Gracias!

Aug 8, 2012

My Sweet August! ;)

Assalammualaikum...

Hola todos!

August always bring smile to my face, happiness in my heart and  joy in my life... Thank ALLAH for all I have...     

Today is our 4th Anniversary! 08.08.2008 to 08.08.2012 ;))

"Te Amo!

Happy Anniversary! Feliz Anniversario!

Gracias a Dios que hemos sobrepasado todo obstaculo y todo se lo debemos a El por tiempo compartido... Te quiero mucho! xoxoxoxo..."

Gedik nak mengenang kembali Ogos yang telah lama berlalu...hiks ;))


Selesai diijabkabulkan di Masjid Sikamat Seremban, Negeri Sembilan... Suka dengan gambar ni... Rasa macam, "Eh, cantiknye aku!" Bedak bertepek-tepek kat muka tutup segala cela memang lah nampak mulus je...ye tak? hak...hak..hak... ;p


Malam berinai... Baju songket memang cantik kan... Tapi sekarang ramai yang taknak pakai dah... ermmm... :))


9.8.2008
Rumah saya tema purple... Sebenarnya saya nak color pink tapi hubby tak mau... Itu yang jadi color purplish pink or soft purple! Hish..  bila tengok gambar ni rasa gatal nak sanding lagi pulak...hehehee ;p :)


Reception di rumah pengantin lelaki pada 10.8.2008... 

Ni color hijau lumut atau hijau pucuk pisang? Ntahlah ==' 


Pernah tunjuk gambar-gambar persandingan kami ni dengan local Peruvian... Terkejut mereka dengan kemeriahan majlis perkahwinan orang Melayu dengan pelbagai persalinan... Tentulah mereka kagumkan :) 

Dulu, masa Iman baru pandai bercakap bila nampak je semua gambar ni terus dia bersuara, "Ummi" Sambil tunjuk-tunjuk gambar saya, "Babah" Sambil tunjuk gambar hubby... Lepas dah lama termenung, "Pak pak pong, panten..panten!" hak...hak..hak... :D

Unexpectedly, dia cakap pulak "Iman...? Iman...?" Tanya mana Iman, sambil tunjuk-tunjuk diri sendiri...hahaha...huk alah... belum proses lagi time ni nak oooii....hehehee ;p

After 11 months, 3 weeks and 3 days... Iman turn up into our life! Our precious moment ever! Alhamdullillah...

~1.8.2009~


Baby yang juara menangis dalam wad! hehehe... Montel...montel...bam bam... Masa mula-mula boleh pulak terfikir... "Eh, anak aku ke ni" Cepetnye mata...hehehe ;)

~2/8/2010~

Percutian ke Langkawi sehari selepas hari lahir Iman yang pertama dan untuk celebrate anniversary kami yang ke 2 :))


Lepas berkahwin kami tak sempat nak honeymoon sebab macam-macam hal... Seminggu selepas kami kahwin saya kena duduk exam untuk confirm, hubby pulak dipanggil untuk interview kenaikan pangkat... Rezeki selepas kahwin! :)) 

Kira macam honeymoon tapi lebih bermakna sebab angkut kedua-dua bonda yang tersayang :))


Angkut nenek & uwan naik boat-Island Hoping! Jangan tak caya! hehehe ;))


Iman first experience naik flight! Tambang murah Air Asia lah katakan :))

Dalam bulan Ogos, 2011 juga hubby dapat surat diarahkan untuk bertugas di Lima, Peru...

1/8/2012 (Waktu Peru) manakala 2/8/2012 (Waktu Malaysia), saya berpeluang on air secara 'live' di MHI, TV3... Kebetulan jatuh pada Hari Jadi Iman yang ke 3 tahun... Syukur Ya ALLAH kerana rezeki yang tak putus-putus dari MU...

 Credit: Doc 

Moga Ogos-ogos yang mendatang akan lebih manis & bermakna buat kami... insya'ALLAH... Ameen...

"Kita melihat pelangi di atas kepala orang lain, tetapi tidak di atas kepala sendiri... Hidup ini tidak selalunya mendatar, adakalanya mendaki, kadang-kala jatuh... Letakkan dunia ditangan, bukan dihati... Sebagai alat, bukan matlamat... Belajar erti syukur serta sabar... Hasilnya nanti sangat-sangat manis"

Oh, mi dulce Agosto...

Gracias por leer... Chau :))

72 comments:

SangRatoo said...

As Salam Marya,

Rasa tersentuh baca entry Marya kali ini..apa² pon...Happy Annivesary..semoga berkekalan
hingga ke akhir hayat..

happy ogos juge..hehehehe :)

mamavogue said...

