Gracias!

Feb 16, 2012

Good Mood :)

Assalammualaikum...

Hola carino!

I'm so happy today! Things happen for a reason... Alhamdullillah, balik dari office semalam Mr Hubby terus tanya, what is going on... Yelah, tentang entry semalam tu... Actually, I pun ada merajuk jugak dengan dia semalam... Merajuk-merajuk manja gitu ;):)


So, maybe untuk memujuk ;)) malam tadi kami keluar pergi Starbuck, to have some drinks... Rasa seronok bila borak-borak over a cup of chocolate caliente (hot chocolate), lepas tu berjalan-jalan di Olive Park (Parque el Olivar), holding hand like our old days but, kali ni bertiga :)) Rasa tenang sambil melayan kerenah si busyuk-Iman...

Pemandangan indah malam diterangi lampu yang samar-samar selalunya dicemari dengan adegan manusia yang kemaruk dek cinta... Adoi, macam takde tempat lain! Kadang-kala sampai berguling-guling atas rumput macam filem Hindustan... Nak tergelak pun ade!

Love & sex very 'open' here... Mengalahkan American... My friend yang pernah tinggal di DC (Washington)  for almost 5 years pun terkejut dengan 'view' di sini...  Apatah lagi kami ni...hikhikhik

Pagi tadi bangun lepas dah siap-siapkan apa yang patut, terus buka lappy... Check inbox blog, FB etc, terkejut tengok traffic mendadak naik... Rupa-rupanya kerana Senor Ben yang famous amos ni! Muchas gracias Ben :)


Dios mio! He choose my blog as 'Blog Pilihan'... Sangat terharu, actually I expect less than that ~


Some people might think my blog is special, unique etc. , maybe just because I'm living in Peru (thank to Allah)... The true is everyone in this world are special, no matter where they are! :)) 


Blogspere is the best place making friends, sharing experience & never than less, to have fun!


And I'm still learning, tengoklah blog pun takde header... Tak tahu nak design macamana & nak letak gambar apa... I have to re brush  my writing skill, mula-mula dulu kaku gile ayat... Accountant bila menulis tahu jelah (accountant kecik je)... Skema... hikhikhik...


Teringat dulu masa Mr Hubby mula-mula dapat tahu posting ke sini... We've share the news with few friends & families... Mereka menunjukkan reaksi yang berbeza-beza... Antara kata-kata yang   dilemparkan:

"Your husband ada problem ke sampai kena hantar ke Peru?" - Tak pasti kenapa dia tanya soalan macam ni... Maybe dia tak faham klausa 'yang menurut perintah'...

"What? Peru? Ada apa kat sana tu?" - Katak bawah tempurung kot...huhuhu

"Tak boleh ke minta tempat lain, punyalah banyak negara dalam dunia ni, ke Peru?" - Mr know at all, kononnya...hehehe

"Kau nak pergi negara yang ramai orang kulit hitam tu kenapa?" - Ada masalah dengan Geografi & peta dunia mungkin...

"Jaga laki kau, perempuan cantik-cantik kat sana." - Tak pasti gurauan atau cynical...

"Hati-hati kat sana tu, tahu jelah orang kafir (Kristian) ni bagi kita makan ntah apa-apa nanti... bla bla bla..." - Ustazah pilihan

"Dekat sana mana ada orang perempuan pakai tudung, macamana dengan kau nanti?" -Pelik tak?

Now, slowly I understand why Allah chose us to be living here... :)))

Muchas gracias... Hasta luego!

Loves xoxo

----<---<-----@

P.S. Mood dah ke laut, sebab mata ngantuk lepas makan... Iman dah selamat taking his nap :)
P.S.S. Insya'Allah, akan dibalas kunjungan rakan-rakan baru...





27 comments:

Mixed-family in da house.... said...

Hi marya,
good that u're back.....hahaahaha...
Wahwahwah syok kan sekali sekala bercouple dgn suami....walaupun si ketiga or ke4 ada (in my case lar tu....)......
take care marya.....sweet kiss 4 'buchuk' iman

Asmara said...

Hi marya. Mmg seronok bila hubby pujuk eh. Hehe.. Congrats! mmg best blog u ni. Byk info tentang Peru. Tq so much. Byk info jugak dpt dari sini. Keep it up! :D

Gen2Merah said...

Muchas Gracias orang Peru... ehehehe.. best nya kak.. kat sana dapat lihat pemandangan org bercinta secara percuma.. oppss.. ekekeke.. selamat pagi akak.. mesti kat sana masi gelapp kan..

Huda said...

