Gracias!

Aug 1, 2012

Happy Birthday My Sweetie Pie Iman! :))

Assalammualaikum...

Hola todos!

Alhamdullillah, harini hari ke-13 kami berpuasa! Ya ALLAH rasa macam baru je semalam kita start puasakan... Raya pun dah nak dekat! Subhan'ALLAH :))

Harini juga adalah hari istimewa buat Iman... Harini 1.8.2012 genap 3 tahun Masihi Iman lahir ke dunia ni... Terasa macam mimpi yang saya sekarang ada anak & dah 3 tahun pulak tu...hehehe :))

"For my Iman,

Happy Birthday to you! Feliz Cumpleanos! Moga ALLAH berkati umur & rezekimu... Barakallah Barakallah... Barakallahufik... :))

Ummi takde hadiah untuk Iman, maybe babah akan bagi Iman 'something' nanti...hikhik... Ummi cuma ada doa yang akan sentiasa mengiringi perjalanan hidup Iman, insya'ALLAH... :))

Remember my sweetheart, I will getting older and silent and you will have something to remember on your third birthday! When the time I close my eyes just look down and pray for me and say, "She's so sweet when she's sleeping!" And please don't cry... *Tetiba rasa sebak* :')

I love you & always will be.. :))"


Tiga tahun botol air 'chong' tak tinggal! heheee :))

@-->----->-------


Story mory hari Sabtu lepas...


Buat pertama kalinya kami berbuka puasa di Masjid yang terletak di Magdalena Del Mar... Saya pernah ceritakan tentang masjid di sini dulu ;)



Lagi saya kongsikan beberapa keping gambar masjid untuk tatapan semua :))




Kami berada di masjid setengah jam awal sebelum waktu berbuka puasa :))


Oleh kerana Masjid ini kecil, khemah dipasang diluar untuk Iftar :))


Sempena Independencia del Peru ada parade untuk badan beruniform mereka... Jet, helikopter & pesawat kelihatan di udara membuat pertunjukan... Mereka menyambut Independent Day sampai dua hari! :))


Iman paling excited sekali! :D


Lepas solat maghrib barulah kami berbuka puasa dengan hidangan yang disediakan oleh masjid...
Mereka mengupah 2 orang tukang masak untuk masak semua hidangan...


Ada mee sup (Peruvian Style), roti, nasi, salad & daging (saya lupa pulak namanye)... Tapi sedap juga! :))


Lagi gambar sepanjang Iftar! :))


Tempat wanita...




Mereka semua adalah saudara seagama kita... Peruanos Musalmanes! :))


Selepas berbuka puasa... Azan Isyak berkumandang.. Terus bersiap-siap untuk solat berjemaah...



Hubby sempat ambil gambar jemaah lelaki sahaja ;))


Khutbah di antara solat tarawikh :))



 Imam dari Mesir, panggilan bagi beliau Pak Syeikh... Disebelah kanan tu translator! Ceramah disampaikan dalam bahasa Arab & Spanish!  :))

Alhamdullillah, kali ke dua berjemaah tarawikh di masjid, biasa kami buat di rumah sahaja... :))

Esta bien, nanti story lagi.. Adios!






45 comments:

UmmiSyarni said...

happy bday iman.semoga jadi anak soleh yg berjaya di dunia & akhirat :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is pun rasa sebak bila baca part yang atas tu... uhuk3

sanah helwa untuk si cumil iman.. moga jadi anakanda yang soleh.. amin (^___^)

jemarisuri said...

petang ekk on air...nti js tengok ye...hihi..

**hepi besday iman moga menjadi ank yg soleh bila bsr nti ye...

Mixed-family in da house.... said...

Happy birthday Iman!

*** tak sabar nak tgk Marya kt MHI esok pagi...heheheh

eLL said...

dah hari ke-20? tak caya, kat sini 12. hahaha....

happy birthday Iman yg hensem...

doc said...

ada ramai tak Peruvian yang Muslim?

ijayuji said...

Salam marya! happy besday buat iman, moga membesar dgn sihat n cemerlang dunia n akhirat, semoga urusan2nya dipermudahkan juga insyaAllah! kejap jerrrrr pejam celik ank2 kita ni membesar kan? ank sulung kita dah nak sama tinggi dgn kita dulu kecikkk jerr ehehe... bestnyerrrrr makan ramai2 gituuu, tak terasa terpencil walau sambut ramadhan kat negara asing yg bukan negara islam, kita ni pemalas duk kat umah ajerr jrg bersosial lagi selesa duk kat rumah, selama 9 tahun percaya tak kita kat sini takde kwn, maksudnya kwn jalan2 ke sembang2 ke, mmg takde setakat bual2 dekat FB jerr :D ramai yg ckp mcm manalah kita boleh survive sorang2 selama 9 tahun :D mungkin dah terbiasa dr dulu jarang keluar2 rumah :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Selamat Ulngtahun Iman.Semoga membesar jd anak yg soleh.

Aminnnnnnnnnnnnnn

Cikgu Ma said...

sanah helwah utk iman....iman boleh dapat x ummi?? hehehe

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..
Happy Birthday buat iman yang sangat hensom nih..
masa berlalu sangat cepatkan~ kadang kita tak terkejar rasanye..
moga iman jadik anak yang membanggakan k~

alahaiii.. meriahnya bukak puasa ramai2 cam nih..
baru semangat sket kan~

chepah ila Hussein said...

Happy Birthday my dearie Iman!
Lagi 7 hari annivessary umi ngan babah pulak!.
Happy Annivessary Kak Mar!
(incase if ila terlupa)
hehehehe!.