Assalam Marya Sayang,
wahh..memang memori terindah kan..

suka ngan cara penulisan Marya, tersusun je jalan cerita semua.

atuk said...

Salam Ramadhan Marya

moga bahagia hingga ke Syurga

missSenget said...

bila tgk gmbr2 org kahwin, kita terfikir2 bila turn kita..

mood : gatal.. kah3..

banyaknye peristiwa bulan 8 kak marya.. meriah...

yg mhi tv3 tu, xde kt utube ke..? xsempat tgk.. Y__Y

Sue-Rya Qistina said...

Happy anniversary to both of u my dear. semoga berkekalan hingga ke syurga firdausi. amin. u look so gorgeous wearing baju perantin :D

mamavogue said...

Oh sorry lupa!

Happy 4th Anniversary dear..
Moga kekal hingga ke Jannah..
Happy for you..!

Abil Fikri Ahmad said...

Salam Marya..Happy Anniversary!! moga berkekalan anniversary nya...oo kat sana tak ada jual bj melayu n bj kurang kan, cmana nak shoping raya...emmm tak pe, tak pe, cuba u pinjam baju mumia itu hari, lain dari yg lain sikit nampaknya hahahaha cuba try!!hahahaha

chepah ila Hussein said...

happy anniversary kak Mar!
same here with me.
already 4 tahun dah kita...

wah!

kak mar sila tambah lagi sorang.

hehehehe

doc said...

Hola..!!


comelnya awakkkkkkkk!!!!!!!!

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..

Happy Anniversarry to both of you.. moga kekal bahagia hingga ke syurga..amin~

Semua yang indah2 di bulan Ogos.. moga kekal indah sampai bila2..

take care n selamat menjalani ibadah puasa.. dan membuat persiapan raya..:)

p/s: jangan lupa selalu dengar lagu raya untuk amik mood raya k~

NUNU EERA said...

teringin nak b'honeymun ke langkawi jgk. ;) tpi xbwa nenek la .. ;)

Zefa NorAsmara said...

Selamat ulang tahun perkahwinan marya. Semoga berbahagia hingga ke syurga.. :D

ps: wah masuk tv ya.. tahu tentang itu dr blog Ummi Iman.. :D

ijayuji said...

Salam marya!!! kalau maria ckp dlm bahasa yg kita tak berapa nak phm, phmnya amigos, adios, te amo tu paham ler yg lain2 kita tak berapa nak phm ehehe... ni versi kita pulak :D

KEKKON KINENBI OMEDETOU! Doanya Moga masjid yg di bina 4 tahun yg lepas berkekalan hingga ke akhirnya dan dipermudahkan segala urusan2 marya n suami dunia akhirat insyaAllah!

Dulu2 kita lagi sempoi, tak sempat nak prepare yg grand2 gituuu, ala kadar ajerr tp skrg tak menyesal bersyukur dgn apa yg dikurniakan sampai hari ni, dulu2 baju songket kita dah lah buruk, pelamin pun buruk2 belaka ehehe.. dah jalan 10 tahun lebih dah, tp bila ingat2 balik mmg ler tersgt kelakar, mesti org ingat kita ni pengantin segera, segera makna kita ni nak elakkan maksiat ececece...

Momma AA said...

Salam marya...

wahhh.. comel la marya... mcm elmy nadia (pelakon) la pic yg pakai baju purplish pink tu..
iman pun nmpk tembam.. mesti 3+kg masa lahir ni kann...

terharu pulak dgn kata2 akhir marya..
"Kita melihat pelangi di atas kepala orang lain, tetapi tidak di atas kepala sendiri... Hidup ini tidak selalunya mendatar, adakalanya mendaki, kadang-kala jatuh... Letakkan dunia ditangan, bukan dihati... Sebagai alat, bukan matlamat... Belajar erti syukur serta sabar... Hasilnya nanti sangat-sangat manis"
tersentuh dgn ayat2 diatas.. :p

izz iizza said...

banyak kenangan manis dibulan ogos ni..happy anniversary yer..dn happy birthday tuk iman..

tahniah berpeluang masuk mhi..:)

SURIA AMANDA said...

happy anniversary dear...mmg org seremban eh?

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

indahnya kak marya... moga berkekalan hingga ke syurga (^___^) suke baca kisah bulan 8 ni... hepi eniberseri ye kak...

Anum said...

Happy Anniversary

Masya said...

happy anniversary...
moga kekal hingga kesyurga...

saniah said...

Happy anniversary dear....4 thn dah ya...
Moga bertmbh murah rezki dan berterusan mndpt rahmat dr Allah ameeen
:-)

fiza said...

