Gracias!

Dec 11, 2012

It's good to be together & Congratulations!

Assalammualaikum wbt.

Hola!

Before story-mory panjang lebar cecah lantai... Tahniah buat semua pemenang GA (Like, Share & Win) From Peru With Love! 

As announced before, congratulations to all! *Clap*Clap*

Pemenang Utama: Kak Sal Ya (Permaidani Alpaka 0.8 x  0.6m-approx)
Pemenang Kedua: Zarina Tazari (Ruana Alpaka)
Pemenang Ketiga: Izan Husain Mia (Apron Peru)
Saguhati: Nuryn Ahmad  (FM-Peru)
Noor Azura Binti Usof (FM-Peru)
Masz Masmainiza Muhamad (FM-Peru)

Thank you for Mr Juri, terima kasih juga buat semua yang mengambil bahagian dan yang memberi sokongan... Insya'ALLAH, jika dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur boleh buat lagi & jangan serik untuk join lagi ye :):)

Dah seminggu saya pening-pening lalat, loya & rasa nak tidur je sepanjang hari... All the activities been slowed down... But we still enjoy our weekend! :):)

Pregnant? I don't think so...hikhikhik... tapi insya'ALLAH, lebih ramai lebih meriah! :)))) Iman pun dah besar! But, he will always be my baby... ;))

Sedar tak sedar 2012 dah nak sampai penghujungnya, bermakna hampir 1 tahun 3 bulan kami di bumi Peru ni... waktu bercuti juga semakin pendek! Tak tahu nak suka ke nak rasa apa...

 Pejam celik, pejam celik dah nak masuk 2013 seterusnya 2014... Perit getir, suka duka, masam manis kami telan bersama-sama... Owh... tak dapat bayangkan kalau kami berjauhan... Tak pernah... Harapnya tidaklah! But everything is possible! :(

Dulu, paling lama terpisah seminggu, kalau saya tak berkursus, outstation selama seminggu setiap bulan adalah wajib! Masa tu Iman tecik lagi... baby lagi... Tinggal dengan babah & uwan... Tak dapat bayangkan lepas ni kemana & dimana akan ditempatkan... Harap dipermudahkan segalanya... Duduk tempat lama bagus juga boleh jalan-jalan serata Malaysia lagi... Harap my BOS baca....*wink*wink* :p ;);))

Saya memang manja! Paling manja dengan Mr Hubby! Eh, memang hubby tempat kita manja-manja pun kan... Bila saya tak sihat, sakit-sakit badan hubby yang urutkan... Hubby pandai urut! Sedaaaapppp.... hahaha :D Ini betul-betul urut tau! Naughty ek! ;))

Mana Hubby pergi mesti I nak ikut! Yes, I used been called 'Queen Control' among his friends... My colleagues & my girlfriends pun dah faham... some of them make face... But, who's care! :p ;)) Pergi kerja berjemput, balik kerja berambik! Nak jimat duit petrol! hehehe...

Kalau saya pergi outstation dekat-dekat dulu macam ke Melaka atau Shah Alam ke, Hubby akan sedaya upaya jemput walaupun lambat... Samada saya suruh atau dia yang nak jemput sendiri... Tapi kalau ke Sabah atau Sarawak tak pernah buat lagi... Setakat jemput kat KLIA tu biasalah... Maybe next time kot... kan bang :p ;))

Kalau hubby main futsal tengah malam pun saya akan ikut jugak! Even pergi meeting dengan kawan-kawan die pun saya ikut! Walaupun takde seorang pun perempuan kat situ...hehehe... And hubby tak pernah tak benarkan atau marah... Yang best tu my mother in law pun sokong! hehehehe :D

Jealousy, cemburu... dah lama in our love diary! Necessity! Cemburu itu perlu! hahaha :D

Iman pun sama tak pernah pisah lama dengan babah dia, paling lama 2 minggu itupun masa tu die kecik lagi... Sekarang dah besar, dah ada akal... Malam-malam pun sekarang tidur bawah tiak babah, dah kurang nak tidur dengan saya... Kalau babah balik lewat dah pandai cari-cari...

Kalau keluar kemana-mana pun nak pegang atau at least nampak dua-duanya... Rumah kami sekarang ada lif, kadang-kadang saya nak turun dulu atau kemudian mesti Iman jerit-jerit bising mulut kalau salah seorang tak turun sama-sama... Suka nak sakat dak tecik ni ;))

Gambar yang diperuk hampir 3 bulan... Cerita ber'picnic' penghujung musim sejuk...


