Time In Lima, Peru

Gracias!

Nov 25, 2012

Beautiful Poncho From Peru!


Assaammualaikum wbt...

Hola cariño!

Harini curi-curi update sementara my baby 'titun'! Baby besor muchuk macham Iman lah! Penat sangat pergi school, balik rumah macam laporrrrr sangat pehtu dah kenyang kena tidur tengahari jap untuk 'restore' energy dia! Tapi tak boleh lama sangat tidur siang kang nanti payah nak suruh dia tidur malam...huhuhuuu...

Eh, saya ok-ok jer! Lega dapat coret & luah-luah kat sini apa yang kita rasa... Sebab kita ni bukan robot takdok perasaan ye tak? kikikiiii... Seriously, I'm ok & happy! Siap boleh tengok video & layan cerita Melayu back to back lagi... "Cian Iman takde kawan"... Ok, ni dialog biasa dak tecik muchuk...muchuk! ;):) 

Maaf ye entry saya panjang melebor... Nak share ni!

Straight to the point!

Pada rakan-rakan blogger yang dah jadi friend kat FB  maybe semua pun dah tau tentang Poncho made in Peru ni... Poncho atau orang sini panggil Ruana! Yang istimewanya Ruana ni diperbuat dari gentian Alpaka! Alpaka ni adalah sejenis haiwan 'camelid' yang sangat comel tau! Peru adalah negara pengeluar terbesar product berasaskan Alpaka ni! :)

Nak cerita panjang lebar tentang haiwan Alpaca ni maybe next entry lah kot! hehehe... Kang bertambah panjang pulok! :)

Actually, ada banyak jenis dan 'design', tapi yang saya nak tunjuk ni yang "Hot Sales" macam pisang goreng panas! Bentuknya yang unik & saya rasa takdok lagi kat Malaya nuuunnn... Negara lain saya tak tahulah pulak! :)

Ruana @ Poncho Con Bobo Grande!
Ok inilah rupa Ruana tu...  Tebal, selesa, bagi yang bekerja di pejabat yang berhawa dingin memang sangat sesuai nak bergaya-gaya dengan Ruana ni... Bak kata Kak Saniah, pakai untuk pergi tengok wayang yang sejuk tu mesti best! ;);):))


Ada lebih 30 pilihan warna mengikut kesukaan masing-masing! Pilih-pilih je :)

Harga: USD 90 (RM 269) termasuk kos penghantaran dan PERCUMA pin bunga berharga USD 10 (RM 30).

Material: 50% Alpaca, 50% Acrylic.

MAHALLLL??!

Wait sayang... Let's me explain ok! :)

Kenapa pakaian yang berasaskan Alpaka ini mahal? Pakaian yang berasaskan Alpaka adalah sangat halus (fine) buatannya, berkualiti tinggi (excellent quality) & sangat sukar diperolehi (rare). 

Seperti saya kata haiwan Alpaka ini hanya terdapat di beberapa buah negara sahaja di dunia! Selain Peru, terdapat sedikit di Bolivia, United State America & Canada nunn... tapi yang terbaik adalah datangnya dari Peru! :)

Dan saya jamin kualitinya yang akan membuatkan semua puas hati...in sha ALLAH :)


Calidad de Exportacion ~ Quality Export

1.4m x 1.0m (approx)

Yang paling menyeronokkan, ia boleh dipakai dengan pelbagai gaya! And hubby cakap yang penting menutup aurat! :):))


Contoh beberapa warna yang menarik buat semua!

Siapa berminat untuk dapatkan satu bolehlah PM Marya kat email atau di FB... Special discount will be given untuk yang 'like' page saya! :)

Sementara kami di sini, saya kongsi & terpulang untuk semua to take the opportunity & grab it! :)

Serious Buyer Only, Por Favor...

Thank you darling for reading! :))

Nos vemos prunto! See you soon! :):))

P.S. Setiap pembelian Ruana @ Poncho ini, RM 5 akan didermakan ke Tabung Bantuan Khas GAZA...

40 comments:

Anum said...

cantiknya
nak sis

missSenget said...

kak, intro tu mcm ada benda tak kene..

hrp2 kuat.. :)

ruana ni cantik..tp kite belum mampu nk beli.. hihihi...

eLL said...

salam kak marya.

boleh buat tudung ke ni? RM30 murahhhh kak. lagipun kat malaysia takde lagi poncho ni...

TiranaAduka said...

salam sis marya
Cantik sis..


*pekabar sis?

