Gracias!

Aug 1, 2012

Live From Peru on MHI TV3! Insya'ALLAH :))


Assalammualaikum...

Hola 1Malasia!

Image: Mr Google!
Insya'ALLAH, saya akan ke udara secara 'live' di MHI TV3 untuk berkongsi cerita tentang Ramadhan kami di sini... 

Jangan lupa ye kengkawan... HARI KHAMIS antara pukul 7 hingga 8.30 pagi (waktu Malaysia)... Dengan izinNYA saya akan ditemuramah oleh host pada hari tersebut... Insya'ALLAH... Insya'ALLAH...

From Peru With Love...

Jazakallahukhair... :))

P.S. Kena buat 'homework' sikit sebelum boleh ke udara, minum air asam jawa banyak-banyak bagi suara sedap...hak...hak...hak... Ni pun dah ada rasa seram sejuk... "Wahai Tuhanku! Lapangkanlah bagiku dadaku dan mudahkanlah bagiku urusanku dan bukalah simpulan dari lidahku supaya mereka faham ucapanku... Ameen." :))) Jangan lupa! *wink*wink* :):)

98 comments:

Mamasya said...

Salam Marya.live di tv3..bestnya... moga berjalan lancar...

Azi said...

Nak tengok marya live. insyaallah akan cuba bangun awal hari kamis ni... hi3

Asmara said...

wah nak masuk TV! glamour2.. hihi.. nnti rakam tau pastu letak video kat sini. InsyaAllah kalau internet xde problem nak gak tengok streaming dr Jepun. Hari khamis 2hb ye. nnti set alarm. hehe..;D

azieazah said...

Tahniah..!
tak sabar nak tunggu. Harap tak terlupa nanti. Interview suara jer ker
atau ada gambar sekali? Nak tengok muka secara live laaa...

ijayuji said...

Salam marya!! Waaaahhhh!!! Besttttt tuuuuu nanti letak dia punyer rakaman lat sini :D noleh kensl marya secara live gituuu :D nanti klu terserempak kena mintak otograp dgn marya ehehehe....

Ummi Iman said...

Askm Marya,
Wah2 bersiaran di TV3 nampaknya. Jgn gugup.. relax :)
Insyaallah saya buka tv nanti. Nak dgr suara Marya ;)
Good luck!

anisalya said...

salam marya...

insyaAllah... okay2 punya. kalau berkesempatan nak tgk jugak.

Ariff Budiman said...

Salam Marya
Insyaallah kami pasti menanti di depan tv bersama kacang goreng. Oopps...posa

susumanis said...

salam beautiful marya, wahhh xcited nyerr nk tgk marya kt tv la, iman pun mesti enter frame tau, insyaAllah pagi tersebut da buat alarm kt phone ni, reminder takut lupee, jgn lupa senyum manis ya darling, sunnah tau, practise makes perfect so dont nebes nebes k, u will do great insyaAllah, take care darling, c u on air this thursday morning :-)

susumanis said...

salam beautiful marya, wahhh xcited nyerr nk tgk marya kt tv la, iman pun mesti enter frame tau, insyaAllah pagi tersebut da buat alarm kt phone ni, reminder takut lupee, jgn lupa senyum manis ya darling, sunnah tau, practise makes perfect so dont nebes nebes k, u will do great insyaAllah, take care darling, c u on air this thursday morning :-)

susumanis said...

salam beautiful marya, wahhh xcited nyerr nk tgk marya kt tv la, iman pun mesti enter frame tau, insyaAllah pagi tersebut da buat alarm kt phone ni, reminder takut lupee, jgn lupa senyum manis ya darling, sunnah tau, practise makes perfect so dont nebes nebes k, u will do great insyaAllah, take care darling, c u on air this thursday morning :-)

susumanis said...

salam beautiful marya, wahhh xcited nyerr nk tgk marya kt tv la, iman pun mesti enter frame tau, insyaAllah pagi tersebut da buat alarm kt phone ni, reminder takut lupee, jgn lupa senyum manis ya darling, sunnah tau, practise makes perfect so dont nebes nebes k, u will do great insyaAllah, take care darling, c u on air this thursday morning :-)

susumanis said...

salam beautiful marya, wahhh xcited nyerr nk tgk marya kt tv la, iman pun mesti enter frame tau, insyaAllah pagi tersebut da buat alarm kt phone ni, reminder takut lupee, jgn lupa senyum manis ya darling, sunnah tau, practise makes perfect so dont nebes nebes k, u will do great insyaAllah, take care darling, c u on air this thursday morning :-)

