Gracias!

Jun 27, 2012

That title make us smile! :)))

Assalammualaikum...

Hola todos!

Terima kasih bagi semua yang memberi respond tentang Definisi Kebahagiaan??? itu yer! Really appreciate & I've read all the comments over & over again for several times... :)))

Cuaca harini sejuk & mendung! Mendung tak bererti hujan! Tetiba nak nyanyi...hik3 ;)) And so true! Memang tak hujan! Masa menaip ni mata mengantuk ya amat! Kalau boleh nak tidur sambil peluk-peluk!

Peluk-peluk dengan dak buchuk ni ~


Bila ada orang asing dalam rumah, ummi biasanya pakai scarf so Iman pun nak jugak! So Ummi pakaikan dengan handkerchief babah! :))


Macam pirate tak??

Me llamo Capitan Jack Sparrow! kekekekek ;p :))

Panjang dah rambut dak tecik ni!

Nak tau un secreto (one secret)? Harini nak masuk 3 minggu Iman dah tak isap cupon! Cupon tu puting lah! huk3.. ;))


 Inilah cupon Iman tu... Dari Iman baby masa baru beberapa hari uwan sumbat cupon dalam mulut man... Sebab, Ummi kata Iman asyik nak nyennyen (nenen-susu) jek!

Lepas tu kalau lambat mulalah nak ngamuk! So, atas nasihat uwan, bagi je puting... Lepas tu memang Iman kuranglah nak terkuak...kuak... Ummi & babah pada asalnye memang takmau bagi puting tu... hiks ;))

Sejak dari tu, Iman memang takleh pisah dengan cupon ni... Candu Iman ni tau! Kalau takde cupon ni bukan Iman je takleh tidur, ummi, babah & semua orang takleh tidur tau!

Dari Iman kecik sampai sekarang ni kalau dikira-kira adelah dalam 20 buah cupon! Banyakkan? Tak termasuk yang hilang & tercicir jatuh kat banjaran Andes nun...hehehe... (Hilang dalam kapal terbang)!

Beberapa kali jugaklah ummi & babah nak pisahkan cupon dengan Iman tapi tak pernahnye berjaya! Iman akan cuba sedaya upaya agar babah & ummi putus asa nak pisahkan kami...hik3... Iman akan menongeng-nongeng, merengek-rengek atau paling tragis Iman akan menjerit dan menangis waktu malam supaya babah & ummi tak boleh tidur nyenyak...hak hak hak;)))

Tapi, tibalah satu haritu Iman tak ingat mana Iman letak cupon tu... Iman kadang-kala lupa mana Iman campakkan cupon kalau tengah leka main... Biasanya kalau Ummi nampak dia akan sorokkan & bagi bila time nak tido je tapi haritu Iman betul-betul tak ingat mana Iman letak!

Puas Iman cari... Puas Iman merengek nak cupon... Banyak kali Ummi tanya mana Iman letak tapi Iman tak ingat jugak...huk3... :(

Lepas tu, babah bertegas & marah paksa jugak Iman ingat & cari mana cupon tu... Babah marah Iman... Babah cakap kalau babah cari & babah jumpa babah nak buang cupon tu... Iman tak boleh isap lagi sebab Iman tak usaha cari & simpan elok-elok... Sedih sangat... :'(

Lepas tu tetiba babah terjumpa cupon tu... Tersorok bawah sofa! Tapi babah... babah... huhuhuu :'(

Babah putuskan dia!


Nilah cupon yang dah putus tu! Huwaaaaaaaaaaaa!!! Malam tu Iman tido sedu-sedu sebab nangis tapi cupon dah takdeeeeeeeee....

Ummi cakap Iman dah besar, tak payahlah isap cupon lagi... nanti gigi tak cantik! huk3..

Esok tu Ummi buat kek coklat untuk Iman... Chocolate keke y fresa! 
  

Nyum..nyum... 