It's ok kan dear, hanya Tuhan yang tahu..yang penting korang happy di Peru dengan keluarga tercinta.

yana-feehily said...

wah best la traffic naik..apa2 pun tahniah..hehe

org kita ni macam2 kan kak..suka btl buat andaian..tk perlu kot nk persoalkan kenapa, sbb smua pun tau yang tu kuasa Allah.. ^^

eeiyss said...

hehhe.. kak marya... bila is tawen semua orang xsangka...hehe... since is asek duk bawah ketiak mak lagik ( xleh berenggang g memanapun musti ada mak ) , bila dah pegnen pulak , satu kampung asek kasi macam2... petua macam2... bila dah beranak pulak berkampung2 datang ajaq is yang nu yang ni takut is xpandai jaga baby... hehe ( sebab is mang selalu orang sebut kanak2 ribena lagi dah tawen ) haha

lady scooter said...

salam kenal...sy juga singgah sini lepas tengok blog pilihan en.ben... hari tu tengok citer kat tv, de 1 tu diorang tunjuk orang sana minum jus katak...hu3...dan hari ni sy jumpa lak blog org kita di Peru..he3

susumanis said...

Beautiful marya...nice kan dating gan hub sbb semua leh buat, x de batasan, halal maaa...muahaha...i paling suka bila terjaga dari tidur mlm mlm n sedar my hub sleeping beside me peacefully, i will kiss n hugs him n keep thanking Allah swt dalam hati..bersyukur sangat ada hub setiap malam tidur dgn i, ramai wanita diluar sana yang x punya hub with various reason.. so hargai lah hub selagi dia disisi kan.. klaka loh dgn comment comment org masa marya ckp nk pi peru tu, let me tell u something..most of the time sbb jeles je tuh...sbb..ko ado ?? hehehe, take care darling n keep writing k..love it very much..muahhhs

Kamalia said...

weee..bagusla tu,dapat jd blog pilihan*ai tak penah pun pi blog ben tu..haha,sadiskan*
really?sgt 'open'dari US ye?..kalau ai mau terbuntang biji mata tengok tu..haha.nasib baik kat sini masih brsopan lagi orangnya..
marya dulu study katne?nora masih kat KL or cyberjaya?

miloais milo said...

tahniah - jadik blog pilihan...

seronok kan - jauh berjalan kata orang
luas pandangan - banyak pengalaman....
amat berguna tu....

eeiyss said...

yang muda dari is lebih2 matang dah... need to change kot since dah bergelar ibu... hehe...
nway, bahagiakan kak dapat dating ngan hubby~ indahnya bercinta selepas berkahwin... lebh2 sweet... lebih2 pahala~

wardah @ fie shah said...

Congrats!

Itulah bila buka blog BEN terus caKAp EH MACAM KENAL..hhahaha

Lynn said...

Salam Maria..

Setiap sesuatu tu ada yang tersembunyi...Marya bertuah dapat ke Peru..
Saya juga mungkin bertuah dianugerahkan "PJJ" nie...
Biarlah apa yang orang nak cakap...Allah saja yang mengetahui segala...

(sory..mood tersedih pulak..hahaha)

Ira Nira said...

beznya baca awk pnya entry...rsa sy pn dh cm kt peru..akn slalu follow ur blog..srnok bca pglman duk ngra org =)...

Ira Nira said...

bez bca awk pnyer entry...akn slalu

Mariambebakar said...

Terus terang cakap, pernah ada peluang untuk sambung belajar ke US di bawah tajaan UM.
Ntah apa jadi, hajat tak kesampaian dan Allah lebih mengatahui..
Bersyukurlah Marya dapat ke Peru :)..

Eera Shera said...

salam kenal kak..wah bestnye kena promote..jeles2 hihi..

nape dorg ckp mcm tu..igt senang ke nk merasa dok tmpt org..sy dlm msia pn x abes round hehe ;)

Ungu Violet said...

beznye dapat merasa duk kat negeri orang...:)

Aishah Jahirah said...

kdg2 tersenyum dgn komen2 mcm tu kan....hehee diaorg rasa curious kot....

Nida said...

Setiap yang berlaku ada hikmahnya.. beruntunglah Marya kerana diberi peluang hidup di negara orang...:)

Di NZ ni pun ramai juga remaja2 yg berguling2 di atas rumput tu... loya pun ada melihatnya

Norsalmi said...

Jengah ke blog marya ni macam berada d Peru pulak..
Biarlah apa org kata.. Yang penting Marya & keluarga bahagia di Peru.

Cikgu Ma said...

waaa...tahniah..pilihan abg ben !! =)

NOOR FATIN said...

saya pn suka baca blog ni.. hehhe nak ke peru xtau bila. dapat baca kisah org kat sana pn dah ckup seronok..

mana duduk pn awak, even kat dalam negara sendiri, kampung ke, kalau xde agama, melayang jugak semuanya.. =,=

dok luar negara kalau ingat allah, kuat iman, insyallah, allah sentiasa lindungi kita..

abaikan kata2 org.. allah maha mengetahui :)

suri solehah said...

marya..tumpang seronok baca org tengah seronok kena pujuk hehe..

Juliet_iRa~" said...

heee...comel je rs bila bc ni..ngeee

Nur Syu'aidah said...

Proud gile :) Keep up the good work. and ur blog is the best!!!!

Azi said...

salam marya...semoga marya sentiasa gembira selalu k..