CaDLyNN said...

wow..glam la kakmarya n iman :p

Tinie Mohamad said...

salam perkenalan myra... selalu sy jd silent reader ajer.... anyway thank you coz share gambar percutian.. seronok tengok walaupun tak dpt pergi ke sana... huhuhu..... semoga interview dgn TV berjalan dgn lancar.... hehehe

Adylia Qarissa said...

alamak akak..time keje..dkna kena tengok kat tonton laa :)

fuad ansari said...

moga sy tak terlupa utk menonton... mmg waktu free sy tu.. sbb sy gi keje pukul 8 pagi.. (",)

waktu tgh live tu, bila diorang tanya dalam bahasa melayu, akak jawab je la dalam bahasa negara peru.. mesti depa tak berani nak soal byk2.. (",)

faraherda. razalan said...

Wahhhh! Masuk TV? Bile eh tayang? MHI ke? Ala....mst ms tu sy keje. Klu tak, ley tgk muke awak live. Heee~

Cik Puan Rara said...

wahhhh best nya.agak2 dlm tonton ada x nt kalu x smpt tgk.

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Marya

wow....glamer glamer....artis malaya dari peru akan ke udara.....hikhik

mamavogue said...

wahh..
masuk tibi dah skang ni..
glamer la ummi Iman ni pasni :)

rostina76 said...

salam marya....wah!!glamer tu masuk TV3...nanti upload video tak sini sbb masa 7-8 tu kros xde @rumah onduty supir htr semua big bosses.

BrightEye said...

Assalamualaikum,

Wahh bestnye k.marya dpt masuk live on tv3 ye.. jgn nervous.. take a deep breath and bismillah..InsyaAllah k.marya akan kuar suara yg merdu..hehe

Tak dpt nak tgk sbb BE keje..huhu.
klau ada kuar dlm youtoube or mana2 web nnt bg link kt BE ye..take care
Selamat berpuasa.. (^_^)

maszull said...

assalamualaikum marya...oh yer ke tahniah2 kena tunggu ni marya live kat TV3...:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam marya...wah!kena standby depan TV nk tgk marya on air...

Mixed-family in da house.... said...

setttt.....pi lewat sikit kerja lah nanti...hihihi

eLL said...

salam kak marya. maksudnya, MHI pergi Peru atau akak datang MHI (malaysia)?

cool kak, hehe. takleh tengok sebab kerja.
:(

Zie said...

wah,, mesti mesti... tengok...
tahniah..

Fadzli Amir said...

Salam kenal....ooo kat Peru...selalu gak makan ayam Peru aka turkey..tak tau mana yg betul dan yg mana asalnya ayam peru itu...hehehehe...selamat berpuasa...

atuk said...

salam Ramadhan Marya

alaaaaa....hari tu hari kerja
masa tu tengah bergelut dgn jem...

kalau ada sesiapa kawan2 yg boleh rakam...boleh syer dgn saya

Selamat menjalani ibadah puasa

Kesuma Angsana said...

wah mesti menarik ni KA tnggu nnti!

fiza said...

Tahniah. Smoga semuanya berjalan dgn lancar.

de engineur said...

Sangat sesuai dgn adanya segala macam menu masakan dlm blog anda.

Jangan lupa sebut juga blognya ya. Pasti naik rating lepas tu.

Kamalia said...

wiii..seronoknya,nak masuk tv3 lagi ye..tahniah babe!insya Allah,cuba streaming..kalau boleh,marya upload la video kat isni..mesti ramai kwn yg nak tengok..all the best:))

saniah said...

Hari khamis ni ek?....mesti tgu nih...nnt nk set timer...akak ni pelupa..almaklumlahhh heheee
Gudluck dear ;-)

UmmiSyarni said...

tak dapat la nak tgk sbb kerja.tengok kat tonton la.

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..
alahaiii.. time tu zura dh gi keje dah.. ruginye.. nanti mintak lah sape2 rekod.. pastu upload kt blog.. boleh zura tengok sekali..:)

Rumah Kuning said...

wahhh...masuk tibi. tapi khamis ni sekolah. takleh tengok.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. kak marya.. besnyer.. tapi nape la between 7-8am tu... is tengah siap2 nak pi qeja.. nak tengah dalam perjalanan ke tempat qeja.. alaaa... mintak2 leh tengok kat tonton... wawa! nak tengok.. nak tengok...

p/s: kak marya.. jangan lupa sebut nama is tau.. hahahha (nak gak glemer.. keh3)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah glemernya u masuk tv..nk tgkla..kena set kat henpon ni takut terlupaaa

nnt mention nama i tauu haha

Aishah Jahirah said...

semoga semua berjalan lancar nanti...insyaallah ada kelapangan saya tgk...;)

Acik Erna said...

assalam marya..tahniah..tapi tak dapat la nak dengar suar marya...sedang sibuk2 nak pi kerja tu

CikLily Putih said...

ok ok khamis kul 7 pagi ek.. orite akan ku tengok ye

Ibuhani said...

ala....pgnya. Ibuhani kerja tu! Bila ulang tayangnya tu?