Happy 4th anniversary to both of you. Smoga kekal bahagia selamanya ☺☺

cikbedahlaser said...

ogos mmg the best hahah
owh sama anvsry kite ye...

slmt pengantin baru 4 tahun..
smoga allah berkati n rahmati hbgn kalian.. kekal bhgia hga akhr hyat...

wan nurul hezrina said...

hepi enibersery kak..seronok tgk ko.aku tah bila berpeluang nak g merantau jauh2..teringin gak..apapun smoga rezki ko anak beranak terus murah

Mixed-family in da house.... said...

Marya!!!

Happy anniversary....

suka-suka hijau lumut tuuu....just nice (maklum ler fav color dini tuh...hehehehe)

Semoga terus bertambah rezeki kebahagiaan, kemewahan, kesihatan, kegembiraan dan anak! hikss.....

take care!!!

KhaiRin : anies said...

HAPPY ANNIVERSARY!
2 pupu sy pon kawen tarikh yg sm...

Anonymous said...

miloais : salam my dear....

happy anniversary
moga uols sekeluarga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

norhidana said...

as salam Marya,

eppy 4th anniversary 4 both of u... semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

seronok nyr, banyak yg terjd pd bln 8 ek, dana pun suke ngn no 8 suke sgt, mungkin sbb dana lhir pd bln 8 jgk...

Izan Ishak said...

ogos yg sgt bermakna rupa2nya dlm hidup marya ye. semoga marya n family terus dimurahkan rezki oleh Allah...

ShimaSalleh said...

Happy anniversary, happy momento!

Terasa mcm daku pun tertarik2 masuk dlm bulan ogos hahaha...
psstt mintak2 la ank no3 bukan bulan ogos! hahahaha... ;p

Kakmar mmg cantik & manis :))

:: Mrs.Eady :: said...

happy anniversary!

Daddy Ziyyad said...

happy 4th anniversary :)

ada buat celebration ke kat sana? :P

QueeN TerataI said...

happy anniversary.. sama2lah kita menyambutnya ya.. tarikh semua sama.. :)

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Marya

Tahniah untuk tahun ke-4, moga berkekalan ke akhir hayat...
Sentence akhir tu...huhu...bermadah shahdu....tersemat nun jauh ke lubuk sanubari....

Selamat berpuasa...

radziah AR said...

mmg ogos bermakna utk marya. tumpang gembira... bnyk kisah bumi peru yg akak dpt tahu dgn membaca blog ni...

Kamalia said...

happy 4th anniversary marya..semoga berkekalan dan berbahagia hingga ke syurga.
happy belated birthday iman. semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia akhirat!

Kakzakie said...

Tahniah Marya. Empat tahun menganyam kehidupan sebagai isteri dan moga terus istiqamah hingga akhir hayat hendaknya..

Iman dah besar bolehlah tambah lagi teman buat nya.. Lahir di Peru ok jugakan.

Nens Collection said...

peewiittt...berseri2 kak marya..mmg havoc la..sy pon rs nk sanding skali lagi kak marya..tp dgn hubby jgak la..teringin nk sambut aniberseri pakai baju pengantin..pastu buat potoshot..must best gilerrss..hehe

x sempat nk tgk kak marya live tv3..mst x pasan..kalo x leh dgr suara kak marya..pastu leh action ngn hubyy "tu kawan blog saya!!"..hehe

CaDLyNN said...

happy anniversary...cantiknye k.marya..

ekeke..laki mmg takmo pki pink kan? tgh memujuk ni..hahahaha...

CaDLyNN said...

eh..lupe nk ckp..
happy anniversary..semoga bahagia hingga ke syurga :)

susumanis said...

Salam beautiful marya, wishing u n hubby a very blessed annivesary, cantiknya gambar pegantin, de iras nasha aziz la.. :))

Mamasya said...

Happy Anniversary buat Marya&suami. moga tambah bahgia...kekal selamanya.

Kesuma Angsana said...

tahniah! hari ni saja rasanyer KA baca ada 4 -5 blogger yag sambut anniversary ke 4 same like u tau!

CikLily Putih said...

sweet je gambo kawin ek...

ari tu tak sempat nak tengok kat Tv3 lah, bangun lambat huhuhuh

mama ju, said...

Slam sejahtera Mar,

Memang hidup ini indahkan. Bersyukurlah. Apa2 pun tahniah.

umiyumi said...

Salam Marya,
selamat ulangtahun perkahwinan.. wahh mmg berseri2lah Marya masa persandingan tu.. masa nilah kan nak bergaya tukar2 pakaian kan he he..

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Salam. Waaah.. Sama chanteq sama hencem.. Hepi Hepi Hepi...!

Mat Som said...

Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan Marya dan En Nadri, semoga bahagia sepanjang hayat

Nowwa Fitri said...

