Gracias!

Nov 25, 2012

Jom ikut Iman swimming! ;)

Assalammualaikum wbt.

Hola todos!

Update hari Ahad? Macam tak percaya je update time weekend...hehehe... Ok, ni curi-curi update jugak... Curi-curi update pun masih panjang berjela! hahaha :D

Terima kasih pada yang masih sudi membaca blog saya ni... :)

Semalam kami pergi picnic! Salah satu aktiviti school Iman untuk hujung tahun ni... Sebenarnye ala-ala 'campamento' (camping)... Nama tempat yang kami pergi ni namanye Cineguilla! :)

Kami yang benarnya takde idea macamana rupa tempat 'picnic' ni! Dahlah cuaca 'loco'-gila! Kejap sejuk, kejap panas (merujuk di Lima tempat kami tinggal)... Dengar-dengar cerita tempat tu cuacanya sangat baik! Terletak di timur Lima & siapa yang mengikuti blog saya ni mesti tahu yang Lima adalah sebuah tempat yang dikelilingi gurun yang berhumidity tinggi! Dingin dan purata hujan tahunan yang sangat minumum... Boleh dikatakan takdok hujan! hehehe :)

Terus pada cerita picnic

Kami pergi menaiki bas yang disediakan oleh sekolah Iman... Iman memang suka naik bas! Perjalanan lebih kurang 1 jam lebih... of course kami pergi bertiga! Lama rasanya tak bercuti jalan-jalan keluar dari Lima, sejak cuti-cuti semasa bulan Julai dulu! :) ;)

Alhamdullillah, cuaca memang sangat baik di sana... Cerah & bermandikan cahaya matahari! Lebih kurang 24-25 darjah celcius! Bagi kita yang asal dari negara cuaca tropika ni memang elok sangat! Tak panas & taklah sejuk benar :) :)

Awal-awal lagi teachers Iman bagitau suruh bawak solar cream protector! Mereka ni memang concern bab-bab gini ;):)

Sampai-sampai je, resortnya taklah sebesar mana... Ada kolam renang yang kecil! Cukuplah untuk budak-budak & mak bapak budak untuk menjadi 'dugong'! hikhikhik... *wink*wink*


Iman excited nak masuk dalam air! Tak menyabar langsung dia! :)


Sambil mandi sambil 'cuci-cuci mata'! ahaks :p ;)


Iman & Luca, kawan sekelas Iman yang muda sedikit dari Iman... Tapi badan dia lebih besar & 'tough' dari Iman...hehehe... Mr Hubby gelarkan dia "Belanda dapat tanah"... sedap betul 'memuji' orang yang tak faham bahasa kita time gini...hehehe... Ala, bukan selalu nakal-nakal sikit! hehehe :D :p

Apa-apa pun Luca memang comel, berani & tahan lasak, namapun budak-budak kan :)))


 Seronok tengok Iman berani bermain air yang dalam... Dulu ingat nak masukkan Iman swimming class, berkira-kira samada nak masukkan dia swimming class atau hantar ke school... Yurannya mahal jadi kami decide hantar school jelah ;)))


 Iman & babah! Suka pic ni! Melebor je senyuman anak beranak ni :))


Melepak sambil makan-makan... tengoklah dak tecik tu! Kelaparan lepas mandi & bermain...


Sampai tak perasan dok mencangkung gini! Ops!!!


Sehari sebelum tu ada perkhemahan buat kanak-kanak yang berumur 3-4 tahun... Iman tumpang nyibuk je dalam khemah tu... Tak dapat bayangkan kalau Iman kena bermalam tanpa kami di sana... Boleh ke? hurrmmmm...


 Kalau picnic macam ni, dorang memang suka berBBQ, minum-minum & sebagainya... Tapi kami tak join! Saya buat meehoon goreng je untuk haritu... Cancel puasa! huhuhuu :'(


Bersambung-sambung mandi! Pero ahora con las maestras! Teacher Guadalupe adalah teacher yang jaga class Iman, Teacher Sandra adalah cikgu Bahasa Inggeris Iman! Teacher Sonia adalah guru besar sekolah atau school's director! :)


Iman malu-malu lah konon... cittt...


Swimming with teacher Sonia!


Yang ni beberapa kawan sekelas Iman...





Saya ada juga join mandi sebab lepas solat babah malas nak tukar baju teman Iman mandi semula, terpaksalah saya melayan Iman... Yang kelakarnya saya mandi berbaju! Takkan nak 'vogel-vogel' macam depa jugakkan! ;))

Sampai ditegur seorang budak perempuan ni, "Sra. ¿Por qué lleva blusa?" Sambil tunjuk-tunjuk my baju... I just smiled smiled jelah... kihkihkih... Kesian kat budak perempuan tu, muka dia penuh tanda tanya! hehehe...


Penat sampai tertidur! Tapi sekejap je tak sampai setengah jam bangun & sambung mandi balik!


Keluar masuk khemah, macam tak penat-penat!


Aktiviti untuk parents pun ada juga...


Seronoklah juga walaupun ada yang kami tak berapa nak faham...hehehe...hentam jelah labu! :)


Asalkan participate!

Hubby tu pakai spek hitam! Ada makna tu! hehehe... I jealous? Orang bodoh je tak jeles... I tak boleh nak larang die nak tengok... takkan I nak tutup mata die kan... siku-siku je sikit...hehehe... maklumlah banyak sangat 'lolipop' yang terbuka pelbagai warna & rupa! hehehe... man's nature... Jadi bahan jenaka pada kami berdua pun ada juge ;))


Dak tecik ni sampai nak terbeliak mata tiup belon! Lepas belon meletop terus takmo main lagi dah... ;))




 So far, so gooooood! We enjoy the picnic & have fun together! 

