Gracias!

Aug 22, 2013

♥Marhaban Ya Marya Nasuha♥

Assalammualaikum wbt.

Hola Peeps!

Allahuakbar! Baru sempat nak update... Maaf semua, confinement days yang hectic! Berpantang seorang diri dengan nak menguruskan anak dua bukan mudah bagi saya... Walaupun Iman dah 4 tahun tapi banyak benda yang dia masih bergantung dengan kami... Mr hubby lepas cuti seminggu kena balik bekerja semula... Alhamdullillah, Dia hantarkan bantuan disaat kami memerlukan... :))

Alhamdullillah, pada 9/8/2013 bersamaan 2 Syawal 1434H yang lepas saya selamat melahirkan seorang bayi perempuan seberat 3.3kg pada pukul 23:23 (waktu Peru), melalui pembedahan Cesarean. Saya telah cuba untuk VBAC tetapi tidak berjaya... Pengalaman bersalin kali ni agak traumatic, tapi syukur pada Allah segalanya berjalan dengan lancar... Ceritanya akan saya kongsikan kemudian ;))


♥Marhaban Marya Nasuha♥


Si Putih Suci Murni ni dilahirkan di Clinica El Golf, San Isidro, nurse & doctor semua panggil dia Chinita (little chinese girl)... Abang Iman panggil dia princesita (princess)... Ummi pulak panggil dia Chinita Gordita ( Fat Little Chinese) aaaarrgghhh sebab kuat minum susu..! hehehe :))

Tapi ni cinta hati babah, babah panggil dia Amoi Cinta..! Weee... ummi pun babah tak pernah cakap cinta, cinta tau..! hikhik... 


Alhamdullillah, we feel blessed with this two beautiful babies of August... The best anniversary's gift ever (8/8/2008-5th Anniversary)! Syukur ya Allah, atas rezeki dan anugerah yang tak putus-putus dariMu...♥

She's now officially a Malaysian... No longer Peruana, since Malaysia only allowed single nationality... Whatever it is, she's been made in Peru..!  hehehe...

Thank you to all for the doas, warm & beautiful wishes & undivided support...! xx

From Peru With Love,

Nadzri Sani, Marya Yusof, Iman'ul Yaqin & Marya Nasuha

Selamat Hari Raya!

Hasta pronto!


48 comments:

norhidana miswan said...

as salam Marya...

tahniah, congrats... dh selamat dpt bby yg comei bermata sepet tuh... sebijik gambar abg iman masa bby tu ngn nasuha... tang kesepetan tu sama

segala sakit penat lelah masa bersalin tu hilang bile tgk bby kan Marya... selamat berpantang yek Marya...jaga diri n bby baik2
slm pelik cium Marya Nasuha tuh ek

Rumah Kuning said...

Tahniah utk marya dan seisi keluarga.Comelnya adik marya nasuha. Rasa nak cubit-cubit pipi yg gebu tu. kpd umminya,berpantang elok2 tau.

wa said...

Comel sangat2 :-) selamat berpantang dan berjagamalam ya

:: Mrs.Eady :: said...

Selamat datang sayang :)

Tahniah Kak!

MizzTina said...

alahai comelnya....

suka suka said...

assalam Marya.. baby pun nama Marya ya... alhamdulillah sihat semuanya... amoi cina comell! take care1

Khai♥Rin : anies said...

comel3... holla chinita!

chepah ila Hussein said...

Alhamdulillah.
Tahniah Kak Mar!
Selamat Berpantang!

Fiza Rahman said...

Tahniah marya. Sedap nama & sangat comel. Mata sepet ☺☺

Selamat berpantang dan selamat menyusukan baby.

Mixed-family in da house.... said...

Hola mommy,

wahwahwah...ahlan wa sahlan ya Marya Nasuha......sungguh lah chinese look!

so adorable....amboi amboi marya sudah lengkap boy + girl......tahniah!

nanti setiap tahun, menjelang august, bolehlah buat sambutan besar-besaran tuuuu.......(jgn lupa jemput dini nanti kalau buat di Malaysia....kihkihkihkih)...

Selamat berpantang Marya....hugsss

Ira said...

tahniah.. comelnya baby.. geram tgk..

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat yang indah
singgah sini kejap..

Nafira usof said...

Salam Marya..

Tahniah buat Marya sekeluarga. :)
tumpang happy dari Malaysia.

comelnye Marya Nasuha.. iras2 abang iman dia.. geram sangat2.. tolong peluk cium untuk zura yer..

Jaga diri baik2.
selamat berpantang.
semoga Allah permudahkan segala Urusan Marya k~

sudipVSsenduk said...

Tahniah Marya :) She's so cute!

Selamat berpantang, hihihi

makchaq said...

Tahniah3x untuk Marya sekeluarga ...

Comeinya... Nasuha.. tapi makchaq nampak macam anak orang eskimo la....

