Gracias!

Jun 18, 2012

Miss Noya UiTM??


Assalammualaikum...

Hola Peeps & Amigos!

Sekarang ni tersangatlah busy bees...buzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Sampai tak sempat nak menjenguk blog ni, bulan ni rasanya paling sedikit entry...huk3... 

Apa-apa pun cuba juga cari peluang nak update! Masa tengah menaip ni kat luar hujan turun sangat-sangat renyai! Kalau keluar pun memang tak terasa tapi kesejukannya sampai ke tulang sum-sum... tipu! * ;p :))


Ni gambar dari tingkap bilik! Rumah kami berhadapan dengan El Olivar Park (Olive Park)... 


Lihat jalanraya yang basah tu, kesan dari air hujan... Deretan pokok yang hijau tua samar-samar tu bagi yang pertama kali ke blog saya, itu adalah pohon zaitun (olive tree) ;));)

Ada yang tak tahu, buah zaitun digunakan secara meluas dalam masakan dan minyak yang terhasil dari buahnya (extracted from the olive -fruits)  juga digunakan dalam perubatan, kosmetik & lain-lain... 


Lagi pohon-pohon zaitun yang rendang & mendamaikan :)) Ada yang berusia sehingga 500 tahun! Dijaga dan dipelihara dengan sangat rapi!

Ok, stop cerita tentang hujan & pohon zaitun :)) Back to the topic!

Tengok tajuk kat atas tu, dah lama saya nak buat entry tentang ni... Siapalah agaknya  yang mencari "Miss Noya UiTM" di blog ni ye... hehehe... -*Noya, I think your secret admirer lah! kuang, kuang, kuang*- ;):))



Untuk rekod, Noya adalah my bff masa belajar dulu... She's a very good friend of mine :))


Banyak kenangan dengan dia... Ni gambar masa dinner blok (kampus)... Satu kelas, satu bilik dan pernah jugak satu rumah! :) Ada yang kata rupa kami serupa...hahaha... Dan saya selalu cakap dengan dia, "Nasib baik kau cantik! Maknanya aku ni cantiklah kan!" keh3 ;p :))


-*Masa dinner BACC... Argh... sangat rindu masa kita belajar dulu... Stress but happy! heheee :)) Noya, aku sangat rindu dengan urutan kau! hahaha! Untunglah Tariq dapat isteri pandai mengurut! hehee... Teringat macamana Nadzri boleh salah faham tentang kita kan...hikhikhik ;)) Bila kenang balik, memang boleh gelak terbahak-bahak :)

Teringat masa kita teringin sangat nak makan satay kat Kelemak, aku suruh kau bawak skuter aku sebab dah malam aku tak berapa nampak... Boleh pulak sampai kat tengah jalan kau berenti cakap tak confident lepas tu terus kena kejar anjing... Dahlah gelap, pulak tu berhenti dekat dengan semak rumah cina kalau tak silap aku...hahaha... lawak betul! :D :))

Semuanya tinggal sejarah, skuter aku tu pun dah aku let go! Zaman 'merempit' dah lama berlalu, tak tahulah sekarang aku masih boleh bawak moto ke tak... heheheee...

Teragak nak makan apa kita pecut je motor pergi makan kan... Kau adalah teman makan aku yang terbaik beb! hehehee :))

Ingat tak masa kita balik class, kita selalu aim sorang budak lelaki ni... Kira not badlah jugak, ala classmate si Chemot! Apa ntah nama dia... Boleh pulak haritu kita lalu kat depan klinik kampus, budak lelaki ni lalu jogging depan kita, pakai seluar pendek... Gila punya pendek, aku & kau ingat dia pakai stokin ke apa, warna hitam... Rupa-rupanya kaki dia daa yang hitam...wakakakaka... Tak boleh lupa beb! hehehehe... ;p 

Ntah kenapa nak cerita pasal benda-benda lama ni ek! Semuanya kenangan terindah masa muda remaja dulu (uweks!) Tak sangka dah hampir 5 tahun berlalu sebelum masing-masing membawa haluan diri... 

Sekarang semuanya dah tak sama lagi... Sejarah & kenangan lalu membentuk siapa kita hari ini... Mendewasa & mematangkan kita :))) 

Apa-apa pun siapa yang mencari "Miss Noya UiTM" masih belum terjawab... Kira glamour lah ni..hik3*-

Thank you for reading...

Adios!

