Gracias!

Apr 26, 2011

Asam Pedas Ikan Terubuk Masin From Sarawak....

Hari Jumaat lepas, colleague Mr Hubby ada bagi ikan terubuk masin freshly from Sarawak...Memang terliurlah...semalam sepanjang hari dok fikir nak masak apalah ikan terubuk ni...biasa aku buat goreng dengan cili dan bawang lepas tu perah asam limau kasturi..tapi macam boring lah pulak...so, aku decide nak masak asam pedaslah...hehehehe

Memang mantop...!

Mr Hubby makan bertambah-tambah nasi tapi dengan kuah je...dia cakap tak puas makan ikan terubuk ni...leceh...susah nak makan sebab banyak tulang...

Memanglah kalau nak makan ikan terubuk ni kena banyak bersabar...Ikan terubuk ni memang my favourite...tahun ni memang ada plan pergi Kuching, Sarawak...So, ada chancelah nak beli..heheheee..Tapi Mr Hubby awal-awal lagi dah pesan...tak payahlah beli  ikan terubuk lagi...makan tak puas...potong stim...hahahahaa 

Masak pekat-pekat campur terung bulat..memang marvelous wa cakap lu!

Makan pulak dengan telur asin...memang jodoh dialah...

Memang Meletop!!!
Nasi Panas + Asam Pedas Ikan Masin From Sarawak + Telur Asin = Meletop++++

Cubalah... Kalau masak asam pedas atau lauk berkuah yang lain bersama-sama ikan, aku suka goreng dulu ikan tu...tak tahulah kenapa....heheheeee

2 comments:

ina's said...

adeh...deh..sedap tu..my paberet (usop wilcha)..meh bagi cikit meh

MaryaYusof said...

k.ina: Boleh...nnt jemput datang umah...tp tunggu mar pg Kuching nntla..sb yg ni da abis masuk perut...hehehee