Gracias!

Feb 19, 2013

Mi Nieta Bella! (My Beautiful Granddaughter)

Assalammualaikum wbt.

Hola!

Qué tal?

Rasa 'kesian' melihat blog ni yang makin ditinggalkan... Malah mungkin makin dilupakan...

Sebab tu harini saya gagahkan juga diri untuk update! Banyak yang ingin dikongsikan sebenarnya... Dalam draft je ada lebih 5 cerita yang tak sempat saya habiskan... Tulis-tulis terhenti... Macam tulah...

Lebih 2 hari sakit kepala... Semalam adalah kemuncaknya! Rupa-rupanya ada jerawat dalam hidung! Besar lak tu! Hadoiii! Nak menangis rasanya menahan sakit sehingga kelenjar pun jadi bengkak! Maybe sebab 'infection' pada jerawat tu... Alhamdullillah, harini makin pulih lepas taruk minyak gamat...hikhik... Banyak bawak stok haritu ;))

Syukur pada Allah, 1-st trimester dah pun berlalu... :)) Ops! Istilah1-st trimester saya tak seperti orang lain! hahaha.. Trimester pertama saya berakhir bila masuk bulan ke-4...hehehe... Minggu ni adalah minggu ke-17! Yeaay!!! Alahan pun makin kurang, muntah pun dah makin takde... Kaki pun tak membengkak, begitu juga badan & hidung pun taklah kembang semangkuk macam yang first dulu! :p Berat badan pun maintain...hehehe...ini agak merisaukan & appointment last week doc cakap kalau tak naik jugak 2-nd trimester ni kena amik vitamin...hikhik... memang terasa perbezaannya... Alhamdullillah, moga sihat-sihat dan yang indah-indah sahaja :))

Alhamdullillah, Allah tahu kemampuan hambaNya - jauh dari tanahair, jauh dari keluarga untuk bermanja-manja, segalanya dipermudahkan... Doa semoga sampai penghujungnya... Ameen...

Berita gembira, haruslah dikongsikan di sini... Minggu lepas saya menerima berita gembira bila anak buah sulung (anak kakak) saya selamat melahirkan anak pertamanya! Secara tidak langsung saya juga mendapat gelaran baru! :))

Now, I'm proudly to announce myself as a GRANNY! Rasa tak sangka dalam usia semuda ini saya bergelar nenek! hehehe... :D


Mi nieta bella! ♥♥♥

*Nak kugapai, tangan tak sampai*

Nekcu terasa nak cium-cium pipi kamu tu... Si comel nampak baik sangat! Welcome to this beautiful world sayang! Moga Allah lindungi kamu... Insya'Allah hujung tahun ni nekcu, tokcu, uncle Iman & insya'Allah newcomer-is most likely 'aunty' will back & kiss your cheek! xoxoxoxo

To your mommy & daddy, jaga diri elok-elok... pantang elok-elok! Welcome to the world of parenthood and enjoy every moment passed by! :))

Insya'Allah panjang umur, murah rezeki kita berjumpa juga nanti! Salam sayang dari kami yang jauh...♥♥♥

Nos vemos prunto! Cuidate! 

Chau!

26 comments:

blog-tips-kurus said...

Nekcu pon nak dpt baby?
Congrats!!! (>.<)

eintan nurfuzie said...

so comey2

Dr Singa said...

Assalamualaikum NekDe!!

BrightEye said...

congrats to k.marya for ur second baby to come.. and congrats to u also as for being the new grandma..hehe

Nurzakiah Hanum said...

congrat

NoEn said...

wah dah jadi nenek ye dia
comel baby

Zie said...

Tahniah. comey baby dia...

Nens Collection said...

salam kak marya..nens pon bergelar granny usia 25 tahun lg,tp belah suami la, akeke..terasa tua bila duduk belah suami..hehe..

mest kak marya x sabar nk timamg baby br kan..hehe..bau baby yg harum tu,ololo..rs nk baby la plak..hehe

semoga kak marya dan hubby & hensem iman sihat2 saja disana..;)

Sue-Rya Qistina said...

as salam marya,

kiranya kitanye due date x jauh beza sgt la kan. saya awal 2 minggu. hehehe. berpantang dlm bulan puasa la kita nnt, anak ramadhan. hehehe

take care ya!

comel baby tu. geram je tgk!

Puan Kutu said...

comelnya cucu marya..tak sgka kan dh jadi nenek..sy ni klu marya nk tau cucu2 sy pun ada yg besar2 sr sy..dh lama jadi toklang..:)

Alhamdulillah kesihatan marya makin ok.semoga dipermudahkan..jelesnya berat tak naik2. sy ni byk sungguh naiknya..lg2 masa 1st temister..klu tak makan loya,pastu perut asik lapo jer..:)

Eye_nee said...

Comelnya sikecil ni...wah dah jadi Nanny dan sikecil akan ada Untie or Uncle yg lebih muda dari dia nnt...

faraherda.razalan said...

Amboi! Comel betul cucu awak tu. Heee...

Awak bz eh? Mmg nmpk sunyi betul blog awak skg ni. He~

Kakzakie said...

Thaniah Mraya dah jadi nenek. Kakak pun dulu muda-muda juga dah jadi nenek sebab kaklong kakak dah bercucu otomatik kakak pun jadi nenek juga.

Mula-mula terkejut ingatkan en abang comel Mayra dah jadi abang sebab baby dah keluar - Eh rasa baru tak kan dah keluar hihi... baca baru tahu:)

Moga Marya terus sihat di sana..

Qashmere said...

Comelnya baby..
Tahniah ye..

Knor said...

tahniah dah jadi nenek..cantik nama.apakah maksudya ye?

Knor said...

MI NIETA BELLA BKN NAMAKAN..SEJUJURNYA BARU TAHU..HEHE

Ratu Hatiku said...

Comelnya.... :D

Amanda Suria said...

nekchu....sweet jer kan panggil mcm tu...kat tempat i panggil uwanlong...yew...geli...

Rizal Slaughterheart said...

Salam~

Ouch... jerawat dlm idung? dulu sy pernah kena camtu sambil tgh selsema... lebih menyiksakan... nak picit hidung sambil buang hingus... sakit giler.. haha

bwt... comey sungguh baby tu hehe

Mamasya said...

Tahniah Marya dpt cucu sedara...jadi granny muda. comei baby...tahniah buat parent mrk.
re; buah kurma mmg petik gitu terus mkn....buah yg mudapun byk jual kat sini. ikan tu mmg special sikit tak da kat tempat lain....hanya di Tasik Qarun.

sal ya said...

nenek muda la ni.

Fiza Rahman said...

Hi! nenek muda...hehehe...tahniah dpt gelaran nenek. SAya dah nak masuk 2 tahun dpt gelaran tu. Tahun ni akan dapat cucu ke dua pulak.

Comelnya cucu.

mama said...

Tahniah buat kakak marya..comilnya baby..muda2 dah jadi granny..he2x..

wan nurul hezrina abd halim said...

tahniah buat akak kak mar..comelnya dier!

ShimaSalleh said...

shima kahwin dgn wakjo je terus jadi atok! aduhaii.. maklomlah anak2 buah belah wakjo ada yg sebaya dia, sebaya shima, jadi segan pulok!

Tahniah kak mar

Bulan Syurga Firdausi said...

nasib baik sy bace sikit dulu tadi, sy ingat akak da dapat baby.,. rase baru je bace entry akak pregnant hari tu hee alhamdulillah.. bertambah ahli family2 akak..