Anum said...

happy b'day
sekejap je dah besar

saniah said...

happy birthday sicomel iman....dah besar yaaa...moga iman mnjadi anak yg soleh ya...
Marya...sebak akak mmbaca doa marya tu...:-(
Tahniah jgak pd marya keran hari ni genap 3 thn marya mnjadi ibu...selamat hari ibu utk marya jgak ;-)

Mak Wardah said...

Sorry. Aunty lambat, Happy Belated Birthday, Handsome, may Allah blessed & granted you with the best events in life

KhaiRin : anies said...

HAPPY BIRTHDAY IMAN..
jgn notti2 tau!

kak, nnt share la mee sup ala peruvian style tu..nk jg try buat hehehe

esok akk ke udara kt tv kn? jgn lupa mention nama kiteorg skali. nk tumpang interprem hehehee

Aishah Jahirah said...

selamat hari lahir untuk iman.moga jadi anak yang soleh.
tetap meriah di sana suasananya ye...selamt berpuasa....;)

Sue-Rya Qistina said...

happy birthday buat iman. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yg baik :D

mamavogue said...

Assalam Marya Sayang,

Happy birthday to Iman sayang..
Semuga membesar menjadi anak yang soleh dan taat.


ps: Cane Marya stop bf Iman dulu?
Atau Marya stop atas sebab2 kesihatan? Sori lari tajuk!

QueeN TerataI said...

salam marya.. happy birthday buat iman.. sebaya iman dgn my son ammar.. tp ammar lahir bulan 10.. 1hb juga.. :)

eLL said...

As salam Kak Marya,

macamana nak buat kalau malware detect tu?

Acik Erna said...

happy birthday iman..

Ummi Iman said...

Askm Marya. Salam buat Iman juga.

Alhamdulillah genap sudah Iman 3 tahun hr ni.
Bila tiba birthday anak mmg mcm2 perasaan ada. Syukur sgt kan bila tgk anak semakin membesar.

Semoga Iman diberi kesihatan yg baik dan dilindungi Allah sentiasa. Semoga bertambah juga kecerdikannya.

Seronok juga bila dpt berjemaah beramai2

wan nurul hezrina said...

hepi buffday iman..dah bosar anak omak bilanya omaknya nak kasi iman kawan?hihi

Knor said...

hb iman,semoga jadi anak yg soleh.

nampak meriah majlis berbuka..alhamdulillah walau di mana kita berada,dahulukan allah.

Zie said...

hp birthday iman. semoga mnjadi ank yg soleh

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Happy birthday anak comel.. Moga jd anak yg soleh dn bahagiakan hati ibu dan ayah, Amin... Oh ya, suka tgk muafakat Muslims kat tempat mrk jadi minoriti, x mcm kat tempat mrk jd majoriti..

Puan Kutu said...

Dear Iman,

Selamat hari lahir.semoga membesar menjadi anak yg soleh,cemerlang dunia n akhirat..:)

meriah juga berbuka puasa disana ekk..

AmirFX said...

Salam Marya! Selamat Hari Lahir untuk Iman.. Semoga menjadi anak yang soleh dan taat kepada kedua ibu bapanya...

rumah kuning said...

happy birthday Iman. Semoga menjadi anak yang soleh.

NOOR FATIN said...

happy birthdayy imann! jaga mak ayah baik2 tauuu. insyallah ;)

Mat Som said...

Selamat hari lahir yg ke 3 tahun buat Iman yang cute-mute.

Juga kami tak sabar nak tgok celoteh Marya di TV 3 PAGI NI......

Deru Ombak said...

As Salam Marya...

Happy birthday Iman... xoxo

Selamat berpuasa Marya :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

happy birthday iman :)))..sebaya dgn zikry rupanya iman tp zikry lahir bulan 9


sy baru sj lps nengok MHI..wah skang tgh ada 41 org bersidai kat blog marya hehe..


dh dgr sore marya live hehe

doc said...

happy birthday iman!!


kita dengar sora awak tadi!!! kat tv!!
:)

norhidana said...

heppy belated birthday Iman yg ensem...

seronok gk kan berbuka kt masjid mcmtu, lg2 lah diperantauan...

susumanis said...

Salam beautiful marya...nak wish lil cute iman A very blessed BIRTHDAY, auntie doakan iman jadi anak yang soleh dan sentiasa dalam rahmat Allah swt, berbakti pada ibubapa dan berjya dunia dan akhirat..amin ya Rabb Ya Rabb Ya Rabb

fieda said...

happy belated besday iman..

doc said...

Holaa...

Kita ada cerita pasal Marya kat blog kita!!
;)

doc said...
This comment has been removed by the author.
Eye_nee said...

Hepi Birthday Iman...

"When the time I close my eyes"..sebaknya....harap2 anak2 akan mendoakan kita nnt kan sis... InsyaAllah....

CaDLyNN said...

happy bday iman :)
semoga jd anak yg soleh ye...

~~zana@pb~~ said...

Iman masih membotol ye? Abg Aziz dulu, 9 tahun baru putus botol tau...
Salam Ramadhan Marya, jaga diri baik2 puasa di rantau org ye. Tadi keluar tv3 katanya tapi akak tak sempat tengok.

Aku Seorang Pengembara said...

Wah...kellass ko Marya. ( baca dalam intonasi Maria tunku sabri dalam iklan ribena k )
glamer u...dalam MHI hari ni...
ngape akak dengor suara macam gugup jer...ker ilang idea masa tu jawap soklan deme tu...hehe....
nasib baik dengor suara jer kan..
kalau live la..camne pulak kan...
Selamat berpuasa....

m.u.l.a.n said...

happy belated birthday darling iman..!!!

moga menjadi anak yg soleh, berjaya dunia akhirat..

ps: keluar tv la marya..!!

Che Rosliza Che mat said...

Happy Birthday Iman..Semoga menjadi anak yg penyabar dan soleh..