Cuaca sekarang tak menentu, kadang-kala sejuk kadang-kala panas pula... Loco!

Ber'picnic' di Taman Zaitun (Olive Park) berhampiran dengan rumah... Just in front of our apartment! :):))


Lunch under the sky & olive trees... My 'special' chicken rice... Takde deep fryer, so the chicken are not as golden as KFC! hehehe... Iman & hubby's favorite! Ayam goreng (sila baca macam Upin-Ipin)!


Masak laju-laju & simple-simple! For hubby everyday mesti nak mamam nasi... angkut periuk ke park! hehehe :))


Drumstick ni special prepared for Iman... Yang lain-lain, ala-ala 'popcorn chicken'! Sedap!!


Salad or vegie is a must!


Ni sos for nasi ayam! Normally, I use fresh red-green chilies, cheat with sos cili sikit, smashed
garlic, lime juice, salt & sugar to taste! Rasa... super marvelous! Hot, spicy, sweet & sour are blended together! Don't forget to get it boiled ya! ;))


Kena pandai pilih spot... Kalau salah pilih, tak selera nak makan sebab manyak dog poop... eeuuuwwww...

Orang kat sini yang 'bertamadun' tu biasanya alert jaga kebersihan, macam orang kita juga ada yang jenis malas & jenis tak kisah tu, peduli pun tidak! huhuhuuu....

We end our day at park with the photo session! ;))



It's good to be together... Up & down... Through dark & bright, happiness & sadness, sometime we argue,  sometime we fight! But, most of the time we hugs & comforting each other because its so great to be together... Insya'ALLAH...

Thank you for reading friends :)





36 comments:

Cinta hazanis said...

popcorn chicken, sedapnya.

ahkakbatik said...

mangkuk beralun kaca tu pyrex ke?
mak aih... takleh tido malamlah terkenang mangkuk beralun itu.. :))

IntaNBerliaN said...

mmg xsggup nak duk berjauhan dgn hubby kan kak.. sy pun harap bpantang je berjauhan..

nor laila said...

as salam, singgah sini awal pagi ni..

WanAtie said...

gambar yg last tu penyeri utk segala entry ni. Sungguh sweet!!! ;)

Kakcik Nur said...

Tahniah kepada para pemenang. :)


Kakcik juga agak manja dengan suami walaupun kemanjaan itu tidak begitu ketara... Hehehe...

Mat Som said...

Assalamualaikum Marya

Alamak,ruginya tak join contest
Banyak juga hadiah dan cun2
Tahniah kpd mereka yg menang tu.

Terserlah, gambar keluarga yg ceria dan bahagia

Alhamdulillah semoga kebahagiaan menjadi milik kalian selagi hayat di kandung badan

Dan tahniahlah kerana Iman nak dapat adik, ia satu anugerah yg tidak ternilai harganya.

Ok, tkasih jumpa lagi.

suka suka said...

Akak ucapkan happy "together-gether" sentiasa..lazat sungguh nasi ayam tu..lapo pagi2 ni..

:: Mrs.Eady :: said...

Loveeeeeee family picca!

:: Mrs.Eady :: said...

Loveeeeeee family picca!

Anum said...

so sweet
hapy for u

Che Rosliza Che Mat said...

seronoknya berkelah hihihi

norhidana miswan said...

as salam marya, aritu dh plan nk join GA tuh tp bile keje dh banyak blh lupe lak..huhuhui...

ingtkn kemana lah marya, senyap je... tak berapa siht rupenyer... jaga diri n banyakkan rehat yek..

bestnyer piknik bwh pokok olive, tgk ayam goreng iman tu wah terliur lah, abis ke sampai 2 ketul drumstik tuh...

nor laila said...

as salam, singgah sini pagi ni....sebuah keluarga kecil yang manis dan manja....

Mixed-family in da house.... said...

bestnyer berpiknik......iman sukalah kan, tak kisah depan rumah pon, asalkan luar dari rumah, tentu selera bertambah2....

sedap nasi ayam tuh......

Mama Vogue said...

