 ada class Spanish, Iman pun dah tidur senang sikit nak buat kerja kalau tak dia nak berkepit je dok bawah tiak umi dia ni...hik3... ;))

Jom melawat booth-booth negara serata dunia yang ada semasa pameran tersebut... Saya ambil mana yang sempat je... 


Negara jiran kita; Indonesia! 


Thailand!


China!


Morroco atau Maghribi!

Kata Mr Hubby, wanita-wanita Morroco antara yang tercantik di dunia.. Tengok jelah awek yang jaga booth tu... memang cantik pun :)))


Mexico!


Dengan pakaian traditional mereka... Ala-ala gipsi! :)


Antara semua, siapa paling cantik??? hehehe ;p


Yang ni saya tak ingat negara mana tapi belah-belah Latin jugaklah :))


Palestin!

Peru mengikhtiraf negara Palestin tetapi yang jaga booth ni saya tanya they are non muslim...


Miniature Masjid Al Aksa!


Jepun!


Awek Jepun yang sedang buat origami ;))
Comelkan :))


Poland!


Republic Czech! Sebelahnya tu Russia... 


Columbia!


Costa Rica!


Cuba!


Salvador!


Venezuela!


Korea! 

Lukisan kat belakang tu bukan colour painted, tapi adalah sulaman dari benang! Memang sangat cantik & teliti! Awesome ;)))


Comelkan korean ni ;))


Lepas tu ada beberapa persembahan dari  negara-negara yang terlibat...


Rasanya ni persembahan dari Poland :)


Ni tak berapa nak ingat, tapi rasanya dari Columbia kot...hikhikhik ;))


Ok, yang ni for sure dari Argentina! Dorang ni menari tango! :))


From India :))


Awek sebelah Mr Hubby ni bersungguh-sungguh nak amik gambar dengan hubby... I jealous tau! hehehe ;p


And mamat ni from Poland... Tinggi sangat dia ni... Siap laga-laga pipi ko dengan aku...hik3... Serba salah... = ='


Tarian ni memang buat semua orang drop jaw & meleleh air liur! Untung betul orang lelaki...hehehe ;D :))


Lastly, bergambar dengan staf & juga wakil dari Gano Excel :))

Penat tapi seronok... Saya share sini semoga kita membuka mata sikit pada dunia luar ye...hehehe 

Ok time to go to castellano clase! 

Chau!

xoxoxo 

37 comments:

Mariambebakar said...

Yang dari negara China tu,
Hmm, terasa macam booth dari Malaysia pun ada.. Almaklumler, Chinese is part of our country :)

Pen Biru said...

bangga tengok baju kita dipakai dinegara orang

Sidratul Muntaha said...

salam mayra..
lama aku tak singagh blog ko since jaga ara warded kat spital aritu..
btx,minah tu amek gambo dgn laki ko sbb baju dia lawo.
jgn jeles2 weih.
ahaha...
yg last dancers pempuan ramai2 tu joget samba ke salsa?!
goyang vontot betul la aku tgk.

♥MAMASYAZA♥ said...

berbaju kurung n baju melayu+sampin jugakla yg nampak cantik...hehehehe

chepah ila hussein said...

nice!
syoknya-
bangga!

Nens Collection said...

persembahan dr mesia xde ke kak..kalo bwk makyong ke sana..mau terpukau sume..hehe..;)

maszull said...

assalamualaikum marya...seronoknya berada di sanakan n dpt juga negara2 luar melihat keunikan negara kita Malaysia ni...:)

anisalya said...

seronok tgk negara2 lain walaupun hanya kat booth je.

miloais milo said...

iols terpikat dengan korea tu...
esp bab lukis di buat dari benang...

Eye_nee said...

Lukisan sulaman benang...Mahal ker sis..cantik2 jer akk tgk....Bersamping bersongkok nampak macho en Hubby...padanlah ada org Jeles....heheh

Pok Amai-Amai said...

Eiii...bestnya. Sy suke event2 mcm nie. Nak2 event2 yg boleh jumpe org2 dr lua tu. Best betul. Klu sy jdk mcm awak pun, sy nak amik seme gamba dgn diorang2 nie seme. Hehehehe...bestlah.