P.S. Cari masa untuk update "Cuti-cuti Lima, Peru", sewa kereta & jalan-jalan sekitar Lima... Esok ada meeting pulak, lusa ada class... Harap-harap sempatlah... Insya'ALLAH... Blogwalking... Blogwalking... Miss you all a lot! xxxxxxxxx

39 comments:

kakcik said...

Assalamu'alaikum Marya...

kakcik singgah membaca kenangan Marya bersama Noya. :) (Kakcik tak kenal pun Noya tu...)

Ariff Budiman said...

Salam Marya
Saya baru kenalnya setelah membaca cerita ni. He he. Hola Hola dan bukan Cola Cola

anisalya said...

hahaha... mesti kawan jugak tu tapi malu nak tanya pasal noya. cantik view lepas dan semasa hujan. akak suka sebab rasa damai sangat time tu.

eLL said...

miss noya ada dua la ni. haha

ShimaSalleh said...

Huiiiiiiiiiiiii siapa mamat tu kak Mar? Ni chemot mana nih?
Tnya sebab kot2 ada lagi org yg guna nama chemot gaks! ;p

~ yus ~ said...

kira yang cari Noya tu jumpa bestfriend dia jelah ekk, tak jumpa pun blog Noyanya...

tetiba je teringat juga zaman di UiTM Lendu dan S. Alam. Zaman belajar mmg paling best kan.

Amie said...

Salam kenal Marya, follower 448

BrightEye said...

Assalamualaikum,

cantiknye view area rumah k.marya, BE rs rindu lak duk kt oversea ni..huhu

Nida said...

Orng oversea ni memang suka sangat dengan minyak zaitun... hampir setiap jenis masakan mesti ada diletakkan minya ni..

p/s: tiba2 teringat kawan masa belajar dulu..heheh

Huda said...

pokok zaitun usia 500 tahun? memang hebat kan..

NIZAM said...

sy gunakan olive oil utk rambut. bets je bau die.

IntaNBerliaN said...

kenangan bersama noya ek.. :-)

tp betoi kak, sy pun kdg2 duk sorg2 tu mesti tingat ketika zaman belajo dgn kwn2 dulu.. time exam mmg stress tp time eppy dgn kawan2 tu.. alahaiiiiiii

♥MAMASYAZA♥ said...

kenangan zaman belajar dulu mmg sentiasa berada dalam ingatan, bila teringat rasa sronok, rasa rindu pada kwn lama yg dah lost contact pun

Zie said...

Cantiknya permandangn.. ny

Sue-Rya Qistina said...

cantiknya pemandangan selepas hujan kt sane! suka sgt dgn keindahan alam semulajadi. :)

Jom singgah blog saya http://suriaqistina.blogspot.com/

Anonymous said...

erk siapa kah yg mencari miss noya uitm??? ni mesti cari kwn dia kot...hahahaa pepagi da wat kitorg tersengih2 (me & tariq)... hmmm rindu sgt time dl, kalo la masa leh turn back, nak gak turn back skjp kezaman dulo2 n skjap je la pas tu nak balik zaman skrg hehehe...especially time kiter skodeng bdk lelaki yg jog tu ...hahaha serius kan ingat dia pakai stokin itam smpai kat paha hahahaha rupanye bulu kaki dia yg byk ...last2 dak tu la usha ko balik kekeeeeke ...nak tggu ko balik leh chit chat byk2 lagi hehehe

Nens Collection said...

memori terindah adalah masa kita belajar kan..sy pon windu ngn kengkawan saya...ramai lagik yg blom kawen ni..sy dh ade anak sorang..ekekeke..tp sonok..leh tayang anak..kasi semangat skit deorg nk kawen..haha

pok amai-amai said...

Amboi...ctknye pemandangan dpn umah awak tu. Sy suke padangnya yg ijau tu. Sejuk mata memandang. Damai je rasa. Klu kt sini, pokok kelapa sawit pulak yg merata. Kan? Heee~

Awak dulu UiTM mane? Shah Alam ke? Rasanya mst branch kan?

Hanis Azla said...

mengenang kenangan lama mmg indahkan.. mmg seiraslah marya dgn noya tu.. sama2 cantik..

Eye_nee said...

kenapa tiba2 akk rasa seperti berada di PERU dihadapan umah kamu sis...sejuk sampai ketulang sumsum...ahhhh aircond terlampau sejuk rupanya diopis...

Noya yg begitu baik pd kamu...sahabat yg baik sampai akhir hayat tetap dlm ingatan kan sis...

|| NaFiRaa || said...

