Gracias!

Oct 27, 2014

Giving options! Take it or leave it :)

 
 
Salam Sejahtera!
 
Tangan terasa gatal nak update... rasa seronok tengok rakan-rakan blogger lain yang update blog, update status di FB dan sebagainya, sangat kagum bila semua dapat bahagikan masa antara kerjaya family dan dunia maya...
 
Saya cuba juga cari masa untuk update but easily getting lost in the middle of my own jungle of words... tapi sekarang sedang cuba untuk berbagi masa supaya blog ni tidak tinggal kenangan... at least I have place to express my thought and views about the world around...
 
Actually, I have received many questions about the girdle which I've promoted before... Salah satu soalannya adalah berkenaan cara pemakaian girdle/corset... Bagaimana cara untuk membuang air atau mengada' hajat semasa memakai bengkung tersebut?

Girdle B'femme ini dibahagian bawah cawatnya terdapat cangkuk yang membolehkan kita membuang air dengan mudah! Hanya buka cangkuk tersebut dan tarikkan ke atas... Kemudian bolehlah kita menunaikan hajat seperti biasa dengan selesa...

Saya sangat memahami wanita yang bersalin secara pembedahan... Kerana kedua-dua anak saya dilahirkan melalui pembedahan C-Section...  Tidak seperti bersalin secara normal, jika tidak dijaga dengan betul akan menyebabkan sakit bahagian belakang, sukar untuk bersin, ketawa dan sukar untuk bangun serta melakukan aktiviti harian yang lain...

Selain itu, yang menjadi perkara utama untuk wanita-wanita selepas bersalin adalah untuk mengembalikan semula bentuk badan seperti sebelum melahirkan...To get back in shape! The very vital & critical part for every pregnancy women all over the world after giving birth to their little one...

Saya pernah ceritakan sebelum ini pengalaman memakai girdle B'femme di sini: Pengalaman memakai bengkung B'femme...


Berdasarkan pengalaman tersebutlah saya rasa saya perlu berkongsi benda yang baik itu di sini... Selain itu juga saya  menerima hampir 20 pertanyaan di inbox sebelum ini berkenaan bengkung istimewa ini...

 Saya juga difahamkan terdapat banyak bengkung moden untuk ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan di pasaran... Yes, you are free to compare and choose! I just give you an option! Whether you want to take it or not...it's always on your hand... :)))

Sharing is caring!

Saya rasa bertanggungjawab untuk berkongsi dan sebarkan perkara yang baik!

Secara jujurnya, untuk kembali langsing selepas bersalin bukanlah perkara yang mudah... Melainkan dengan keazaman dan cara pengambilan pemakanan yang sihat dilakukan secara konsisten... Tiada jalan mudah untuk kembali langsing..! No pain No gain :))

Selain itu, bengkung juga memainkan peranannya yang tersendiri... Sebab itu tok nenek moyang kita dah lama mengamalkan pemakaian bengkung ni... Selain untuk mengembalikan bentuk badan, kita akan rasa lebih selesa disamping  ia boleh membentuk semula bentuk badan seperti asal... Lebih dari itu telah saya nyatakan dalam entry-entry sebelum ini kebaikan dan kelebihan memakai bengkung B'femme ini!

Pre-order untuk bengkung B'femme akan terus saya buka untuk semua yang tercari-cari bengkung yang selesa dan sangat membantu terutama sekali pada ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan...

Bagi ibu-ibu yang tidak mengandung dan bersalin, boleh juga menggunakan bengkung ini sebagai salah satu usaha untuk kembali langsing! Saya suka melihat orang lain juga kelihatan cantik dan menarik :)))

My last word, you no need to be skinny to look beautiful and attractive! Beauty is very subjective  as people always say 'Beautiful is in the eyes of beholder'... but out of all, women with curve are beautiful! Be confident, be comfort and appreciate your own skin and body!

See you again!

Hasta lavista :*


 
 
 
 


4 comments:

jemarisuri said...

Me too...rinduuiu

Puan Kutu said...

lamanya tak update,betul tu kebaikan dikongsi bersama.patutlah marya selim melim..:)

Sidratul Muntaha said...

salam
hi babe..
lama tak singgah blog awak
ingat lagi tak kami?!
ehehhee..
tunggu kami kempis lagi sikit mmg nak purchase girdle ni

meh singgah n foloow kami yg celam celum ni

http://iceboxrivet.blogspot.com/
http://setotdanara.blogspot.com/
http://lapassiondemacuisine.blogspot.com/


pstt: rindu betul dgn cerita Peru


Bulan Syurga Firdausi said...

kak.. lamanya tak dengar kabar :)