Happy anniversaty..I love August too ;)

Amie said...

Selamat uloag tahun perkahwinan Marya, moga bahagia hingga ke syurga. Banyak imbas kenangan dalam tempoh 4 tahun ye...

maszull said...

assalamualaikum matrya...selamat tahun perkahwinan yer...:)

Ummi Iman said...

Askm Marya,
Lucky No ker? ;) Kebetulan semuanya bulan 8 kan.. Senang nak ingat. Perjalanan hidup manusia mmg berbeza2. Semuanya bergantung pada diri dan ketentuan Allah. Happy for you.

Happy 4th anniversary. Semoga terus kekal bahagia, murah rezeki dan dilimpahi rahmat oleh Allah.

Sidratul Muntaha said...

31st august 1981..
anibersari mak ayah aku...
9 bulan lepas tu kuarlah aku.
huhuh...

happy anibersari dear..
semoga dipanjangkan Allah jdoh kalian hingga akhir hayat.
insyaa Allah

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah...syukurkan dgn nikmat Allah.. :) seronok tgk gambar2 smua tu..fmly yg bahagia bermula dgn ikatan pernikahan hingga ke syurga InsyaAllah :)

Fai CeritaCinta said...

semoga berkekalan hingga ke syurga ye kak... fai tumpang happy dgn kegembiraan akak :D

Nini D.. said...

Happy belated anniversary dear!!

Irfa said...

smoga bahagia milik kamu :)

Mila@Rimbun said...

happy anniversary...

Ibuhani said...

Smoga keluarga marya diberkati Allah SWT dunia akhirat.....happy anniversary, dear!

Azi said...

happy anniversary marya,... sy pn 16/8 ni genap 4thn melayari bahtera perkahwinan...

btw cantik gambar kawin marya, pling suka belah lelaki tu... and betul ramai yang tak suka pakai songket dah, sy pn dulu pn masa kawin xde sarung baju songket

Mama2Q said...

salam marya...wah banyaknya kenangan manis bulan ogos kan...happy anniversary ya marya...hapy birthday iman...
moga keluarga kalian terus diberkati...amin

ieda said...

memang memory lah dik kan
anyway memang akk pun suke ngan 1st pic tuu .. ;))

anyway happy 4th anniversary my dear .. hope u will always happy with ur true love & lovely cute son ..
doa akk dari jauh ;))

jemarisuri said...

hepi aniversary marya...moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

hepi ogos ye...^^

****samalah plak kalau hijau time js kahwin dulu...kalau tengok mesti senyum sendiri...^^

m.u.l.a.n said...

happy anniversary marya...!!!

happy & healthy always...

Eye_nee said...

Hepi 4th Ann. sis...semoga hubungan ini terus kekal sehingga akhir hayat kamu berdua...cantik gambar masa nikah tu..diam tak diam 4 thn dah yer...cantik pula akk tgk kaler hijau masa persandingan sebelah pihak lelaki tu...

Cikgu Ma said...

happy anniversary kak..moga berkekalan sampai hujung usia...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is singgah lagi tengok gambaq kawen.. suka sangat (^___^)

Lynn said...

Happy Anniversary dear..semoga berbahagia selalu..Lynn suke gambar yang awak suke juga tu..memang cute dan comel sangat...Jangan sedih2 k..

(cantik tudung pink tu..)heheheh saje je nak sakat..

Puan Kutu said...

byk betul kenangan manis pada bulan ogos ye..sy tumpang gembira membaca sbb ogos bulan kelahiran sy gak kan.hehe..

suka sgt pic nikah tu..cantik!hiks..

aiman juga penah tnya soalan yg sama masa tgok pic kawen sy..dialog dia lebih kurg cmnie :

aiman mna?ibu ngan abah tak bwak aiman pun..

hehe

inazamri said...

hepi anniversary marya.Semoga terus dimurahkan rezeki.Mana tau nnt balik Malaysia leh jd pengacara di MHI pulak.Banyaknye kenangan manis bulan ogos ye.

anisalya said...

happy belated anniversary ye marya. sama la. tak sempat nak honeymoon sbb tak pernah terfikir pun ke arah itu. hahaha... dah ada anak2 baru la rasa adeh... rugi tak spent masa lama2 dgn husben sbb sekarang ni anak2 je la dok berebutkan abahnya. huhuhu...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

happy anniversary maryaa :)))


lmbt plak nk wish


so beautiful marya ms jd pengantin..tu kaler hijau lumut tu..sy pon pakai ms kawen dulu hehe

mama aini said...

assalam..mama terlewat lagi..`hepi anniversary dear`..semuga berkekalan hingga keakhir hayat amin..cantiknya marya pada majlis perkahwinan..