Thank you for reading!

Chau :)



35 comments:

Kakcik Nur said...

Nampak penuh kolam tu. :)

suka suka said...

salam kenal.. K mar seronok baca blog org jauh ni.. hi hi bab lolipop tu..memang patut partner tu kena siku pun.. siku-siku manja he he

Anum said...

seronoknya

Zie said...

Seronok picnic kat sana... lagi best kan...

Cho Zila said...

budak2 kalau dengan swimming pool memang gituler.. seronok amatler.. anak2 akakpun kalau boleh hari2 nak mandi kolam...

Sidratul Muntaha said...

salam mayra
ahaha..
aku gelak sajela part nmpk lolipop tu
adei..
mmg goyang iman jugaklah jawabnya
adei...
tepuk dahi la baca..
mmg depa seksi ye..
aku tgk
compare omputih pun takdelah dok tayang lolipop sokmo
ahahhaa..
adei..
you make my day la my fren in dizzy monday morning ni..
hihihiih..

:: Mrs.Eady :: said...

wakakka...ayat lolipop warna warni yg tak tahan tuuu :)

Rumah Kuning said...

alala iman.... .seronoknya dia berendam.

AKITAH the story said...

bestnyer.....slalu bace2 blog k.mar nih..tp x pernah komen..arini sy komen!hihihi...

Mama Vogue said...

Assalam Marya :)

Seronok jugak bila sekolah buat aktiviti dengan parents camni kan..
Nampak Iman enjoy betul..!

Bab lollipop tu betullah, dah tak bole nak elak nak wat camne..huhu.

Teringat dulu2 masa mamavogue duk obersi bila gi shopping complex. Yg pakai miniskirt tu selamba menyandar kat tepi eskalator. Kitorg ni naik pandang atas terus nampak dgn jelas..huu

Knor said...

letih main air hingga terlelap...

nampak semua happy..

syiela said...

adei i pun turut jeles bila tiba bab lolipop tu hehehhe

bestkan dapat spend time bersama camni

ShimaSalleh said...

Tak dapat bayangkan jugak klu aqil kena camping tanpa mak ayah macam tu huhuhuhu... Mau nages semalaman mintak syusyu! hehehehe...
Huiiii Lollipop eks? kikikik

maszmadi said...

sonotnya mandi manda.....

Puan Kutu said...

mmg jelas nmpk keseronokan iman berkubang dengan kawan2..en hubby pun tumpang seronok gak ye dpt tgok free show.haha gurau jer!

Rai Ourkizuna said...

cantik cantiknya cikgu iman.. nasib baik takde budak kelas tu yg perangai macam sinchan kan.. hahaha..

(ke situ pulak komennya :P)

faraherda.razalan said...

Best la pulak aktiviti mcm ni kan? Hehehehe...mmg nak bwk aydin g swim tp die ada asthma. Mudah je mengah.

Nens Collection said...

hahaha..nk gelak sy baca n3 kak marya..lolipop deorg kan besar2 saiz obersea..bukan laki je suker..kite pon suker jgak..hahaha..mulalah berangan nk ade lolipop gituu..hahaha..berat wehh nk bwk..x sesuai2..tgk jelah, jamu mata..hahahahahahaha..adusss kuat gelak neh..huhuhu

eLL said...

cekcinye cikgu dia. hihi. alololo iman pun cekci jugak sampai kena cover gambar tengah tu. hihi

Fai CeritaCinta said...

berapa kali berendam si iman tu kak? asyik keluar masuk kolam jer la.. hehe... kalo fai x blh takat siku2 jer, mahu dh kena sengat. haha...

Mixed-family in da house.... said...

assalam marya,

ewah ewah suka yer iman swimming dgn cikgu2 yg jelita......hihihi

rostina76 said...

salam marya...wah!!!seronot gak depa bt aktiviti yg involve the parents kan. btw walau tempatnya tecit aje but i like the environment. green je (kalau dah di erased lollipop yg warna warni tu le).hehe

Nafira usof said...

Salam Marya..
hehehe.. marya pon cuci lah mata skali.. hahahha..

tengok sekali jgn kelip2.. pastu jgn lupak pakai spek itam jugak.. hahahaha

Amanda Suria said...

seronok gather2 mcm tu kan...heheh..terpaksa pakai spek maa hitam..kelakar....

NEKCIK said...

Salam Marya..putih putih jugak orang Peru ni ye

mama_yayang said...

seronok gather2..smbil cuci2 mata..hehehe..

Ratu Hatiku said...

Salam kenal..tq follow blog Ratu :D
Seronokkan bila dah ramai2 mcm nie..

Kesuma Angsana said...

bagus kalau dah train beranang awal2 ni

izan mama mia said...

amboi..bermandi manda...dh nak tiba musim panas yer

Ema Blog said...

owh, cikgunya cekci gitu..hehehe...nak buat camana tempat dia..

ieda said...

seronok baca kisah mayra dan iman ke piknik .. memang nampak enjoyable ! ... x kiralah kita dimana kan dikk
participant tu yg penting , paham @ tidak belakang kira ekek ..

bagus iman , berani dan cikgu2 mereka semua mesra2 kan .. kalau org luar di malaysia pun sama semua x lokek senyum .. dan kalau kita di sana mereka layan kita sama macam kita layan mereka kan .. harap2 begitulah selamanya ye dik ..

sal ya said...

sesekali cuci mata kan?

Aishah Jahirah said...

banyaknye aktiviti bersama...heheh dah gitu pakaian diaorg kan.

mama aini said...

seronoknya iman..

Kasih Salina said...

meriah juga acaranya..menjamu mata sambil swimming yer..