Salam Marya...
senyum sorang2 zura baca citer marya nih..kikiki..

zura pon rindu sangat memori zaman study dulu.. lebih2 lagi masa kat u.. macam2 kenangan indah masa belajar dulu.. rindu sangat2 saat itu.. :)

jemarisuri said...

js slalu guna minyak zaiton utk msk tp kt Malaysia mahal jugak la berbanding minyak masak lain...hihi..

***js tak kenal plak miss noya tu...rasa jugak nak kenal dia..hihi

miloais milo said...

setju dengan fara - pemandangan depan umah uol cun banget!

zaman remaja - memang best kan????
perangai giler2 - ikut sedap suka hati sendiri aje...
iols jugak macam tu

hak hak hak

Ummi Iman said...

Mmg seronok ingat memori lama2 ni.. Knp agaknya kenangan masa belajar adalah kenangan paling hot dlm hidup ;) mungkin sbb kenakalan kita masa tu. Dah berkeluarga tak boleh nakal2 anymore ;) saya tak pandai bawa motor. Puas lah belajar dgn suami dulu2 last2 give up. Bawa kereta lg senang dan Slmt :)

Gen2Merah said...

wakakakakaka.... kelakar lah mama... ada plak orang lelaki yang kaki hitam macam stokin ya.. ahahaha... dah lah hitam pakat pakai seluar pendek lagi tu... hehehehe

Saya pun banyak kenangan manis zaman kat kampus dulu... (",)

Gracias Por Su Visita!

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Marya

Camna cuaca hari ni kat Peru ? KL ni baru nak reda dari jerebu....

ahaks...akak teringat zaman2 kat u dulu bila baca n3 ni..kenangan belajar, enjoy jer memanjang, stress nyer bila nak exam jer kannnnn... cuti semester lak org lain balik kg bersenang lenang, akak pulak berkawat dan masuk hutan cari penyakit..mmmm....

norhidana said...

kwn2 masa belajar la yg selalu kite kenang2 lg la yg jns kwn baik susah senang sama...

kite ni kalu ada kwn baik sorang je, kesana sini bersama, lama2 org msti akan ckp kite mcm kembar, sbb kadang tu sume bnda nk sama...

bestnyer dikelilingi ngn pokok olive,dhtu boleh ke amik buah olive tu kalu dia berbuah? or ada org yg akan pungut buahnyer?

Lynn said...

Salam marya..

sebelum tu nak bagitau..a'ah la..memang ur friend ade iras2 tau..

bila nak antar sebotol buah olive jeruk..?hehehhehee...

AmirFX said...

Salam.. Hola Marya! Miss Noya tu comel jer... :D

ieda said...

ekekkek lucu baca kisah lama myra nie .. apa2 punn semua dah jadi kenangan kan .. sedih pilu , happy dan semuanya dah jadi kenangan kita semua ;)

Azian Elias said...

Olive oil ni mmg bagus. My fren siap buat minyak rambut u. Hitam dan lebat rambut dia.

teringin gak nak ke Mexico. Kawan/sedara akak ada sorang kat sana m kawen org mexico. dah lama menetap di sana.

Nazayiena said...

Memang rindu blk pd zaman belajarkan terutamanya dgn BF kita.....
Byknya pokok zaitun kat dpn rumah Marya,mesti sana murahkan minyak zaitun.

tinie said...

salam perkenalan myra.... selalu jd silent reader aje....

seronok bila ingat zaman dulu2 kan... terutama zaman tgh belajar.. waktu tu pikir cuma kena belajar n kawan2.. .tak payah nak pikir masalah lain....

anyway suka tengok gambar permandangan pokok zaitun tu....

Daddy Ziyyad said...

cantiknya park tu....
tenang mata kan..bukak tingkap nampak pemandangan pokok zaitun...

mama aini said...

assalam marya..ehem pandai dia cari `noya` kat entry marya ..ahaha !!..sama cute marya & noya !!..

SURIA AMANDA said...

Salam Marya
nice blog...follow u...mcm mana rasanya tinggal jauh di rantau org ye...

m.u.l.a.n said...

geram sungguh tengok view kat luar tu...!!! dah la hijau, ber-olive2 hijau pokoknya...

Mama2Q said...

bagusd gak kan ada blog...kdg2 pertemukan semula yg terpisah lama...

Ibuhani said...

Kawan Marya, Noya ni rupa penyanyi Haleeda tu kan? Cantik....kenangan yg manis slalunya mmg slalu dikenang!