Gracias!

Aug 23, 2012

Terima Kasih... Gracias... Thank You.... Syukran... ♥♥♥

Assalammualaikum...

Hola Cariño!

Alhamdullillah, semuanya dah pun selesai & berjalan lancar... Harini baru boleh update sebab 2 hari recharge bateri... kepenatan ya amat! hehehe ;))

Jamuan Hari Raya yang julung-julung kalinya kami adakan di rumah pun selesai dengan 'smooth'... Actually, jamuan tu sekali dengan 'Open House' & jugak 'House Warming'... sejak masuk rumah ni tak pernah lagi buat apa-apa jamuan pun... Telah menjadi kebiasaan kami di Malaysia dulu buat majlis sebegini... Syukur alhamdullillah, kerana tetamu yang datang juga agak ramai dalam 50 orang... Macam tak percaya semuanya berjalan seperti yang dirancangkan... :))

Temubual bersama MHI di TV3 juga Alhamdullillah dalam kesibukan melayan tetamu, segala-galanya berjalan lancar... :):)

'Mood' raya tetap kami rasakan tapi dalam rumah je, bila keluar rumah rasa biasa-biasa balik...hehehe ;))

Actually, terlalu banyak nak story tapi nanti-nanti tunggu mood & idea mari dulu... ;))

Bagi siapa-siapa yang tak sempat tengok rancangan MHI, TV3 haritu boleh tengok semula di tonton.com.my atau boleh pergi blog Kakcik Seroja yang baik hati merakamkan sedikit sudutan temubual saya tu... Terima kasih Kakcik atas entry khas buat saya: Marya Yusof (From Peru With Love) di MHI, TV3... Semoga ALLAH balas segala jasa baik Kakcik... Tak terbalas dek saya... Tidak hairanlah ramai rakan blogger yang sayang dengan Kakcik.... Kebetulan waktu ini di Malaysia 24/8/2012 adalah Hari Lahir Kakcik, di sini masih lagi 23/8/2012... Apa-apapun, Selamat Hari Lahir buat Kakcik... Barakallah... barakallahufik... xoxoxoxo :))



All pics credit to Kakcik Seroja :)

Terima kasih buat semua yang memberi sokongan... Terutama sekali buat rakan-rakan blogger, rakan-rakan yang baru saya kenali... Yang add saya di FB... Terima kasih banyak-banyak... Semoga hubungan yang terjalin berpanjangan... Maafkan saya kalau tak dapat nak 'attend' semua... Saya suka kalau ada orang nak berkenalan dengan kita the same way saya juga suka nak kenal dengan semua orang... Tegur-tegurlah saya... For me, everyone is special! I'll try to treat everybody equally... No matter who you are... insya'ALLAH... Kita ni sama je kan...hehehee ;))

Pada semua tetamu yang hadir dimajlis kami tempoh hari... Terima kasih kerana sudi datang, thank you for coming, gracias por venir & syukran jazilan... errr... tak tahu pulak...huhuhuu...nampaknye kena belajar arab dengan pak syeikhlah pulok... *wink*wink* :))

Nanti update lagi... Salam Aidilfitri! Eid Mubarak! :))

Chau... ♥♥♥





44 comments:

kakcik said...

Assalamualaikum Marya.

Terharunya kakcik bila Nama kakcik disebut2 di sini. Kakcik sayangkan semua 'adik2' Dan 'anak2' kakcik. Kakcik Cuba buat semampu kakcik saja.

Terima kasih atas ucapan di hari kelahiran kakcik. Semoga Allah SWT Yang Maha Pengasih Dan Maha Penyayang memberkati dan merahmati kita semua. InsyaAllah.

Egg Head said...

salam.....kak marya,mcm x caya akak masuk TV3....woha...dah jadi artis skrng ya....hehehe..

apa pun,selamat raya...salam lebaran

mama ju, said...

Salam sejahtera

Salam aidil Fitri dan maaf zahir batin.
heeh mama pun ada tgk, masa tu baru balik dr kedai, ada cuba ambil gambar, tapi dlm tergesa tu tak jadi sgt. Tapi dptlah tgk gambar2 Mar dan dgr celoteh Mar.