Eh, yg kraftangan sulaman Korea tu, sy mcm teruja. Awak ade amik gamba dkt2 tak?

norhidana said...

seronoknyer ada aktiviti camni yek kak... msti best dpt gi booth2 negara lain kan... kebanyakan pakaian tradisional negara serata dunia msti jenis yg sopan kan...

m.u.l.a.n said...

as salam...

seronok dapat tengok macam2 culture.. teringat masa celebrate international day kt sekolah anak2 di vietnam dulu.. berhempas pulas siapkan utk booth negara kita..

wahida said...

walaupun muka aku ala2 jawa, tapi aku teringin nak pakai baju tradisi korean tu....hehe...

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..
wahhhh.. meriah nye!!
banyak booth jugak yer..
ade jugak negara yg zura tak pernah dengar.. bila baca n3 marya.. baru tau.. ade beberapa negara yg zura x pernah tau pon..memang n3 marya nih membuka sikit mata zura.. banyak lagi rupernye negara yang zura tak tahu.. hehehe... :)

ape2 pon.. Malaysia tetap di hatiku~ kikikiki

CaDLyNN said...

teringin gak nak pakai baju korean tu..hahahaa..

Cikpuan rara said...

wow best nya.rara suke tempat cm ni.

akakcomey said...

menarik dan cantik gambarnya

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah menariknya!

wah laga-laga pipi lagi hikhik mr hubby x jeles kerr hihi..

jemarisuri said...

mesti time marya bergambar org poland tu husband marya plak jeles kan...hehe

Nazayiena said...

Marya belajar bahasa spanish ke,syabas beti....

Acik Erna said...

salam marya..awek tu minat ngan baju melayu siap ngan sampin tu.he he

Gen2Merah said...

wah bestnya.. dapat perhatikan budaya2 dari luar negara secara Live kan.. cuma saya agak terkejut dengan Booth negara palestin tu... tak pakai tudung plak kan.. rupanya penjaga tu non Muslim ya..

ShimaSalleh said...

Suka gambar iman kat depan bas tuh.. (bas ke?) hihihi Columbia!

mama aini said...

assalam marya..ramai juga negara yg menyertainya !!!..best kan dapat melawat booth2 negara2 tersebut..

Queenie said...

pasti akan jadi antara kenangan terindah suatu hari nanti..

untung betul orang lelaki? keh3

Ummi Iman said...

Salam Marya, tertarik dengan gambar guna sulaman benang tu. Orang luar mmg suka tengok org kita pakai baju Melayu. Tapi kenapa tak pilih bergambar dengan Iman ya ;) haha.. Tarian macam tu saya segan sungguh nak tengok. Serius

MulutPayau said...

seronoknya dapat tengok budaya dari pelbagai negara....

Tak Pe Je said...

Salam. Sis.. Lukisan drpd benang tuh ala2 cross-stitch kaa? Menarik nye dgr..

Tea said...

Assalam Kak Maryaaaaa...

2 bulan tak jenguk sini, Peru pasti dah tukar musim.. Kat Malaysia ni, kalau tak panas, hujan, kalau tak pun bersih sana sini.. Tak ade yg menarik dah..

Part kelakar yg org nak amik gbr dgn hubby akak tu.. Ahahaha adoilaaa.. Dan part laga pipi tu yerlah kan, tak semua pun tahu batasan kita.. Then, kannn best kalau Malaysia buat event camniiiiii... Barulah kita kenal budaya international.. Kann cuba akak suggest pada PM..

.:fyzz:. said...

sngt meriah...
sonok pakaian kebudayaan tiap2 negara..korea, mexico..cantik2

Aishah Jahirah said...

seronoknya...blh jumpa org dr pelbagai negara...

Bulan Syurga Firdausi said...

yup kak..tq share..memg beze dgn kat malaysia kualiti persembahan...

Izan Ishak said...

marya... haruslah jeles kan kalau awek comey amik gmbr ngan hubby... hikhik...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

nice la kak marya.. teruja is tgk semua gambaq tu (^___^) da most cute model adalah dari columbia (^___^)

wan nurul hezrina said...

teringin nak ke korea.suka kat pulau jeju...pakaian tradisional korea mmh wan teringin nak pakai

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.