Ummi cakap Ummi tak pandai deco-deco! Tapi Iman & babah suke je kek ni sebab ade strawberry & chocolate...hehehe :)))

Auntie Gloria cakap orang kat sini panggil postres! Postres = Dessert :))

Kalau orang tanya mane cupon Iman? Iman jawablah, cupon dah putus! Babah yang putuskan...hehehe :))

Kat bawah ni gambar-gambar Iman pergi peluqueria-hairdresser! Potong rambut lah... Ummi pernah kongsi dulu di entry: Iman, mutiara hati kami! Mi Carino!







Tada ~


Hensem tak? Hik3..





Hasta luego!

Pssssst... Sebenarnya puting Iman ada lagi, babah putuskan puting yang dah rosak macam kena gigit tikus depan Iman...hak hak hak ;))) *Ummi*


Chau... :))

P.S. Pagi tadi dapat good news, akan dapat 'title' baru tak lama lagi...Insya'ALLAH... Syukur padaMU Ya ALLAH... Moga segalanya berjalan mengikut perancangan yang terbaik dariMu Ya ALLAH :))
P.S.S Semoga bila besar nanti Iman baca coretan Ummi ni & kite gelak sama-sama! hehee :))

49 comments:

Mat Som said...

Lama betul saya tak jengok blog kawan-kawan khasnya blog Marya ni, maaflah, sebenarnya kedua-dua laptop saya dah masuk ICU,sebab anak kecik saya dah tuang susu kat situ.

IMAN ni pakai skap,....?
Cute betul Iman ni, nak juga tgok video Iman berbahasa Spanish.

Ok, jumpa lagi.

susumanis said...

salam beautiful marya..new title for iman kah..nak jadi abang long ya,hihihi, kalau ya tahniah k..very happy for all of u...

fiza said...

Kiranya iman dah stop hisap cupon lah yer ☺☺

Sedapnya kek tu.

Mixed-family in da house.... said...

Salam Marya,

wah apakah good news ituuuu? jeng jeng jeng...tak sabar mahu tahu !!!!!

kek itu...dengan stroberi....sungguh menggoda!!!!

umiyumi said...

Salam Marya..
wahh akan dpt title apa tu tak sabar nak tunggu hehehe..
hensemlah Iman tu.. mmg bagus tak hisap cupon dah kalu tak gg rosak nanti tak hensem ;)

Nens Collection said...

hehe..nakal abah ng mama die ni..putuskan cupon iman ye..hehe

kretifnye tempat potong rambut..siap sediakan kereta mainan camtu..;)

tahniah kak marya ats title bru tu..kongsi la dgn kami..;)

Ummi Iman said...

Askm. Wah lain mcm je title tu.. Iman nk jd Abg ke?
Iman saya hisap puting juga masa baby. Kes yg sama. Tp bila dah besar, umur berapa ya tak ingat. Rasanya 10 bulan, dia sendiri tak mau. Termasuklah buaian. Perasan dah besar lah tu. Senang sikit kan dr kita yg suruh ;)

Rambut pendek nampak gentleman ;) rambut pjg nampak macho ;)

~::Chenta::~ said...

Akhirnya ...
.. Syabas ummi & abah!!


^____^

Nens Collection said...

kak marya neni x sempat la nk buat resepi eskrim goreng tu..kalo marya nk..leh tgk link ni..kak fieda buat eskrim goreng arini..sume resepi dr tuan punyer sama yg neni amek..;)

http://www.mylovely-fieda.blogspot.com/

Bitt (doubleIS) said...

handsome boy...cupon yer...dulu iskandar pon susah nak pisahkan dia dengan bantal busuk...ehehhee lama2 ok...tapi kesian kan..hehehhe

Lynn said...

Salam Marya...

Nape idung Iman tu macam luka je tu..?Iman dah besar kan..?Bila Iman nak dapat adik?hehe

SURIA AMANDA said...

waaaa....baru nampak boboiboyy...so dah besar x leh ada cupon lagi tau...

che mid said...