JunAina said...

Syukur alhamdulillah. Kena sangat nama2 yg diberi tu dengan Nasuha. Suka2 untie panggil Nasuha ek?

Tahniah dari akak buat Marya sekelurga.

Bam2 pipi dia nak habaq hang!

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah.. Tahniah. Comel betol! Semangat bby :). Semoga bby dan maminya sht selalu.. Amin

atuk said...

Salam Syawal Marya

Selamat hari raya

Alhamdulillah
Syukur
Tahniah
moga Marya Nasuha menjadi anak yg solehah

Puan Kutu said...

tahniah marya..nasuha sgt comel..sebijik muka abg iman masa baby..nti dh beso kompem cantik..bestnya baby lahir dan dibuat diperu.hehe

Cik Ngah said...

tahniah,comelnya....made in peru tu..hehehee...

Azian Elias said...

congratulation dear.. alahhhh tomey nyeee.. gerem tengok..

Kopiolimauice said...

tahniah sis! dh dpt sepasang..take care comey bb mcm ank cina!

maszmadi said...

alhamdulillah, tahniah marya.....
so chinese look..

Nannie said...

asmlkm Marya , tahniah ya dapat baby girl , comel sangat ^_^

selamat hari raya aidifitri buat marya sekeluarga di Peru

Yunus Badawi said...

Kulit cerah dan mata sepet. Memang macam anak Cina. Kulit tu ikut emaknya tapi mata tu ikut sapa Marya?

Yunus Badawi said...

Tarikh Marya nikah sama dgn tarikh adik ipar saya (adik emak Adam) kahwin. Tapi adik ipar saya tu masih belum dapat anak lagi.

Syukur Marya dan suami sudah ada dua org anak yg comel2.

Abil Fikri Ahmad said...

Salam Syawal..Salam Marya n salam pada baby!! Taniah, taniah..

Maafkan saya coz lama tak jenguk marya n family di sini..Anyway, sekali lagi taniah dan Selamat Hari Raya..

Knor said...

alhamdulillah dah selamat melahirkannya..tembam dan comel..

Khai♥Rin : anies said...

p/s lupa ckp, Marya Nasuha tu bunyinya dkt2 dgn nama kazen sy... Marissa Nasuha ;-)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tahniah Marya!.
Subhanallah... comelnya anak you.

Mama2Q said...

Wah alhamdulillah!!
Tahniah Marya untuk satu lagi kurniaan terindah..
Moga Marya junior akan jadi anak solehah....

makcikkantin said...

Tahniah n selamat berpantang marya.

Cabaran berpantang sendiri with another small one to care.

Dr Singa said...

assalamualaikum chinita!!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Tahniah & selamat berpantang...

Ummi Iman said...

Salam Marya. Tahniah dpt amoi ;) mata sepet mcm Abg dia juga. Nampaknya Ogos bulan istimewa utk famili Marya. Sedap nama Marya Nasuha. Selamat berpantang. Pantang betul2 tau. Ceaser lg kuat kena pantang. Baby besar pula tu.. take care. Ciumkan untuk baby Nasuha ya.

Izan Ishak said...

salam marya...

tahniah atas kelahiran bby yg sangat comel ni! suka dgn namanya marya nasuha. apapun jaga diri baik2 ye...

m.u.l.a.n said...

alhamdulillah...!!!! congrats congrats...!!!!

comelnya baby marya...

take care ya..!!

Mamasya said...

♥Marhaban Marya Nasuha♥

Tahniah Marya Yusof & suami. moga tambah bahgia dg kelahiran baby girl yg comei. Imanpun dah jadi abg Long, tlg ibu jaga adik ya...
Slmt berpantang....wpun berpantang sorang dg lepas cesarean lagi, moga Marya kuat dan tabah...
hug and kisses utk Marya Nasuha juga Iman....

Cho Zila said...

Assalamualaikum...
Tahniah atas kelahiran baby Peru yang sangat comel .. semoga Marya dan anak sihat hendaknyer...
memang dapat membayangkan betapa susahnya berpantang sendirian tapi sudah pasti Marya dapat mengatasinyer...

mamawana said...

Cinta Chinita...so cute.. Tahnniah

mala said...

assalamualaikum & congratulations ....

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah kak... ya Allah alhamdulillah.. :) comel tembamnye hee

Huda Ahsin 2 said...

Tahniah dan Selamat Berpantang! Commel sangat baby Marya Nasuha...

de engineur said...

Comel betul baby ni!

Nissa Azmir said...

geramnya tengok dia..

Mas Zull said...

assalamualaikum marya...tahniah dah dpt baby rupa2nya yer...comelnya Marya Nasuha tu geram tengok...:)

Khairul Abdullah said...

TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH :)

aizamia3 said...

amoi cinta yang sangat tembam dan cute..
moga nasuha kuat dan sihat disamping ibu, babah dan abang di sana. ;)