OK, salam sayang drp mama.

Acik Erna said...

assalam marya..bila tengok gambar pun dah tau kemeriahan hariraya dalam rumah marya,,memang kena charge bateri semula..kalau acik yang dah berumur ni lagiii lah terasa letih..tapi tetap seronok walaupun letihkan..

Ariff Budiman said...

Salam
Memang padat sungguh aktiviti

CaDLyNN said...

k.marya glam :)

selamat hari raya..ehehehe

mamavogue said...

Assalam Marya Sayang!!

Ala.. mamavogue tak tengok pun Marya kat MHI.. Nanti nak korek2 gak kat tonton.

Terima kasih jugak sebab sudi sambut salam persahabatan dari mamavogue :)

Daddy Ziyyad said...

tahun depan raya kat Peru lagi ke? Boleh masuk Astro Oasis pulak! ~ hi hi hi

Hanis Azla said...

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.. wah, ramainya tetamu.. kagun akak marya boleh masak untuk tetamu yg ramai.. bagusnya.. dalam dok ingat nak tgk marya kat tv hari tu, akak terlepas jg siarannya sbb pagi tu sibuk2 kat dapur kat kg mertua.. hu..hu.. anyway tetap seronok dpt tgk gambar yg kakcik sharekan.. Alhamdulillah, seronok ada kwn yg baik2 dan sgt sweet mcm kakcik..

Nor Salmi said...

Assalamualaikum, Marya..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Tentu gembira & puas hati dpt melayan tetamu yg hadir..

Akhirnya, sempat juga akak tengok Marya @ MHI TV3 hari tu..

Mariambebakar said...

Salam dear,
Wohoo, mummy nak explore semua malam ni (Insyaallah).. Almaklum le, esok dah saturday.lagipun this week mummy tak balik KL, (tak perluler melayan daddy, ngehngeh), boleh tidur lambat dan ngadap lappy untuk kawan2.
Pssstt: Belum sempat mummy menonton 'tonton'.. Insyaallah, tapi mummy dah tengok sikit kemunculan Marya di MHI...dari saper tu? kak cik seroja?
Erk, happy birthday kak cik :)

Huda said...

Selamat Hari Raya untuk Marya..:) Seronoknya masuk tv..

Azi said...

alhamdulillah marya.. semuanya berjln lancar... wlpn jauh diperantauan tak bermakna hari raya tak meriah kan... itu semua pengalaman...

selamat hari raya marya...

ShimaSalleh said...

tak tgok... sibuk layan afiq yg tak sihat... bukan sibuk layan org beraya tau... Dah semgu afiq demam nih

QueeN TerataI said...

salam marya.. tahniah krn semuanya berjalan lancar.. pasti terasa kepuasannya kan? Queen x berkesempatan pun tgk siaran TV3 tu sibuk sgt membantu mak kat rumah.. TV pun x sempat tgk..

saniah said...

Salam marya....sihat ke...:-)
Alhamdulillah berjaya mnjamu kwn2 di sana...meriah ya sambutan kat sana
Balik msia blh buat jamuan utk kami.plk...takpe kita buat potluck pun blh ;-)

Mama2Q said...

as salam marya..wah makin glamer tau...rugi lagi terlepas sekali lagi...dok di rumah kat kg tu tak tgk tv sgt...lagipun terlupa yang ada siaran marya hari tu...

Ibuhani said...

Salam aidil fitri dr ibuhani n keluarga. Maaf zahir n batin. Smoga ukhwah kita berpjgn...x smpt pn tgk dia dlm tv. Nnti kita tgk kt website tv3 tu ye......