Salam.. maaf sangat lama tak singgah sini.. dah slow sikit berblog sbb ada komitmen lain.. tapi iman memang macho la bila dah potong rambut.. dah tak payah isap cupon lagi.. ilang hensem kang..

rostina76 said...

salam myra...lama kros tak singgah sini. dah nak jadi teruna le tu Iman tanpa cupon (kelakar je nama cupon tu).....btw tittle apa tu?????jgn lama2 sgt rahsia, xsabor nak yibuk gak

Sue-Rya Qistina said...

iman dh encem bila potong rambut! hehehehe..

jom singgah! http://suriaqistina.blogspot.com/2012/06/tanggal-270609.html

Abil Fikri Ahmad said...

Salam...alaa cian dia, putuskan puting tu..dengar dia nangis tersedu2, ciann pulak rasanya..

Marina said...

wah bagus2...dah tak hisap cupon dah...

Abil Fikri Ahmad said...

Salam..alaa cian dia tak dapat puting, tersedu2 dia nangis rasa cian la pulak..

pok amai-amai said...

Aduh mak! HEnsem dak Iman ni. Kemas je rmbt baru die. Hehehehehe. Nak sket lolipop! Dgn kek cokelat tu! Nmpk yummeh2! Rajin awak bakar kek.

QueeN TerataI said...

salam marya.. gud boy iman dah x isap cupon lg.. seb baik anak sya x isap cupon ni kalau x jenuh gakkan nk pisahkan... wah.. cantik betul kedai gunting rambut tu kan.. agak2 kat M'sia ada ke kedai gunting rmbt mcm ni?

p/s: sedapnya kek... :)

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya..

Tomeynyeeee Imam pakai scarf... dah macam gegel dah.. cute!

hahahaha.. gelak zura baca citer imam ngan puting dia.. lebih kurang jek ngan citer My anis ngan puting.. puting dia putus jugak.. tapi dia sendirik yang buat.. kena plak masa puting putus tuh kami ngah bercuti.. mama nye x bawa puting spare.. risau jugak masa tu.. takut dia meragam x de puting dia.. alhamdulillah.. elok jek dia tido.. bila abes bercuti.. balik rumah cepat2 zura sembunyikan puting spare dia kat rumah kami.. alhamdulillah.. terus dia stop isap puting..hehehe.. nasib lah My Delisha x isap puting.. tapi fenen plak pikir cam ner lah nak stopkan Delisha dari nenen nanti.. x sampai hati.. kikiki..

eh eh.. terpanjang plak komen nye.. muehehehe..

Fai Shaklee said...

dah baca sampai tgh entri ni rasa mcm xde kena mengena jer dgn tajuk akak ni. hehe... tapiii rupa2nya perenggan last tu. CONGRATS kak.. rasa2nya ape yg ktorg semua teka ni betul. Happy for you. Doakan Fai juga ye. pssttt,iman memang handsome bila dh potong rambut ^___^

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

kak marya! memula xcited ngan kek ceklat strawberi tu.. then.. im tooooo xcited wif da new 'title'.... apakah? iman dah nak dapat adik ke? yey! (^___^) mabrukkk kak marya~

Golden Rose said...

hahaha...amzar dulu mmg sha tak ajar cupon or yg sewaktu dengannya...& nasiblah amzar pun jenis yg senang menyesuaikan diri...

m.u.l.a.n said...

congrats.. congrats..

mmg hensem boy ni...

maszull said...

assalamualaikum marya....wah sedapnya bila tengok kek utk Imam tu mesti sedapkan...

tahniah sbb ada good news kongsilah bersama2 kami yer...:)

Daddy Ziyyad said...

ahahaha..cupon kena kerat!

hensem lepas gunting..:)

rATu kEBaYA said...

memang susah nak stopkan memuting nikan.. pernah gak uzair macam tu.. tapi bila lenyapkan dari rumah.. uzair dah macam makin lama makin lupa.. sampailah sekarang..

:: Mrs.Eady :: said...

nyummm nyummmm ~

ieda said...

yelahh dikk iman dah besar , x yah hisap puting layie lah .. ;)
x elok gigi dan bibir nanti .. ;)
sure iman suke dpt kek tuu sedapp aunty tgk huwaaaaaaaaa ;))

ShimaSalleh said...

As'salam Kak Mar Cayang!!