TiranaAduka said...

salam sis marya

♥MAMASYAZA♥ said...

memang cantik. berkenan gak. tapi kena tunggu duit bonus dulu baru boleh beli...hehehehe

Cikgu Ma said...

teringin jugak nak satu..tp, topup RM5 pun dh x mampu beli sekarang..100% bergantung dgn abah...

syiela said...

cantiknya....

Momma AA said...

wow.. cantiknyer marya.. saya pun ada satu yang cam kaler pink tu.. tu pun pemberian org.. mmg betul sangat halus buatannya, berkualiti tinggi & sangat sukar diperolehi di pasaran tempatan..
ramai yg tanya kat mana saya beli tp saya sendiri x tau katne kwn saya beli utk hadiahkn saya.. since marya dah jual ni, leh la saya recommendkan blog marya..
Selamat Maju Jaya kawan... :)

Rai Ourkizuna said...

cantiknya...designnya pun cantik la..

eMMe said...

Salam Marya, thx dtg n comment blog Me.. ye la.. cantik Poncho ni... kain dia kualiti tinggi, harus la mahal kan.. camner la rupe haiwan Alpaka tu ek.. tapi mmg cantik la dear... mesti ramai nak beli tu...

wan nurul hezrina said...

aah kak alpaka nie mmg kualiti ek?tgkpun mcm cantik jer..

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak tengok ponco nii. .iiHIks

Ema Blog said...

nice colour and design...

sudipVSsenduk said...

cantik sangat!

maszmadi said...

datang melawat dan komen, selalu baca jerk.. haha x per kan...

erm, macam best jerk, agak2 ada x orang nak bagi adiah ruana ni kat masz.. hehe

CikNana said...

sis marya..nampak mcm sgt selesa la pakai tmpt tmpt ekon mcm di opis nie..:)

Nafira usof said...

cantek~
teringin jugak nak miliki 1.. tapi kena tunggu bajet dulu.. hehehe

Puan Kutu said...

mmg cantik tp secara jujurnya sy mmg tak mampu nak beli.hikhik

Nazayiena said...

Cantiknya Ruana boleh dipakai pelbagai gaya lg.

Nens Collection said...

cantik2! kak marya..nens berkenan tp biar lepas alpaca kapet duluuu...suker2!...

QasehnyaRania said...

cantik..
ok2..
in shaa ALLah..
akan cuba ..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. cantiknya kak marya (^___^)

Daddy Ziyyad said...

ada tak produk baju baby/toddler yg guna binatang alpaka ni? sesuai tak kalau buat macam light winter coat?

Mat Som said...

Assalamualaikum Marya.
Curi-curi update....macam2lah Marya ni,hahahah

Er,baju yg halus-halus mulus ni tak rosak ke bila dimasukkan ke mesin basuh,saya bayangkan ia lebih lembut drp sutera kat Trengganu dan Kelantan tu

m.u.l.a.n said...

cantiknya...!!!!!

ohh darling hubby... buy me one pls..!!

Jemari_Suri said...

cantik...js pun berkenan..ntilah js duk kira budget dulu...kalau dh confirm js maklum ye...^^

IntaNBerliaN said...

wah cantik sgt2 nih!!

*nak join2... insyaAllah nanti join... :-)

Ummi Iman said...

Askm Marya, cantik dan menarik poncho ni... moga success

Nor Salmi said...

Ala.. dah terberkenan pulak.. Nak jugak sehelai.. Pilihan warna tu boleh tak Marya bagi gambar yg jelas sikit.. hehe sorry lah banyak songeh pulak.

ieda said...

huhuh memang mahal pada akk .. tapi mana yg berkemampuan dan minat silalah beli .. kerana yakin material dia memang hebat ..

alhamdulillah rm5 di dermakan ke GAZA , semoga niat suci mayra di berkati allah dan bersama2 mendapatkan pahala berkat disisi allah .. ;))

izan mama mia said...

Assalamualaikum....ish..dah sampai ke peru sudah/....cantiknyer..kalaulah dapat selai..hhuhuhu

Masya said...

cantikk.. unik... tak pernah jumpa corak gini...

SURIA AMANDA said...

cantik...bonus kuar hujung tahun la Marya..huhu...berkenan sgt..mintak cik abg dia bolayan..makanya tunggu bonus eh...berdoa dapat 7 bulan plak tahun ni...

Hanis Azla said...

memang cantik marya..tentu ramai yg berminat..

mama ju, said...

salam Mar,

Wah cantik sungguh!

CaDLyNN said...

cantik..sure tak sejuk beku dah kalau pakai kat opis ni...

mama aryan said...

mmg sgt cantik dan menutup aurat

Si Matatajam said...

Cantik la..Tp M x mampu..hu hu..

sal ya said...

mmg cantik ruana ni marya.