Gracias!

Aug 1, 2013

♥Sweet August Just Begin: ¡Feliz cumpleaños Imancito!♥

Assalammualaikum wbt...

Hola!

Selamat Berpuasa! :)

Alhamdullillah, kita diberi peluang oleh Allah swt meniti 10 malam terakhir Ramadhan... Tapi ntah kenapa saya & hubby rasa macam lambat sangat masa tu berjalan... Mungkin kami kini dalam fasa menanti... menghitung hari... bukan untuk meninggalkan Ramadhan nan indah dan menyambut Hari Raya tapi  lebih kepada teruja untuk menyambut orang baru dalam hidup kami... Makin hampir, makin berdebar-debar rasa dihati...

Kalau ikut due date, masa first scan dulu saya dijangka bersalin 3 Ogos ni, tapi tarikh maximum yang doc beri adalah pada 14 Ogos... Alhamdullillah, saya mampu berpuasa & ada 2 hari je saya ponteng! hehehe... Sebab tak larat, kepala pusing-pusing... Saya memang ada masalah low Hb, tapi taklah serius sangat... cuma kena berjaga-jaga juga lagi-lagi dah nak tiba masanya ni kan :)

Pembuka Ogos nan manis, harini 1 Ogos 2013 adalah Hari Lahir Iman yang ke-4! Besar dah anak ummi! Happy Birthday Iman! Barakallahufik... ♥

Sebab berpuasa, kami buat majlis kecil-kecilan untuk Iman..! Rasa kesian dengan dia teringin sangat nak tiup candle & potong cake... So, untuk buat dia happy, babah cadang buat jugalah sambutan untuk dia sekali dengan iftar... :))

Babah pun dah promise nak bagi hadiah idaman dia..! Insha'Allah, nanti update simple & small celebration Iman's birthday untuk tatapan orang Malaya, khususnya keluarga kami :))

Harini juga saya ada checkup dengan doc, adakah pemeriksaan yang terakhir? Ntah, saya pun tak pasti ;))

Mohon semua doakan yang baik-baik untuk kami... :)

Sketsa terbaru Iman:

Iman : Ummi, Iman car, Rayo McQueen (Lighting McQueen)... Vrooommm..! Kachow..!

-Pics:Google-

Babah, Thomas...

-Pics:Google-

Saya : Ummi pulak?
Iman : Ummi, ummi... lufff...
Saya : Luff..? Apa tu?
Iman : Luffsss... (Sambil tangan melukis atas angin bentuk...)

-Pics: Google-

Saya : O... love... :') (Speechless..!)

Lately, ummi agak garang dengan kamu maybe sebab ummi cepat penat, ummi mintak maaf banyak-banyak... apa-apa pun ummi sayang Iman ketat-ketat..! X♥X♥

May Allah bless you with good akhlak & Quran in your heart always... Ameen Ya Rab...

P.S. Mohon maaf kerana saya tak berkesempatan kunjung balas semua... Selamat berpuasa dan beribadah peeps :)

29 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Happy Birthday Iman!

Buat semoga dipermudahkan semuanya,amin...tak sabar nak tgk adik baby :)

Kakzakie said...

Sanah helwa anakanda Iman. Moga jadi anak soleh yg bijak..

Tunggu ajelah Marya no matter how baby pasti akan muncul juga. Asal jgn masa celebrating abang Iman punya birthday, adik pulak nak sambut sama.

Selamat semua hendaknya Marya...

Kopiolimauice said...

appy bzday iman ;) smga sis slmt melahirkan bb comel nnti x lma je lgi..smga semua slmt!

Khai♥Rin : anies said...

happy birthday iman..be a good boy....
utk marya, jg diri lek lok k

Jemarisuri said...

hola marya lama tak bersua secara maya..
selamat berpuasa marya..moga dipermudahkan time bersalin nanti...^^

Nurzakiah Hanum said...

comel :)

Yunus Badawi said...

Waalaikum salam Marya. Harap Marya sekeluarga sihat2 hendaknya.... (dah mcm mengarang surat pulak ... hehehe)


Happy birthday Iman. Insya Allah mulai tahun depan Iman boleh sambut birthday bersama2 dgn adik.

Untung Marya dapat puasa hampir penuh tahun ni sebab sdg mengandung. Emak Adam dua kali bersalin pada bulan puasa. Teruk mengganti sebab anak2 tu lahir awal Ramadan .... huhu

ainnoraini said...

1 ogos yee...
sama dgn anak sulung kakain punya tarikh lahir...

semoga jadi anak yg solehah yee...