Good boy Iman. No more puting2. Tak besh kan ada puting :) Rambut Iman pun mmg dah pjg, Walaupun dah pendek, Iman tetap hensem tau. Mintak sikit Lolipop mickey tu buleh? 20biji puting rasa2 buleh bukak kedai dah hahaha.. Okey Iman. Take care Ummi & Babah tau. (komen ini utk Iman tau =p)

Komen utk Ummi:

Sila buang puting itu haa..
By just reading the title, you oledi make me smile... Hopefully that i will smileeeeeeeeeeeeeee sampai telinga bila apa yg difikirkan adalah benar belaka..
Huish! Manusia mmg mcm tu kan =P

Babai Iman, babai kak Mar cyg!

Kakzakie said...

Iman good boy:) Sebenarnya Marya nak pisah puting lebih susah berbanding pisah botol susu. Pengalaman kakaklah tapi mujur juga anak kakak sebab perempuan ada malu-malu so caranya nak tunjuk org tengok mesti malu lama-lama tak mahu...

atuk said...

Assalamualaikum Marya

payah juga budak2 nak pisahkan dgn puting tu....

SangRatoo said...

Salam Marya..
Iman dah nampak Boy sangat..hehe hemsem and look smart lepas gunting rambut..hehe no cupon lagi ye sayang..hehehe..

marilah share gud news tuu..boleh sama² share the happinesss :) yuhuuu

Eye_nee said...

Barulah nampak kemachoan Iman bila rambut pendek mcm ni...Ada berita gembira????...Title baru?????...cam saspen jer ni....

wan nurul hezrina said...

kak tq recipi daging burger2..terharu sangat ko bg..sedapnyerlah kek stoberi coklat2..nyam nyam..lawa dekorasinya

jemarisuri said...

haha...iman tertipu..hihi
***mesti anak2 suka kalau nk potong rambut sbb tmptnya memang menarik dan tertarik kan..takde la takut je time nk potong rambut tu...^^


sedap la kek tu kan iman...mmg berbaloi tak hisap cupon..

tahniah marya..

azieazah said...

Bak mai sini email dak IMAN tuh. Nak soh dia baca entri mak dia nih... Amboiiii mak dgn babah dia, jahat yaaaa. sorok puting!

eLL said...

iman tak payah hisap cupon lagi tau, dah besar dan hensem dah.

sedapnya kek, nak sikit.
:D

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

kak marya: moga iman jadi anak soleh!

hihi tp cupon tu memang mende perlu kan? kikiki ;)

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Sebbaek nak gak tukor2, buatnya nak the same one jek sampai besor? Ngeh3x.

Zie said...

Ingt nk ajar sikecik cupon jugk... Tapi bila pk sush nk pisahkn nnti terbantutlh pulk...

Baguslh iman ni...

Apa title tu marya.?

sudipVSsenduk said...

Marya, entah-entah si babah kot yg hisap cupon tu sampai putus... hihihi

Iman lebih handsome & nampak dewasa dgn rambut pendek la, cute!

Izan Ishak said...

salam marya...

lamanya izan tak singgah sini...
siannya cupon iman kena putuskan ngan babah dia. tapi takpelah... iman dah besar kan...

kek coklat tu sgt2 menggiurkan... hmmm... cam biasalah napsu mak buyung mmg camni kan.

and... CONGRATS for the good news... iman akan jadi abangkah? hensemnya dia lepas gunting rambut. sangat macho gitu...

Ibuhani said...

kedai gunting rambut yg sgt creative! So anak2 x akan bergerak dr kerusinya! Wah! akan bergelar dato' and datin ke tu? Tahniah! hehehe..... :))))

IntaNBerliaN said...

wah.. besar betoi strawberry tu yer..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hehe..kalau zikry candu dia puting semulajadi wakaka..mmg perit juga sbb gigi dia tajam tp nk wat cane..x bg kang asik merengekk

mama aini said...

ensemnya iman..he2x..mcm model pulak !!!

anisalya said...

hensem boy. kek tu nampak sedap je. rasa macam nak carik kek pulak hari ni sebab malas nak buat sendiri. heheeh...