Dinas Aldi said...

Wahhhhh bestnyaaa! Aiseh pukul 7 tu dah sampai sekolah dah, tak bleh tengok tapi kalau ada keluaq kat youtube nanti bagitau la, bolehla tengok, insyaallah! Tumpang seronok nih!

Nieza said...

wahh best tu Marya...dulu ada gak TV3 nak buat siaran langsung ucapan raya dgn PM live dari sini tapi timing awal sgt..kat sini awal subuh pastu terus tak jadi.semoga berjaya yer..nanti rakam tau,boleh saya dgr..hehe

azieazah said...

Marya, apa nama kat FB? nanti add Kak Azie ya?
nama: azie azah
profile pic: gambar akak dlm bajai warna biru.

Kak Azie nak add U juga masuk grup blogger. Kat sana meriah, dan bleh promot entri lebih pantas.

*blogger lain yg baca pun boleh add saya dan mesej me di inbox supaya saya add anda sekali

ieda said...

wahhh .. seronoknyaa
x sabar lakkk
tapi akk kerja huhuhu
macam mana erkk
hurmm harap2 leh download dari youtube @ apa2 huhuh

tahniah dik !!!

Yunus Badawi said...

InsyaAllah nanti saya dan isteri akan cuba menonton MHI Khamis ini utk tahu kisah2 dari Peru.

All the best to Marya.

Mat Som said...

Tahniah.......!

Saya bertugas ketika itu,

Pasti rakyat Malaysia teruja dengan pengalaman Marya selama berada di Peru dan lawatan ke Amerika Selatan itu.

Harap ada kawan2 yg rakamkan siaran itu nanti.

Azian Elias said...

pasti akak akan tunggu..

Daddy Ziyyad said...

Good luck! Hope boleh tepek kan video tu nanti di blog ni ya....coz saya tak boleh tgk, tengah driving ke tempat kerja masa tu

gadisBunga™ said...

ok, kene save the date!

Knor said...

insyaallah nak nonton kalau di izin

KhaiRin : anies said...

ok sempat tgk sblm msk keje..

mama aini said...

salam ramadhan marya..mama selalu menonton MHI ni..he2x..insyaallah mama akan menontonnya..
maaf lambat lawat blog marya..hu2x..

SURIA AMANDA said...

wah....glemer la nanti...

Muhammad Syahrul Firdaus said...

ehhh best nye kak!tp mcm ne sy nk tgk maybe da gerak p keje..ok2 ape kate akak record pastu upload kat utube ;)

LYAfrina said...

wah...menarik ni..malangnyer lya keje la... xbpluang la nk tgk

Mama2Q said...

wahh!!1glamer gitu!...nanti kiter tgk rakaman jer la...time nak gi keje tu tak sempat nak usha..huhu

jemarisuri said...

hola...nti js tengok ekkk ...dan nti jgn lupa wish utk blogger comei ni..ahaaaaaaa...hihi

Gen2Merah said...

wahhhh, tahniah kak marya. Sayangnya HARI KHAMIS antara pukul 7 hingga 8.30 pagi (waktu Malaysia) tu saya bertugas di sekolah... tak sempat la nak saksikan liputan menarik itu..

Insya Allah jika ada kelapangan waktu saya akan curi2 nonton d library.. ehehe.. salam Ramadan kak...

IntaNBerliaN said...

esok ek kak.. nak tgk nak tgk.. hihi

Nazayiena said...

Alamak time tu kak Nurul tgh pergi htr anak sklh dan pergi kerja,nanti ltk video kat sini ya.

Hanis Azla said...

wah.. All the best marya.. tp time tu time nak ke ofis.. takut tak sempat tgk.. ruginya akak.. anyway so happy for u dear..

maszmadi said...

salam marya, tahniah yerk.....
insyaallah sume akan berjalan lancar..