Assalam Marya,

Amboi2.. Jeles la kita tgk gamba last tu..hihi. Manja & cemburu tu mmg wajib kan :) Tapi kita mmg tak dapat ler nak ikut husband selalu. Sama-sama kita doa moga kasih sayang ni kekal hingga ke Jannah :)

BoNDa.... said...

bestnyer......

Cikgu Ma said...

wah..tahniah utk mereka....

sudipVSsenduk said...

happiness to your sweet family, Amin.

m.u.l.a.n said...

dulu2 rajin jgk ikut hubby sana sini.. tapi lately dah penat & malas... rasa duduk rumah lagi best sbb byk channel drama korea hehe...

take care marya..!!!

Ema Blog said...

tahniah pada yang menang... INSYAALLAH ada rezeki utk tambah lagi sorang

Amanda Suria said...

congrats buat semua pemenang....bestnya...by the way acara makan2 mmg menngancam org2 yg tgh diet kan...x yah diet dah..makan jer...badan dah sekeping ni....

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

so sweet kak marya, ikut jek kemana hubby akak pegi =))

wah syoklah picnic2 cmtu,heheh

sal ya said...

terima kasih sebab anjurkan GA. merasa jugak dpt alpaca rugs.

mama aini said...

assalam dear marya..ehem wah bestnya berpicnic kat kawasan depan rumah..kat sini rumah (mama) tak bolih nak picnic..banyak habuk !!!..he2x.. apa salahnya berkorban demi org2 tersayang..betul tak?..semuga kebahagian milik marya & keluarga selama2nya..amin..
tahniah juga buat semua pemenang2..

mama_saly said...

sedapnya tgk nasi n ayam goreng tu..>,<

singgah n follow sini

CaDLyNN said...

wah..congrats semua pemenang..tak sempat masuk :(

suke tgk k.marya sekeluarga..sgt sweet!!!

Nafira usof said...

Salam Marya..

sekali lagi.. tak sangka dapat saguhati GA tuh~ hehehe

bab cemburu tuh, rasa nye sebab kita sayang hubby kita sangat2 kan~ bukan cemburu saje2 kan~ sebab sayang~ heheehhe

bestnye dapat berpiknik cam tuh.. dekat rumah pon ok.. janji makan bersama.. boleh luangkan masa yang berkualiti untuk keluarga kan~

terliur plak tengok nasi ayam tuh.. hehehe.. dh lama x masak nasi ayam.. hehehe

sweet sgt pic last tuh~ jeles~ sebab zura susah benor nak dapat gambar ber4 yang cantek..huhuhu

Khairul Abdullah said...

Pn. Marya,

I wish you all the happiness in this world. Semoga bahagia selalu. Aminnnn

Puan Kutu said...

manjanya marya..hehe tp manja denan suami sndiri,bkn org lain kan...

bestnya picnic diPeru,apalagi sambil picnic dpt makan nasik n ayam kfc.hiks..

Ibuhani said...

Sign2 iman nk dpt adik gegurl tu......hikhik...kita sgt jealous pd kak sal yg dpt alpaca free ye! Anyway congrat pd kak sal! Ckp psl alpaca huda kata dia nk tukar warna putih boleh? Nnti ibuhani email marya nxt wk lps payment.

Miss Mirror said...

Betul tu Pn Marya... hubby adalah tempat kita bermanja, hadiah dari Allah. I dulu rajin jugak join hubby punya aktiviti, even ke kolam memancing, siap jahit crostij lagi tepi kolam..hehe. Now ni dah tak memancing kat kolam lg, "mancing" kat shopping complex je klu nk dating.

Nadiah Sidek said...

syoknya picnic!

dulu duduk asing-asing masa dalam pantang. suami buat attachment di penang, saya berpantang di rumah mak di selangor tapi seminggu sekali atau 2 minggu sekali suami akan balik ke selangor :)

Nazayiena said...

Tahniah kpd semua pemenang.
syoknya berpicnic di olive Park.

Lesung Batu said...

as salam marya mucuk2..hamboi siap bawa periuk nasi pi taman! haha..idea yg bernas tuk jimatkan bekas..hehe..suka gambaq daring uolss ber3 & words hat las tu..so meaningful..rasa sampai ke sum sum tulang.. =)

IntaNBerliaN said...

akak, saya dah dapat ruana tu... thanks tau...

ohya, saya ada buat entry :-)

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2012/12/teruja-dapat-hadiah-ruana-alpaka.html