Gracias!

Aug 22, 2011

LIMA, Peru

Segala tanda tanya telah pun terjawab...So, by the end of September Insya'Allah kami sekeluarga akan berangkat meninggalkan bumi tercinta Malaysia ke bumi asing LIMA, Peru... Unpaid leave pun aku dah apply...so, Ramadhan & Hari Raya tahun ni kenalah bersungguh-sungguh sikit..heheheee...maklumlah 3-5 tahun mungkin tak balik beraya...tengok keadaan macamana nanti...

Sekarang ni sibuk memikirkan apa barangan yang perlu dibawak...pening jugak kepala aku & Mr Hubby...maklumlah first posting...harap segalanya berjalan lancar...doakanlah kami sekeluarga...

Cerita tentang perasaan...macam-macam yang kami rasa...gembira, takut, sedih...susah nak digambarkan...ada jugak yang bertanya, tak takut ke duduk jauh-jauh dengan keluarga? Lagi-lagi baru-baru ni ade pulak cerita tentang keldai dadah yang ditangkap & dipenjarakan kemudian tak ade duit nak balik...Bagi aku, kalau nak kena dalam negara sendiri pun boleh kena & kalau ditakdirkan mati di sana nak buat macamana...dimana-mana pun boleh mati kalau sudah ditakdirkan..betul tak?

Jadi perasaan takut tu terpaksa ditolak ketepi...sebab kemana-mana pun kita pergi kita tetap dibumi Allah...hanya padaNya tempat kita berlindung...

Insya'Allah, aku & Mr Hubby sudah bersedia dari segi mental & fizikal, cuma masa yang akan menentukan...lagipun kami pergi untuk mencari rezeki & keinginan untuk mengutip cebisan pengalaman di tempat orang...

Peluang yang datang tak kan nak dilepaskan...betul tak?




1 comment:

chepah ila hussein said...

kak mar...nak pegi biler?nanti bgtau yek...
pastu klu kat sana leh update belog...kak mar update belog tau!