Alin Marlini said...

ohsem...

norhidana said...

tahniah Marya... tak dpt tgk live tp blh tgk kt tonton, pastu suh adik tgk kt umah...

wahida said...

gud luck dear...jgn neves2...kami kat sini semua mendoakan ko...

nak tgk sgt, tapi masa tu aku dah on the way ke tempat keje...harap ko boleh tepek video nnt...

glem kwn aku ni...hehe...

sudipVSsenduk said...

i tunggu.. jangan lupa tepek bedak lebih sikit, hihihi

kasihredha said...

salam kenal
kunjungan balas :)
semoga segala2nya berjalan lancar besok :)

wan nurul hezrina said...

alahai kejer lah kak tak dpr tgk.nnt wan nengok guna line tenet jer kat tonton ek..wah dah prepare lum.mesti cuak..so diaorg tb3 datang peru ker ko turun kat msia??

Gadis Kampung said...

GK nak tengok la...esok malam kan..sempat nie...

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhhhhhhh

ku tumpang happy.. tahniah... esok pagi kn reminder dlm hp

Abil Fikri Ahmad said...

Esok la yea...kena tunggu depan tv ni esok pagi....!

NOOR FATIN said...

esokkk.. kat asrama xdak tv la kak. mcm mana nak tgk. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

kalau ada kat youtube ke apa ke gitau tau. share link! nak tgk jugak ;)

gudluck kak!!

Munira Yaakop said...

khamis ni ker sis??...nira agk confius bru buke blog.xsbar tgk sis...=)

Si Matatajam said...

Assalamualaikum Marya..Salam Ramadhan..Insyaallah kalau tak da masalah M tgk..Kat ToNTon ada ulangan tak?

doc said...

hola!!!!

saya dah dengar sora merdu awak tadi!!!!!!!

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Marya,

Tadi sempat menonton kisah Marya di HMI TV3. Seronok dapat dengar suara Marya. Lembut dan peramah.

Kak ani ada ceritakan sedikit tentang kisah Marya di Blog akak. Singgah yer bila kelapangan.

Marya Yusof - From Peru With Love di HMI TV3

fieda said...

ketinggalan keretapi saya ni..huhu

doc said...

Hola!!!
Saya pun ada buat entri pasal Marya kat blog saya!!!!
;)

doc said...

Hola!!!
Saya pun ada buat entri pasal Marya kat blog saya!!!!
;)

inazamri said...

nampaknye dah terlepas la.ruginye tak dpt tengok marya di tv3.nak la dengar suara marya .leh tgk kat tonton tv3 kot nnt..agak2 youtube ada tak ye nnt..

ilahjy said...

salam kenal marya,,

pagi tadi kak ilahjy dapat saksikan di MHI marya bersiaran langsung dari PERU.. dpt tau dari situ marya ada blog.. kak ilah pun mencarinya ...dapat pun..selamat berpuasa...

NzA said...

baru baca blog kak ani td...trlepas sudah...apa pun TAHNIAH!!!! dan selamat berpuasa utk marya sekeluarga.

Momo said...

best nye masuk tv3.. singgah sini..:)

de mase singgah la ke blog ye:0

sukatykupown.blogspot.com

Rai said...

semoga semuanya berjalan lancar.. tarik nafas dalam2..hehehe...

Eye_nee said...

Alamak dah terlambat lah pulak baca n3 kamu ni sis..apa2 pun congrate u..

sudipVSsenduk said...

yea.. dah dengar pagi tadi, ceria je suara Marya. Anyway, happy birthday buat anak you Marya, moga menjadi anak yg soleh

Kakzakie said...

Alahai kakak misslah Marya. Semalam kakak tak ke sini. Kalau kakak baca N3 ini semalam boleh juga kakak tunggu... rugi:(

yusuflaili(Goku) said...

salam;
bertuahnya dapat keudara secara live.

sue zainun said...

bestnya msk tv..
mcm mana berjalan lancar x? hihi..:)

~::Chenta::~ said...

bangga nyer Chenta
ada kawan macam kak maya

Fai CeritaCinta said...

kak marya, fai baru baca entri akak ni... terlepas nk tgk akak secara live... ade tak rakamannye kak??

Che Rosliza Che mat said...

CR pun baru baca...terlepas hihihi

Mutiara Bernilai said...

Salam sis Marya :)

sian Iman..sdey je tengok dia nangis..
haha, nasiblah dapat parent yg gila2 n happening mcm sis and suami kan?

:)

nway, kite tengok MHI live akak tu. wahh.. suka2.. bangga pun ada, even x kenal secara nyata, tapi tetap bangga sbb kenal kat alam maya :)

izz iizza said...

tahniah..:)