JunAina said...

Akak doakan Marya dan baby selamat dan sihat nanti.

Abg pulak tak boleh jeles2 baby nanti, Happy Bufday Iman...

chepah ila Hussein said...

Happy birthday Iman.

To Kak Mar & Abang Nazri

Happy Anniversary! 8hb kan?

To Kak Mar,
Semoga selamat bersalin & Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Nafira usof said...

Happy birthday iman hensom~
x lama lagi Iman dah nak jadik abang~ :)

Selamat berpuasa dan menyambut Aidilfitri buat Marya sekeluarga. semoga Marya dan bb sentiasa sihat k~

rindu dengan celoteh Marya di Blog n FB.. Take care k~

Shima Salleh said...

Barakallahufik! Iman now is a big boy! Abang to be.. just on anytime...

KIta sama2 gembira menanti bulan OGOS kan kak MAR! hehehe... This year yg best berday afiq jatuh pd syawal ke2.. HEmmm persamaan sama kita 2nd preggy.. shima nye EDD pun jauh beza tau.. jangka 16/8.. scan pun tarikh lain (tak ingat ;p) last2 afiq keluar sgt awal.. 9/8 hehehe... ehhh apesal kita nak sama2 ni? hehehehhe

Happy birthday IMAN!

Ema Johari said...

Salam Ramadhan, lama ema tak dtg sini...banyak blog ema tak boleh terjah gara-gara pakai line opis...hehehe...dah tunggu hari kelahiran ke?...selamat berpuasa dan selmat menyambut hari raya..salam kemaafan.

Mamasya said...

Happy bday Iman!
tak lama Iman jadi abg Long....tlg Ummi jaga adik.next yr boleh sambut bday sama2 dg adik.
buat Marya....moga dipermudahkan bersalin nanti...

~najwa~ said...

Moga selamat semuanya kak...

Due saya 27.8, tp sekarang dah start enjin contraction (brixton hicks kot)...

Samela kita..Hb saya dh tinggai 9 je ni. Huhh.


Selamat menyambut org baru ya!!

Puan Kutu said...

tengah menghitung hari dah ye.semoga dipermudahkan marya.mmg teruja lebih nak smbut org baru..org baru ni kiranya lahir bulan syawal atau penutup ramadhan la kot

utk iman,happy birthday.luff you!hiks

Mixed-family in da house.... said...

Hi Marya,

wahwahwah...aidilfitri bersama ahli baru lah nanti ya...semoga dipermudahkan semuanya....

***happy birthday big brother Iman..

norhidana miswan said...

as salam Marya, harapnyer Marya n bby sihat2 hendaknyer

pejam celik pejam celik dh tinggal tak sampai seminggu nk raya kan... Marya msti lg berdebar2, menanti seseorg yg istimewa sgt... jgn lupe tayang gambar bby bile dh bersalin nnti ek

m.u.l.a.n said...

take care & moga dipermudahkan semuanya nanti...

Mama2Q said...

Happy birthday iman...happy coming adik iman!..satu bulan, senang nak celebrate nanti....moga selamat semuanya nanti...

che mid said...

Che Mid ikut saspen gak ni.. selamat menyambut hari raya di rantau orang dan selamat menyambut baby baru juga di rantau orang. Allah is with you dik!

.:fyzz:. said...

Assalam marya

Hi si manis mama iman..moga dipermudahkan bersalin nnti amin..

to iman..aunty fyzz wish u all the great and best in ur bezday..May Allah bless u ..

Mas Zull said...

assalamualaikum marya...selamat hari lahir Iman...:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

epi belated besday Iman!!!

semoga dipermudahkan segalanya kak..
& selamat hari raya yg bakal tiba nnti..
raya di perantau eh?

takpe,
jgn sedey2 okeh!

Bulan Syurga Firdausi said...

salam eid mubarak kak & family.. :)

de engineur said...

Dah Ogos ni,
nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri to all Malaysians in Peru.

I read recently that Peru is persuing Solar Power quite aggressively.

aizamia3 said...

Happy belated birthday Iman.. ;)
Moga sihat dalam menjalani kehidupan seharian.

Moga berjalan dengan lancar hendakNYA.

Knor said...

maaf zahir batin, minal 'aideen wal-faezin, kullu 'Amin wa antum bi Khair..

Ummi Iman said...

Auntie sibuk sgt baru ni.. Happy belated birthday Iman. Jadi anak yg baik dan penyejuk ummi dan abah ya.