Puan Kutu said...

bestnya siap buat jamuan.mesti meriah.wpun tak dpt meraikan bersama famili,rakan2 ysng bertandang mesti cukup mengembirakan

POSH76 said...

nanti nak tontonla...sibuk beraya tak tengok TV...apa2 pun nak ucap selamat hari raya maaf zahir batin

maszull said...

assalamualaikum marya...seronoknya beraya tahun ni n moga semuanya berjalan dgn lancar yer..:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ala.. x sempat tgk kt tv aritu..
kire terubatla rindu kaum kuarga kat malaysia dpt tgk akak kt tv ritu..
btw, Selamat Hari Raya Aidilfitri yg ke sekalian kali.. =)

fiza said...

Tahniah maryaa. Tak tau pon u masuk MHI lagi. klo tak mesti saya dok depan tv...hehehe...

Apa pon...alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.

mama aini said...

assalam marya..rasa sayu bila dengar suara marya yg sebak waktu menyampaikan salam aidil fitri buat kelaurga marya & mentua..
** utk rakan blogger pun ada.. :)

izan mama mia said...

selamat hari raya....ala tak sempat tgk....anak2 tgk astro ceria...lagipun..sibuk time tuu..

ieda said...

alhamdulillah sib baik kakcik sempat rakam ..
akk lak memang dah lupe , kebetulan betul adik ipar buka channel tuu dan terus pengacara tuu sebut nama marya di peru .. akk terus terpacak depan tv ..
leka nak dgr suara marya ekke lupe nak rakam semua bagai ..
apa2 pun seronok mengenali marya dan keluarga ;)

mamawana said...

Assalam,

Nanti baru na klik2 tengok siaran tu.. haritu tak sempat heee...Tahniah to beautiful marya..bertambah glemess

Cikgu Ma said...

kalo saya kt tempat akak pun mungkin sebak nak buat ucapan life mcm tu..

محمد رازيق said...

wah, akak masuk tv. hehe sori lama tak dtg blog akak. aritu pasan akak ad komen kat blog sy. selamat hari raya kak. hehe. free2 jmput singgah blog :)

Ummi Iman said...

Askm Marya,

Baru sempat terbang Peru ;) saya terlupa sangat2 hari tu...
Maklumlah bila ada di rumah MIL memang bersembang je.. TV pula memang tak buka. AI tak suka orang buka TV bila ramai2. Bising katanya ;)

Mesti penatkan buat open house. Tapi seronok sebab hati terhibur dgn tetamu yg hadir. Mesti byk juadah yg dibuat. Saya jarang buat. AI tak larat nk layan org ramai2 sekaligus

eLL said...

salam kak marya.
wahhhhhh, comelnya. hihi.
selamat hari raya

Nens Collection said...

sy pasang jgak tv..tp x sempat ngn on air kak marya..sbb nyer sibuk duk jd org dapor..huhu

Bulan Syurga Firdausi said...

seronoknya kak... :) x wish sy pun hihihi

Bulan Syurga Firdausi said...

pas subuh tadi sy gerak dr kg hee hari ni baru start keje..tp x smgt lg..huuu

wan nurul hezrina said...

amboi kak kemain cun lagi2..hehe femous kak ko pasnie=)

Cho Zila said...

macam banyak benda yang nak di ceritakan yerk.. takper nanti cerita satu2... nampak seronok beraya di sana.. ramai gak 50 orang tetamu....

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

laaa hai, akak yang add saya kan? hihihihi

x perasan la. sori2, selamat aiditfitri kak marya! maap zahir batin, hihi ;))

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..
tak sempat tengok jugak.. huhuhu..
bukak tv tapi dah lambat.. tak pe.. tumpang tengok kat blog kak cik lah~ :)

MamaEma said...

Salam Marya, Selamat Hari Raya. tak sempat nak tgk MHI hari itu..tak apa kejap lg nak gi tonton kat tonton.my ..

Zie said...

masuk tv.. terubt rindu sanak saudara kat kg ni...

Dr Singa said...

kali ni saya tak sempat nengok...

:(

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.... selalu tak dapat tengok terus dari tv,,, seb bek ada rakan blogger yang prihatin... timakasih kakcik (^___^) is pun tonton dari blog dia (^___^)

Arham Md Ali said...

Belum tengok lagi videonya, nanti tengok :)

sal ya said...

mmg penat kalau kena masak utk open house ni kan...